•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Vakantiegebieden Frankrijk

maandag 15 augustus 2016

Frankrijk staat al jaren in de top drie van meest favoriete vakantielanden in Europa. En niet voor niets, want dit land van knisperende croissants, mooie wijnen en bijzondere kazen barst van de prachtige regio’s die ieder met hun eigen typische Franse charme steeds weer de harten van hun bezoekers weten te veroveren. Of u nu op zoek bent naar landelijke charme, woeste kliffen, stille dorpjes, indrukwekkende bergen of goudgele stranden, Frankrijk heeft het u allemaal te bieden. Graag stellen wij een aantal van deze bijzondere vakantiegebieden in Frankrijk aan u voor.

Vakantiegebieden Frankrijk: Provence-Alpes-Côte d’Azur

Het eerste wat je te binnen schiet als je aan de Provence denkt, zijn eindeloze lavendelvelden, hemels geurend onder een goudgele zon. Deze prachtige paarse zeeën zijn het karakteristieke beeld van deze geliefde streek en zullen, samen met het zomerse getsjirp van ontelbare krekelkoren zeker deel gaan uitmaken van uw herinneringen aan deze regio. Naast deze uitgestrekte velden biedt deze streek in het zuidoosten van Frankrijk u echter ook fascinerende berglandschappen, spectaculaire canyons en uitgestrekte witte zandstranden aan de mediterrane kustlijn.

Côte d'Azur aan de Mediterrane kust

Gorges du Verdon

Laat u meevoeren door het blauwgroene water van de rivier de Verdon en verwonder u over het ruige natuurschoon van de prachtige kloof waardoor de rivier zich een weg zoekt. De Gorges du Verdon, gelegen in het departement van de Alpes-De-Haute-Provence, is een indrukwekkend gebied om al wandelend te verkennen. Met meer dan 1.000 kilometer aan wandelpaden is dit een waar paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers. Wilt u wat meer avontuur dan kunt u ook met een kano de ongetemde rivier afzakken, terwijl bij iedere bocht de ongekende schoonheid van deze kloof zich weer op een ander betoverende manier manifesteert.

Grasse

Reist u verder richting Middellandse zee, bezoek dan zeker de mooie hoofdstad van de parfum; Grasse. Geurende jasmijn, tuberozen en oranjebloesem worden sinds jaar en dag op de landerijen rondom deze stad verbouwt en vormen de grondstoffen voor veel beroemde parfums. Bezoek het Musée International de la Parfumerie of wandel door het sfeervolle oude centrum van de stad met haar vele gezellige terrasjes en verleidelijke parfumwinkeltjes.

Lavendelvelden Grasse

De Côte d’Azur

Het heerlijke vakantiegebied van de Côte d’Azur spreekt tot ieders verbeelding. Met haar goudgele stranden en mooie, rijke badplaatsen als Nice, Cannes en St. Tropez is het een geliefde plek voor veel vakantiegangers. Slenter langs de gezellige boulevard van St. Tropez en verwonder u over de grote en chique jachten die hier liggen aangemeerd, drink een verkoelend glas Perrier op één van de vele terrasjes in het oude centrum van Nice of ontdek de luxe van de Boulevard de la Croisette in de chique filmstad Cannes.

Vakantiegebieden Frankrijk: Haute-Savoie

Ten zuiden van het meer van Genève strekt de sprankelende regio van de Haute-Savoie zich uit, richting de op één na hoogste berg van Europa, de Mont Blanc en de oogverblindende hoofdstad van deze streek, Annecy. Viert u uw vakantie in dit gebied, dan zult u energiek en opgeladen weer thuis komen. De frisse tintelende berglucht zit hier vol energie en maakt dit de uitgelezen plek voor veel sportieve activiteiten. Bergbeklimmers, parapanters en wielrenners kunnen hier hun hart ophalen en genieten van al het natuurschoon dat zoveel sportieve uitdagingen biedt. De vele gezellige dorpjes met karakteristieke houten chalets nodigen u graag uit in één van de vele levendige restaurants voor een heerlijk streekgerecht, terwijl de aanblik van het kristalheldere meer van Annecy u de adem zal benemen.

Mont Blanc

De Mont Blanc is met haar 4807 meter de hoogste berg van het Alpenmassief en wordt ook wel het dak van Europa genoemd. Deze majestueuze berg en haar schitterende, ruige omgeving hebben een grote aantrekkingskracht op wandelaars en alpinisten. De tochten door dit gebergte dat Frankrijk, Italië en Zwitserland met elkaar verbindt, zijn vaak pittig en vooral geschikt voor ervaren wandelaars. Maar ook als u een niet geoefende wandelaar bent, kunt u genieten van de schoonheid van de Mont Blanc. Vanuit het stadje Chamonix, gelegen aan de voet van de berg, brengen kabelbanen u naar de Aiguille du Midi, een station op 3942 meter hoogte. Van daaruit heeft u een adembenemend uitzicht over de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen en het dal van Chamonix.

