•   Klanttevredenheid: 8,8
 •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
 •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
 •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top tien bezienswaardigheden Manche (Normandië)

1. De Mont Saint Michel

Tijdens een vakantie in de Manche mag u het beroemdste bouwwerk van Normandië natuurlijk niet missen! Deze abdij ligt op een rots in zee en heeft al eeuwenlang een magische aantrekkingskracht op ontelbare pelgrims en toeristen. Oorspronkelijk was het schiereiland bij vloed volledig omringd door water en alleen te bereiken bij eb. Tegenwoordig loopt er een weg naar toe. Waan u zelf in middeleeuwse sferen tijdens een wandeling door de smalle straatjes en ervaar de mystieke rust in de abdij bovenop dit bijzondere schiereiland.

2. Avranches

De stad Avranches ligt op de heuvel vlakbij de beroemde bendictijner abdij Mont Saint-Michel. Vanuit de vroegere kloostertuin met zijn exotische bloemenpracht heeft u een schitterend uitzicht op de schilderachtige baai van de Mont Saint-Michel.

3. Cherbourg

Wilt u er een dagje op uit met de kinderen? Ga dan eens naar het Cité de la Mer in Cherbourg, waar de oceaan in enorme waterbassins is nagebouwd en kinderen zelfs de vissen en andere zeedieren kunnen aanraken. Omdat Cherbourg een belangrijke rol heeft gespeeld in de dagen na de invasie, vindt u hier bovendien het interessante Musée de la Libération.

4. Cap de la Hague

In het puntje van het schiereiland Cotentin vindt u imposante kliffen en stranden: de perfecte plek om eens heerlijk uit te waaien.

5. Sainte Mère Eglise

Bij de invasie van 1944 werd de plaats Sainte-Mère-Eglise als eerste bevrijd waarbij een parachutist aan de kerktoren bleef hangen. Als u alles te weten wilt komen over de landing, bezoekt u dan zeker ook het luchtmachtmuseum: Musée des Troupes Aéroportées.

6. Barneville-Carteret

In Barneville-Carteret vindt u fijne, beschutte stranden waar het altijd prima toeven is. Zou u ook graag eens de oversteek naar één van de Britse eilanden willen maken? In de zomer vaart u vanuit Carteret zo naar het overweldigende eiland Jersey.

7. Lessay

Deze plaats, die rijk is aan tradities, ligt in een fantastisch heidelandschap. Vergeet u hier vooral niet de benedictijnenabdij Abbaye Sainte Trinité, een bijzondere abdij uit de 11e eeuw, te bezoeken.

8. Parc Régional des Marais du Cotentin et du Bessin

Dat de Manche rijk is aan prachtige natuur, zal u zeker duidelijk worden in dit natuurgebied op de grens van de Calvados en de Manche. Prachtige wandel- en fietsroutes dragen hier bij aan een heerlijke, onvergetelijke vakantie.

9. Granville

Het aangename Granville is het bezoeken waard vanwege zijn bijzondere ligging op een rotspunt. De ommuurde stad, het gezellige centrum en de altijd boeiende rotsen maken van deze stad een ideale vakantiebestemming.

10. Utah Beach, het meest indrukwekkende stukje strand van La Manche>

Dit mooie strand met haar zanderige duinen was in 1944 het decor van de slag om Normandië. Vandaag de dag treft u hier tal van indrukwekkende bezienswaardigheden en monumenten die aan de zwarte geschiedenis van het strand herinneren. Tip: Het Landingsmuseum van Utah Beach vertelt u alles over de gebeurtenissen rondom de slag om Normandië.

Tips voor uitstapjes met kinderen Manche

Zoo

 • Alligator Bay - Beauvoir (bij Mont St. Michel) - alligators, schildpadden, reptielen.
 • Parc Zoologique Champrépus - Villedieu-les-Poêles (29 km van Granville) - dierentuin met oa pinguins, kinderboerderij.
 • Parc Animalier Saint Martin in Montaigu la Brisette - Montaigu la Brisette (20 km. van St. Mère Eglise) - klein dierenpark.
 • Aquarium du Roc - Granville - aquarium, mineralen, vlinders en heel veel prachtige schelpen.

Pretpark

 • Fun-box Tourlaville - Tourlaville - binnenspeeltuin voor kinderen van 0 -12 jaar.
 • La Forêt des Elfes in Cérences - Cérences - paintball en bomenparcours.
 • L'Ange Michel in Saint Martin de Landelles - Saint Martin de Landelles - pretpark met achtbanen, diverse attracties en waterpark/zwembad.
 • Planétarium Ludiver Tonneville - Tonneville - planetarium.
 • Forest Adventure in Saint Sauveur le Vicomte - Saint Sauveur le Vicomte (22 km van Barneville Carteret) - bomenparcours.

Zwembad

 • Piscine de la Hague - Beaumont Hague (23 km van Les Pieux) - zwembad met glijbanen.
 • Centre Aquatique Pays de Saint Lô - Saint Lô - zwembad met glijbanen.
Mont St. Michel

Mont St. Michel

Cap de la Hague

Cap de la Hague

Ste Mère Eglise

Ste Mère Eglise

Barneville Carteret

Barneville Carteret

Granville

Granville

Utah Beach

Utah Beach

Aquarium du Roc

Aquarium du Roc

Schrijf u in voor de nieuwsbrief