•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

70 jaar invasiestranden in Sword Beach in Ouistreham

woensdag 4 september 2013

De internationale zeventigste herdenking van de invasie in Normandië wordt op Sword Beach in Ouistreham (Calvados) gevierd!

De internationale herdenkingscermonie van de geallieerde invasie, zeventig jaar geleden, op 6 juni 1944 in Normandië, zal in 2014 plaatsvinden op Sword Beach in Ouistreham. Dit heeft de Franse Minister van Veteranenzaken, Kader Arif, bekendgemaakt.

Sword Beach in 2014

De herdenking in 1984 vond plaats op Utah Beach, in 1994 op Omaha Beach en in 2004 in Arromanches. De internationale herdenking van de geallieerde invasies in Normandië vindt volgend jaar plaats op Sword Beach, in Ouistreham. Veteranen en staatshoofden zullen daar voor de zeventigste keer D-Day herdenken.

De enige Fransen op 6 juni

Sword Beach, in de Britse sector, ligt het meest oostelijk van alle vijf de invasiestranden (Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword). Op dat strand zijn de enige Fransen die hebben meegedaan op 6 juni 1944, geland: 177 Franse ‘Groene Baretten’ onder leiding van Kieffer, als vierde Royal Marine-commandobataljon. Het bataljon is voorafgaand aan 6 juni getraind in Ecosse, Schotland. “We hebben voor dit strand gekozen, maar het had net zo goed een van de andere stranden kunnen zijn”, zei Kader Arif tijdens zijn toespraak in Ouistreham, ter gelegenheid van de 69ste herdenking van D-Day en als eerbetoon aan commandant Kieffer.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief