•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Fécamp

vrijdag 18 november 2022

Op een paar uurtjes rijden van Nederland vind je het meest noordelijk gelegen departement van Normandië; de Seine Maritime. Dit departement ligt dan ook aan de noordkust van Frankrijk, aan de monding van de rivier de Seine. Seine Maritime is onder andere erg bekend door haar krijtrotsen en kliffen bij Etretat. Normandië is een fijne plek om op vakantie te gaan. Je vindt er namelijk een prettig klimaat waar het goed te vertoeven is. Bovendien zijn er zowel platteland als stad en strand te bezoeken en te ervaren.

Populaire gemeente in Seine Maritime

Normandië heeft een grote rol gespeeld gedurende de Tweede Wereldoorlog, maar is eigenlijk altijd al een belangrijke regio geweest in Frankrijk. Er zijn daarom talloze ruïnes, abdijen, kathedralen, vakwerkhuizen en andere culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Wanneer we specifiek spreken over Seine Maritime, is Fécamp een populaire gemeente binnen dit departement. 

Kust bij Fécamp

Geschiedenis van Fécamp

Fécamp is een belangrijke gemeente geweest voor verschillende stammen en groepen door de eeuwen heen. Rond het begin van de jaartelling hadden de Caleti zich hier gevestigd. In de negende eeuw werd Fécamp uitgeroepen tot één van de hoofdsteden van de Normandiër. Zij bouwden hier een kasteel en de abdij Sainte-Trinité. 

Abdij Sainte-Trinité

In de daaropvolgende eeuwen trokken er veel pelgrims naar de abdij, waardoor Fécamp de op één na belangrijkste bedevaartsplaats van Normandië werd. Vanaf de vijftiende eeuw namen de mauristen de abdij over en werd deze uiteindelijk afgeschaft en verkocht na de Franse Revolutie. Sindsdien is het gemeentebestuur in de abdijgebouwen gevestigd. 

Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden onder andere het casino en diverse villa’s aan zee in Fécamp afgebroken door de Duitsers tijdens de aanleg van de Atlantikwall. Bovendien bouwden ze hier een groot radarstation. Tijdens de Bevrijding liep Fécamp dan ook veel schade op.

Haven van Fécamp

Ten slotte is Fécamp populair geworden door haar vissershaven. Specifiek voeren de vissers vanaf Fécamp naar het eiland Newfoundland voor het vissen op kabeljauw. Later werd kabeljauwvissen afgeschaft en werd er een jachthaven toegevoegd aan de haven van Fécamp. 

Haven bij Fécamp

Op vakantie naar Fécamp?

Zoals je waarschijnlijk al merkt, zijn er enorm veel bezienswaardigheden Fécamp. Bovendien ligt het aan zee, waardoor het de ideale vakantiebestemming is. Doordat er zo veel te bezoeken en ervaren is, is een reis van een (mid)weekje naar Fécamp zeker aan te raden. Je kunt je vakantiewoning voor jouw vakantie boeken bij Vakantiehuis Frankrijk. In het departement Seine Maritime beschikken we over meer dan honderd vakantiehuizen waar je uit kunt kiezen.

Vind het perfecte vakantiehuis voor jouw reis

In het menu links op de website kun je diverse wensen aanvinken, zodat je enkel vakantiewoningen te zien krijgt die hieraan voldoen. Dit maakt het aanbod wat gerichter. Je kunt onder andere de gewenste afstand tot de zee aangeven. Bovendien kun je aangeven of bepaalde faciliteiten of extra opties gewenst zijn. Ten slotte zijn er extra opties voor kinderen, mensen die slecht ter been zijn, mensen met een handicap of ouderen. Hierbij kun je denken aan een bad- en/of slaapkamer op de begane grond, rolstoeltoegankelijkheid of een afgesloten tuin, zodat kinderen er veilig in kunnen spelen. 

Bezienswaardigheden Fécamp

Wanneer je kiest voor een reis naar Fécamp, zijn er diverse bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken. Hieronder bespreken we een aantal populaire Fécamp bezienswaardigheden. Afhankelijk van het gezelschap waarmee je reist en hun interesses, zijn er diverse bezienswaardigheden te bezoeken.

Monument et Château de Sissi

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de buurt van Fécamp is het Monument et Château de Sissi, ook wel de Sassetot-le-Mauconduit genoemd. De keizerin van het Oostenrijkse keizerrijk van Hongarije, Sissi, verbleef in dit kasteel in de zomer van 1875. Het kasteel is nu omgebouwd tot een luxe hotel en restaurant. Er omheen is een park gelegen van elf hectare. 

Abdij Sainte-Trinité

De abdij Sainte-Trinité is al een aantal keer in dit artikel genoemd. Deze Gotische abdijkerk heeft een grote rol gespeeld in de populariteit van Fécamp. De abdij is erg indrukwekkend door haar lichte kleur en grote formaat; de kerk is wel 127 meter lang. 

Uitzicht bij Fécamp

Cap Fagnet

Op Cap Fagnet heb je een panorama-uitzicht over de omgeving van Fécamp, zowel strand als zee. De Cap Fagnet ligt op meer dan honderd meter boven de zeespiegel, waardoor het uitzicht erg indrukwekkend is. Op de Cap Fagnet vind je bovendien de kapel Notre-Dame de Salut, de semafoor en bunkers van het radarstation uit de Tweede Wereldoorlog.

Cap Fagnet

Palais Bénédictine

Een ander indrukwekkend gebouw is het Palais Bénédictine. Dit paleis werd aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd ter ere van de Likeur van Benedictijn. De architectuur is geïnspireerd op de neogotiek en neorenaissance en straalt luxe en rijkdom uit. In het paleis vind je diverse collecties van kunst van Alexander de Grote. Daarnaast kun je de distilleerderij en wijnkelders bezoeken en een proeverij bijwonen. 

Palais Bénédictine

Fécamp restaurants

Na het bezoeken van al die bezienswaardigheden, wil je natuurlijk ook graag een hapje eten bij een van de restaurants Fécamp. Normandië staat onder andere bekend om een aantal specialiteiten. Gelegen aan de zee vind je bijvoorbeeld restaurant La Suite. De gerechten die worden bereid zijn afhankelijk van de visserij en de markt. Je kunt dus altijd genieten van een lokale en vers bereide maaltijd. Een unieke ervaring is restaurant Chez Nounoute. De eigenaresse is de vrouw van een voormalig visser. Het restaurant is een echt familierestaurant met een unieke, gezellige uitstraling.

 

Boek nu jouw reis naar Fécamp!

Fécamp is een gemeente in Normandië met een enorm rijke geschiedenis. Veel mensen keren dan ook ieder jaar terug, omdat je onmogelijk alles in één reis kunt ervaren. Je kunt een fijne wandeling of fietstocht maken door de natuur, rondstruinen in de verschillende stadjes, uitrusten op het strand of een cultureel dagje houden en diverse bezienswaardigheden bezoeken. Spreekt een reis naar Fécamp jou wel aan? Schroom dan niet om een blik te werpen op ons aanbod en boek vandaag nog een vakantiewoning voor jouw verblijf in Fécamp.

Boek hier de leukste vakantiehuizen bij Fécamp
Vakantiehuis SM115

Schrijf u in voor de nieuwsbrief