•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top tien bezienswaardigheden Somme (Noord-Frankrijk)

1. La Baie de la Somme

In deze riviermonding, de grootste van Noord-Frankrijk, bevindt zich een zeer groot, vogelrijk natuurreservaat. Zelfs zeehonden komen in dit gebied voor! U kunt hier niet alleen ongeëvenaarde wandelingen maken, maar het is ook mogelijk het gebied te fiets, per kayak, te paard of per boot te ontdekken. Of bezoekt u dit gebied eens in een echte stoomtrein!

2. Amiens

Amiens is de hoofdstad van Picardië. Deze stad heeft veel te bieden waaronder de schitterende Cathédrale Notre-Dame en les Hortillonages (kleurige tuinderijen in het moerasland). Bezoekt u ook eens de schilderachtige, middeleeuwse wijk Saint-Leu, met gezellige restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes aan de grachten.

3. Het archeologische park Samara

15 kilometer ten westen van Amiens bevindt zich het grootste archeologische park van Frankrijk. Heeft u zich altijd al eens in de prehistorie willen wanen? In dit boeiende park maakt u kennis met het leven van de allereerste prehistorische mens.

4. Le Parc Ornithologique de Marquenterre

St-Quentin-en-Tourmont is vanwege het Parc Ornithologique de Marqenterre een echte aanrader voor vogelliefhebbers.In dit bijzondere vogelpark leert u niet alleen alles over de vogelwereld, maar ziet u ook allerlei verschillende soorten vogels, waaronder kluten, bergeenden, waadvogels, Siberische snippen, poolganzen en lepelaars.

5. Saint-Valéry-sur-Somme

Het middeleeuwse stadje St-Valery-sur-Somme is een charmante vissershaven en badplaats. Een aanrader is hier  de oude middeleeuwse stad, waar u vanaf  de stadswal een adembenemend uitzicht heeft op de baai van de Somme.

6. Abbeville

Ondanks de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog zult u nog steeds aangenaam verrast worden in deze karakteristieke stad waar cultuur en geschiedenis elkaar afwisselen. Een bezoekje waard is de kerk Saint Vulfran, één van de meest opmerkelijke gotische bouwwerken van Picardië.

7. Thiepval

Hier bevindt zich het indrukwekkende monument van Thiepval. Dit monument, met een hoogte van 45 meter, herdenkt de gevallen Britse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. In het nabijgelegen documentatiecentrum krijgt u bovendien een duidelijke uitleg over de Slag van de Somme.

8. Péronne

In Péronne kunnen geïnteresseerden in de Eerste Wereldoorlog hun hart hier ophalen. Het museum Historial de la grande Guerre, maakt op indrukwekkende wijze gebruik van archieffilms, posters, wapens en alledaagse voorwerpen van soldaten om de Eerste Wereldoorlog zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Tips voor uitstapjes met kinderen Somme

Zoo

  • Zoo d'Amiens Métropole - Amiens.
  • Parc Ornitologique du Marquenterre - Saint Quentin en Tourmont (Baai vd Somme).
  • Nausicaa - Boulogne sur Mer - een aquarium en nautisch centrum dat een indrukwekkende kijk op het leven op zee geeft.

Pretpark

  • Accrokids - Abbeville - pretpark met glijbanen, labyrint, karting (pedalen), botsauto's, ballenbak etc.
  • P'tit train de la Haute Somme - La Neuville les Bray - toeristisch treintje (Froissy naar Dompierre, 14 km) en spoorwegmuseum.
  • Kiddy Teuf Glisy - Glisy (bij Amiens) - binnenspeeltuin.

Zwembad

  • Aquaclub - Fort Mahon Plage - binnen- en buitenzwembad met glijbanen.
Baai van de Somme

Baai van de Somme

Amiens

Amiens

Château Régnière Ecluse Somme

Château Régnière Ecluse Somme

Kathedraal Notre Dame in Amiens

Kathedraal Notre Dame in Amiens

Thiepval Memorial WOI

Thiepval Memorial WOI

Schrijf u in voor de nieuwsbrief