•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 7 leukste restaurants in Lille

maandag 19 februari 2018

Huurt u een vakantiehuis in Noord-Frankrijk, dan hoort een bezoek aan de verrassende stad Lille absoluut op uw to-do list thuis. Lille heeft namelijk een verzameling culturele en historische bezienswaardigheden waar je u tegen zegt en is een walhalla voor de doorgewinterde shopaholic. Daarnaast is het sfeervolle, oude centrum dé uitgelezen plek om heerlijk rond te zwerven en te genieten van de gezelligheid en romantiek die deze stad te bieden heeft. De kers op de taart is hierbij toch wel het fijne aanbod aan restaurants van de stad. Voor iedere smaak (en portemonnee) is er wel een gezellige plek te vinden om een mooie dag in Lille af te sluiten.  Maar ook voor een uitgebreide lunch, of die heerlijke kop koffie  zit u hier gebakken. Vanuit uw vakantiehuis in Noord-Frankrijk een dagje Lille gepland? Wij zetten de zeven leukste restaurants in deze stad voor u op een rij.

Bloempot

Bloempot in de Rue des Bouchers is zonder twijfel één van de meest hippe restaurants in Lille. De creatieve, Vlaamse gerechten die eigenaar Florent Ladeyn hier serveert, worden uitsluitend bereid met de beste lokale en seizoensgebonden producten. Verfijnd, maar met een vleugje rock ’n roll. Perfect om van te genieten in de ongedwongen industriële setting van het restaurant. De oude houten balken en authentieke stenen muren van de voormalige schrijnwerkerij creëren een warm en sfeervol geheel, afgeblust met een ruig randje. Het moge duidelijk zijn; hier staan echte mannen achter het fornuis met een passie voor goed en eerlijk eten!

Eten bij Bloempot? Het populaire restaurant houdt per dag twee tafeltjes vrij voor de gelukkige onwetenden die op de bonnefooi binnenwandelen. Wil je echter verzekerd zijn van een tafel, dan is ruim van tevoren reserveren een must.

Adres: 22, Rue des Bouchers
Lunch vanaf € 19,50
Menu’s vanaf € 40,00
Gehele dag gesloten op zondag en maandag, en op dinsdagavond

Le Gabbro

Restaurant- Bistro Le Gabbro, net even buiten het centrum van Lille, ontvangt haar gasten als oude vrienden. Met haar uiterst vriendelijke bediening en gemoedelijke sfeer is het hier ontspannen genieten van verse, lichte en smaakvolle gerechten. Duizelt het u bij het lezen van de uitgebreide wijnkaart? Geen nood, de bediening heeft een neus voor de perfecte wijn! In tegenstelling tot de wijnkaart, is de menukaart opzettelijk beperkt gehouden, zodat de eerlijke gerechten met liefde een aandacht voor u kunnen worden bereid. Ook bij dit restaurant wordt van tevoren reserveren aangeraden.

Adres: 55 Rue Saint-André
telefonisch reserveren op : 03 20 39 05 51
Menu’s vanaf € 22,00
Gesloten op zaterdag en zondag

La Part des Anges

Echte wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in La Part des Anges. Het restaurant werd in 1997 oorspronkelijk ingericht als wijnbar, maar naast het uitgebreide aanbod aan mooie wijnen, serveert La Part des Anges vandaag de dag ook kleine hapjes en  simpele gerechten. Een fijne plek om samen met  vrienden te filosoferen over het leven. Uiteraard onder het genot van een goed glas wijn of een sprankelende champagne.

Adres: 50, Rue de la Monnaie
Gerechten vanaf € 17,00
Alle dagen geopend

Bocca al Lupo

Voor de lekkerste gerechten uit de authentieke Italiaanse keuken kunt u terecht bij Bocca al Lupo. Alleen de beste producten worden voor hun kakelverse pasta’s gebruikt. Mooie olijfolie, verse kruiden en groenten; in dit restaurant staan kwaliteit en aandacht bovenaan. Naast het heerlijke eten is ook de locatie van Bocca al Lupo om je vingers bij af te likken. Gelegen aan één van de pittoreske (en autovrije) pleintjes in het historische centrum van Lille, is het op een warme zomeravond nergens beter toeven dan op het terras van dit uitstekende restaurant.

Adres: 1 rue des vieux murs, Place aux oignons
Pastagerechten vanaf €10,50
Gesloten op zondagavond en maandag La Bottega Pizza

La Bottega Pizza

Hét adres voor de lekkerste pizza’s in Lille is La Bottega. Van dezelfde eigenaren als Bocca al Lupo, dus ook hier alleen verse ingrediënten in de keuken. En dat proef je!  Tout Lille kent de weg naar La Bottega en haar befaamde pizza’s, dus soms is het even wachten totdat er een tafeltje vrij is. Pizza’s afhalen is ook mogelijk.

Adres: 7B rue au Peterinck
Pizza’s vanaf €8,50
Gesloten op zondagavond en maandag

Meert

Geen bezoek aan Lille zonder een bezoek aan Meert. Sinds jaar en dag is Meert een begrip in (en buiten) de stad. In een sprookjesachtige setting waar kleur en geur de hoofdrol spelen, vindt u hier een groot assortiment aan chocolade, wafels en taartjes. Al die oogverblindende zoetigheid past natuurlijk uitstekend bij een heerlijke kop warme thee. Dus neem vooral plaats in Meert’s gezellige salon de thé en geniet (naast uw kopje thee en al het lekkers) van de historie van deze bijzondere plek, die nog steeds tastbaar aanwezig is. Nog op zoek naar een smakelijk souvenir voor het thuisfront? In de winkel van Meert slaagt u ongetwijfeld!

Adres: 27 rue Esquermoise
Salon de Thé en Pâtisserie: Alle dagen geopend
Restaurant: Zondagavond en maandag gesloten

Coffee Makers

Koffie meer uw ‘cup of tea’? Dan is Coffee Makers the place to be, want het gerucht gaat dat hier de lekkerste koffie van Lille wordt geserveerd. Dé plek dus om even bij te komen van die lange stadswandeling en te genieten van een welverdiende heerlijke kop versgebrande koffie. Lunchen of brunchen is ook mogelijk in dit gezellige en hippe café. Toch zin in iets zoets bij de koffie? Wat dacht u van een groot stuk huisgemaakte chocoladecake?

Adres: 151 rue de Paris
Alle dagen geopend

Genieten is simpel in Lille! Dus huurt u één van onze fijne vakantiehuizen in Noord-Frankrijk en bent u nog op zoek naar een leuke bestemming voor een dagje uit? Dan is Lille met recht een heerlijke keuze!

Vakantiehuizen Noord-Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief