•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Veilig op vakantie in Frankrijk

zaterdag 26 september 2020

Frankrijk als vakantiebestemming is een goede keuze als u van gevarieerde landschappen, cultuur en gemoedelijkheid houdt. De fransen zijn over het algemeen Bourgondiërs die l’Art de Vivre (de kunst van het leven) verstaan.
Binnen een halve dag tot een dag met de auto bent u al op uw vakantieadres. U hoeft nergens in de rij of tussen de menigte te staan en kunt gewoon met uw eigen reisgezelschap naar uw vakantiehuis, waar u in alle rust kunt verblijven.

Uiteraard is veiligheid met betrekking tot het coronavirus in deze bijzondere tijden heel belangrijk, ook op vakantie. Wanneer het reisadvies van de rijksoverheid positief is, kunt u met een gerust hart uw vakantie in Frankrijk doorbrengen.

Onze vakantiehuizen zijn gelegen in Noord Frankrijk, Normandië, Bretagne en de Loirestreek. Dit zijn zeer aantrekkelijke gebieden vanwege het zachte weer, de prachtige kust en tal van bijzondere bezienswaardigheden. Het landschap is er heel divers en waar u ook komt, u blijft zich verwonderen over de schone natuur en de plaatselijke architectuur. Er zijn veel wandel- en fietsroutes beschikbaar. Wilt u graag een lokale stad of dorp bezichtigen, dan kunt u een stadswandeling volgen of een museum bezoeken. De veiligheidsmaatregelen worden er ten alle tijden nageleefd (let op: soms is vooraf reserveren noodzakelijk).

Alle vakantiehuizen zijn goed per auto te bereiken, in de meeste gevallen binnen een halve dag of een dag, zodat de kans dat u tijdens uw reis in aanraking komt met een bron van besmetting minimaal is. In elk geval loopt u geenszins meer risico dan in uw vertrouwde omgeving in Nederland. Mocht iemand tijdens de vakantie toch ziek worden, dan bent u snel weer thuis. Dat is in deze tijden een prettig idee.

Bij uw vakantiehuis is alles aanwezig om heerlijk te ontspannen. U verblijft er exclusief met uw gezin of vrienden en loopt er geen risico’s. Wist u trouwens dat de Franse huiseigenaren gehouden zijn aan zeer strenge hygiëne maatregelen? Het huis wordt voor uw komst niet alleen grondig schoongemaakt, maar ook gedesinfecteerd. Met Liberté-vakantiehuizen regelt u gemakkelijk een coronaproof vakantie. Echter, voor uw eigen veiligheid raden we aan het reisadvies van de rijksoverheid tijdig te checken.

Waar moet u verder rekening mee houden als u een vakantiehuis in Frankrijk heeft geboekt?
Wilt u op reis naar Frankrijk, dan dient u in de eerste plaats in het bezit te zijn van een legitimatiebewijs. Neemt u een paspoort of id-kaart mee. Hier kan om gevraagd worden omdat de controles sinds de toename van de terroristische dreiging (met name in de hoofdstad) verscherpt zijn.
In alle grote steden als Parijs, Lyon, Marseille, Bordeaux of Saint-Tropez moet u extra alert zijn op zakkenrollers. Dat geldt tevens op alle drukke plekken, dus ook langs de westkust. Zit u in de auto, dan is het raadzaam om ramen en deuren dicht te houden.
Om zorgeloos op vakantie in Frankrijk te gaan, is het daarbij goet om te weten dat drugsgebruik en -bezit in Frankrijk verboden én strafbaar zijn. Dat geldt voor alle types drugs en ongeacht de hoeveelheid die u bij zich heeft.

Neemt u deze tips in acht, dan kunt u veilig naar een vakantiehuis in Frankrijk, het vakantieland bij uitstek.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief