•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De mooiste routes voor een rondreis in Noord-Frankrijk

maandag 6 februari 2023

Frankrijk is een enorm populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Het land is namelijk eenvoudig met de auto te bereiken. Noord-Frankrijk ligt op maar een paar uurtjes rijden van Nederland af, waardoor u er zonder al te veel reistijd snel kunt zijn. In Frankrijk is er enorm veel te zien en ervaren. De natuur is bijvoorbeeld erg afwisselend. Er zijn bergen, stranden, kliffen, weilanden en allerlei verschillende natuurgebieden.

Een land met een rijke geschiedenis

Daarnaast kent Frankrijk een enorm rijke geschiedenis. Het land heeft vele tijdperken en belangrijke gebeurtenissen doorstaan. U vindt in dit land dan ook verschillende kastelen, ruïnes, overblijfselen van de oorlog, middeleeuwse steden, et cetera. Echter is Frankrijk ook een modern land. Denk bijvoorbeeld aan de grote modesteden of populaire vakantiebestemmingen.

Op vakantie met de auto?

Doordat het land zo goed bereikbaar is, kiezen veel mensen ervoor om met de auto naar Frankrijk op vakantie te gaan. U kunt Frankrijk vanuit verschillende delen in Nederland goed bereiken via de snelwegen. Als u graag een vakantie dichtbij wilt of de voorkeur geeft aan reizen met de auto in plaats van met een vliegtuig, is een autovakantie naar Noord-Frankrijk zeker aan te raden. Daarnaast is een autoreis vaak een stuk voordeliger dan een vliegreis.

Haal het meeste uit uw reis

Zoals eerder besproken, kent Frankrijk een enorme verscheidenheid aan natuur, bezienswaardigheden en monumenten. In elke stad is er wel weer iets nieuws te ontdekken. Wanneer u ervoor heeft gekozen om met de auto op reis te gaan, is een rondreis Noord Frankrijk auto zeker aan te raden. Doordat u uw eigen vervoer heeft, is het eenvoudig om verschillende plekken en steden te bezoeken. U betaalt niet extra voor vervoer of borg voor een leenauto, waardoor u kunt gaan en staan waar u wilt. Op deze manier kunt u het meeste uit uw reis halen en verschillende plekken bezoeken. Zo is er voor ieder wat wils!

De mooiste routes door Frankrijk

Er zijn natuurlijk enorm veel steden in Noord Frankrijk. Het is onmogelijk om alle steden in één autoreis te bezoeken. Om de zoektocht naar de voor u perfecte route wat eenvoudiger te maken, zijn de mooiste routes door Frankrijk door verschillende mensen bij elkaar verzameld en opgesteld. In dit artikel geven we meer informatie over een aantal van deze routes, zodat u hopelijk wat inspiratie op kunt doen voor uw aankomende rondreis.

Route Noord Frankrijk Normandië

Normandië is gelegen in het Noordwesten van Frankrijk. Het gebied staat bekend om haar rijke geschiedenis, vooral door de Tweede Wereldoorlog. Vooral de landingsstranden zijn erg populair. Als dit u interesseert, is het zeker aan te raden om een route Noord Frankrijk door Normandië te volgen. Normandië kent veel plekken die op de Werelderfgoed van UNESCO staan. Er zijn verschillende routes die van tevoren zijn gekozen waarbij u deze plekken passeert, maar u kunt de route natuurlijk geheel naar uw wensen aanpassen. 

Rondreis Noord Frankrijk auto Normandië

Een veel gevolgde route door Normandië is er een van ongeveer zes uur. Tijdens deze route rijdt u door een aantal bekende steden. Deze steden hebben allemaal hun eigen unieke bezienswaardigheden en natuur. Langs deze route passeert u zowel strand als kliffen en bergen. Populaire steden die u passeert zijn onder andere Étretat, Rouen, Sainte-Mère-Église en Mont Saint-Michel.

Kijk hier voor de leukste huizen in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis SO51

Route door de Champagnestreek

Als u fan bent van champagne en graag eens de Champagnestreek wil bezoeken, is een rondreis door deze streek een echte aanrader. De Champagnestreek ligt op zo’n 150 kilometer ten oosten van Parijs en bestaat uit diverse steden, waaronder Reims, Troyes en Château-Thierry. In de Champagnestreek vindt u een verscheidenheid aan champagnehuizen en druivenvelden. In veel champagnehuizen kunt u deelnemen aan proeverijen of meer leren over het productieproces. Bovendien kunt u in het seizoen zelfs druiven plukken!

Rondreis Champagnestreek

Mocht u een liefhebber zijn van champagne en hier graag meer over willen leren, dan is een rondreis door de Champagnestreek een uitstekende optie om zoveel mogelijk te kunnen zien. U kunt bijvoorbeeld starten in Reims en via Épernay, Châlons-en-Champagne en Troyes weer terug cirkelen naar Reims.

Route Noord Frankrijk door Elzas

In het Noordoosten van Frankrijk, tegen de grens met Duitsland, vindt men de streek Elzas. Deze streek staat voornamelijk bekend om haar natuur. Er zijn namelijk verschillende valleien, bossen en vrolijke en romantische stadjes te vinden. Als u graag tot rust wil komen tijdens uw reis en wil genieten van natuur, dan is een rondreis door Elzas een must. Wanneer u zich door de verschillende stadjes begeeft, voelt het net of u zich in een sprookje bevindt. 

De mooiste route door Elzas

Doordat de Elzas zo dicht op Duitsland ligt, vindt u in dit gebied een mengeling tussen de Franse en de Duitse cultuur. Er wordt Frans gesproken, maar er zijn veel Duitse invloeden terug te vinden in dit gebied. Mocht u een bezoek willen brengen aan dit gebied, is dit één van de meest populaire routes: La Petite-Pierre, Wingen-Sur-Moder, St. Louis-lès-Bitche, Saverne, Straatsburg, Zellenberg, Munster, Colmar, Haut-Koenigsbourg. 

De mooiste routes door Frankrijk

In dit artikel hebben we een aantal populaire gebieden in Noord Frankrijk nader toegelicht. Echter kent Frankrijk alleen in het Noorden al veel meer gebieden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Het is natuurlijk ook voor een deel van het reisgezelschap afhankelijk welk gebied het beste past bij uw reis. Wil u graag meer leren over de Tweede Wereldoorlog? In dat geval is een rondreis door Normandië wellicht de best passende optie. Als u juist op zoek bent naar een reis om tot rust te komen en bijvoorbeeld verschillende wandel- of fietsroutes te volgen, kan Bretagne of Elzas juist een passende optie zijn. 

Stippel van tevoren de route uit

Het zal u veel rust geven wanneer u alvorens u vertrekt de route al heeft uitgestippeld. U weet dan van tevoren al wat de volgende bestemming gaat zijn, waardoor u de verblijven ruim op tijd kunt boeken. Mocht u graag ondersteuning ontvangen bij het uitstippelen van een route, kunt u altijd bij ons terecht voor advies.

Boek hier de leukste huizen in Normandië
Vakantiehuis CV320 in Normandië

Schrijf u in voor de nieuwsbrief