•   Klanttevredenheid: 8,8
 •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
 •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
 •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top tien bezienswaardigheden Oise (Noord-Frankrijk)

1. Het kasteel van Chantilly

Een indrukwekkend kasteel dat je al van verre ziet liggen en dat wel wat weg heeft van een suikertaartkasteel. Het hangt vol met kunst waaronder meesterwerken van Rembrandt en Rafaël. De tuinen er omheen zijn ontworpen door Le Nôtre en je kunt er heerlijk wandelen. Er zijn ook gigantische paardenstallen waar plek is voor maar liefst 240 paarden. In de zomer worden hier spectaculaire paardenshows gehouden.

2. Compiègne

Compiègne is een gezellig oud stadje met een bijzonder stadhuis, mooie vakwerkhuizen, prachtige pleinen en sfeervolle terrassen. De stad staat echter vooral bekend om het 18e eeuwse paleis dat ooit bewoond werd door Napoleon. In het paleis bevinden zich 3 musea waar je veel kunt leren over de Franse geschiedenis. Het paleis heeft ook prachtige tuinen die overlopen in een uitgestrekt woud. Hier zijn ook diverse fietspaden aangelegd. Een dag is te kort om Compiègne in al zijn facetten goed te leren kennen!

3. Het kasteel van Pierrefonds

Aan de oostkant van het bos van Compiègne bevindt zich het dorp Pierrefonds met zijn gelijknamige kasteel. Dit kasteel dateert uit de 12e eeuw en het is een prachtig bewaard gebleven kasteel met wallen, schietgaten, een burchttoren, waterspuwers, bruggetjes en galerijen. Bij een bezoek aan het kasteel kun je de verschillende vertrekken bekijken. Je vindt er antieke meubels en bijzondere kunstwerken. Bovendien kun je er heerlijk wandelen door de groene tuinen.

4. Gerberoy

Hou je van bloemen en rozen? Breng dan een bezoekje aan Gerberoy. Gerberoy is een plaatsje vol charme en door haar bloemenpracht een ware sensatie vol geuren en kleuren: klimrozen, hortensias, blauwe regens, margrieten, planten….. Het is niet voor niets een inspiratiebron geweest voor meerdere Franse schilders. Overal vind je groene steegjes, gekleurde huizen en pittoreske winkeltjes. Je waant je weer even in de Middeleeuwen!

5. Beauvais

Het beeld van Beauvais wordt vooral gedomineerd door de prachtige kathedraal. Het is de hoogste kathedraal ter wereld en heeft een bijzondere bouwstijl. Daarnaast heeft Beauvais ook andere monumenten zoals de Sainte Etienne kerk, het cultureel centrum of het MUDO museum. Neem rustig een paar uur de tijd om wat rond te struinen in de stad waar u goed kunt winkelen en zeker ook lekker kunt eten.

6. Parc Astérix

Dit attractiepark is gebaseerd op de bekende stripfiguren Asterix en Obelix. Ben je bekend met de stripverhalen dan herken er zeker ook het Gallische dorp dat helemaal is nagebouwd en je waant je hier even helemaal een dorpsgenoot van Asterix en Obelix. Er zijn hier veel verschillende attracties zoals een spookhuis, achtbanen, waterattracties en dagelijks worden er allerlei voorstellingen getoond. Leuk voor jong en oud.

7. Senlis

Trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling door de historische stad Senlis. Begin Bij de oude stadsmuren waarvan nog resten uit de Romeinse tijd en uit de middeleeuwen te vinden zijn. Ga vervolgens het centrum in en struin langs gezellige straatjes, bijzondere gebouwen en lokale winkeltjes. Blijf tot slot nog iets langer hangen bij de indrukwekkende kathedraal met mooie kunstwerken, standbeelden en glas-in-loodramen.

8. het kasteel van Ermenonville

Ermenonville is een groene stad op ongeveer 50 km van Parijs. Midden in het park van Jean-Jacques Rousseau tref je het kasteel van Ermenonville. Het lijkt op een drijvend eilandje en het voert je onmiddellijk in het land van ridders, koningen en heren. In het park rond het kasteel worden vaak activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld de grote bewegende dinosauriërs die je tegenkomt tijdens je wandeling.

9. Noyon

Noyon kenmerkt zich door de authentieke vakwerkhuizen, gezellige straten en pleinen en het vertier op de vele terrassen, allemaal te vinden in de historische binnenstad. Als bezienswaardigheid willen we hier zeker ook de kathedraal vermelden die één van de oudste gotische kerken is van Frankrijk.  Op het gebied van de gastronomie is de rood fruit markt die iedere zondag gehouden wordt heel kenmerkend voor Noyon.

10. La Mer de Sable

In het overzichtelijke avonturenpark La Mer de Sable belandt je in een totaal nieuwe wereld! Je beleeft er een geweldige dag vol avontuur, schatzoeken, boogschieten en nog een 30 tal andere attracties. Het park bevat 3 verschillende werelddelen: de woestijnduinen en het land van de Touaregs, het Amerikaanse Far West met zijn cowboys en indianen, de tropische jungle met zijn vleesetende planten en Chikapas apen. Een bijzonder attractiepark voor het hele gezin.

Tips voor uitstapjes met kinderen Oise

Zoo

 • Parc Animalier Du Marais - Longueil-Sainte-Marie – een park met 1500 verschillende soorten pluimdieren

Pretpark

 •  Parc Astérix – Plailly – attractiepark gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix
 • Parc Saint Paul – Saint-Paul - Avonturenpark met achtbanen, kermisattracties, boottochtjes voor alle leeftijden en dierenshows
 • La Mer de Sable – Ermenonville – leuk attractiepark voor jonge kinderen
 • Ecoparc adventures – Sannois – boomklimpark
 • Ile de Loisirs  -  Cergy-Pontoise – voor watersportliefhebbers: raften, kanoën, zwemmen, reuze glijbaan
 • Fly parc – Osny – overdekt speelparadijs voor kinderen van 1-12 jaar

Zwembad

 • Centre Nautique Nogent/Villier – Nogent-sur-Oise – groot zwembad met glijbaan en sauna
 • Aquaspace – Beauvais -  4000 m2 zwemplezier
Kasteel van Chantilly

Kasteel van Chantilly

Pierrefonds

Pierrefonds

Gerberoy

Gerberoy

Beauvais

Beauvais

Parc Astérix

Parc Astérix

Senlis

Senlis

Kasteel van Emenonville

Kasteel van Emenonville

Ecoparc adventures

Ecoparc adventures

Schrijf u in voor de nieuwsbrief