Annecy

Annecy is een stad zoals die in sprookjes voorkomen. Gelegen tussen de groene hellingen aan haar helderblauwe meer, strooit de stad haar charme over u uit. Wandel door de bloemrijke, oude straatjes met haar vele kleurrijke huisjes of volg u weg langs de vele turquoise blauwe kanalen die het stadje rijk is. Geniet van de gezellige terrasjes en de mooie winkeltjes, of bezoek het prachtige middeleeuwse kasteel. Even afkoelen op een warme dag? Neem dan een verfrissende duik in het prachtige blauwe meer, dat bekend staat om haar schone, zuivere water.

Annecy

Vakantiegebieden Frankrijk: Corsica

Omringd door het blauwe water van de Méditerrannée ligt het ‘Île de Beauté’ (‘Eiland der Schoonheid’) van Frankrijk; Corsica. Ondanks het feit dat het eiland (nog steeds) een onderdeel van Frankrijk is, voelen de eilandbewoners zich hier in eerste instantie Corsicaan en daarna pas Fransman. Ze houden met hart en ziel van hun mooie, groene eiland en dat is niet verwonderlijk. Op dit schitterende stukje Frankrijk treft u idyllische zandstranden, ruige berglandschappen, pittoreske dorpjes en een verbluffend mooie kustlijn. Een vakantie-eiland bij uitstek, propvol natuurschoon.

Bonifacio

Op het uiterste zuidpuntje van het eiland treft u één van de mooiste plaatsjes van het eiland aan: de eeuwenoude vestingstad Bonifacio. Vanaf de hoge witte kalkstenen klif waarop het stadje is gelegen heeft u een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Mocht u ook eens een kijkje willen nemen onder het wateroppervlak, dan kunt u zich aanmelden voor een begeleide duik bij één van de duikscholen van de stad. Blijft u liever boven water, dan zullen de smalle straatjes, de historische monumenten, oude stadswallen, en het schilderachtige haventje u zeker weten te bekoren.

Bonifacio (Corsica)

Scandola Nature Reserve

Op een schiereiland aan de westkust van het eiland treft u het Scandola Nature Reserve, een adembenemend natuurreservaat dat onderdeel is van de Unesco Werelderfgoedlijst. De grillige roodgekleurde granieten rotsen, vele mysterieuze grotten en een bont gemengd gezelschap aan flora en fauna maken dit tot een uniek en bijzonder natuurgebied.

Vakantiegebieden Frankrijk: Normandië

Niet zo ver van de Nederlandse grens, ligt aan de westkust van Frankrijk het verrassende en veelzijdige Normandië. Een streek vol cultuur, historie en natuurschoon, overgoten met een Franse charme waar maar moeilijk weerstand aan te bieden is. Met haar beroemde invasiestranden, duizelingwekkende krijtrotsen kusten, uitnodigende badplaatsen en zacht glooiende groene achterland, is dit de perfecte streek om uw vakantie te vieren als u niet zo ver van huis wilt. Normandië ontvangt u met alles wat zij te bieden heeft; van de fascinerende en betoverende Mont Saint Michel en de beroemde tuinen van Monet tot aan haar vele prachtige steden en gastronomische streekgerechten. Een heerlijke regio waar u ogen te kort zult hebben!

Invasiestranden

Eén van de belangrijkste historische gebeurtenissen van deze streek vond plaats op de beroemde invasiestranden van Normandië. Op deze stranden, die lopen van Ouistreham tot aan Sainte Mère Église, landden op 6 juni 1944 - D-Day - de geallieerde soldaten om Europa te bevrijden uit Duitse handen. De slag die op deze stranden door zoveel dappere mannen geleverd werd, markeerde een keerpunt in de strijd en leidde uiteindelijk tot het einde van WOII. De stranden waar deze beslissende strijd werd geleverd, trekken jaarlijks nog duizenden bezoekers van over de hele wereld. De verhalen rondom D-Day worden verteld in de diverse musea die u in de buurt of bij de stranden aantreft. Voor een indrukwekkend en compleet overzicht bezoekt u het Mémorial in Caen; een museum dat u stap voor stap meeneemt in de gebeurtenissen rondom de slag om Normandië. Bij het kustplaatsje Arromanches kunt u de ‘caissons’ nog steeds in zee zien liggen; stille getuigen van de kunstmatige haven die werd aangelegd om alle troepen en materiaal aan land te brengen.

Deze indrukwekkende en prachtige stranden, met haar vele monumenten en musea bezoekt u het beste vanuit één van onze comfortabele vakantiehuizen in deze boeiende regio.

Landingsstrand Arromanches

Mont Saint Michel

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Frankrijk treft u aan in een prachtig gebied voor de kust, op de scheidslijn tussen Normandië en Bretagne. Gelegen op een rotsachtig eiland in de Baai van de Mont Saint Michel, biedt de Mont Saint Michel met haar schitterende abdij een magische aanblik. Waan u terug in de middeleeuwen als u door de oude smalle straatjes uw weg omhoog vindt en via de vele stenen trappen, aanwezige kerkjes en het mooie klooster uiteindelijk boven bij de prachtige abdij uitkomt. Vanaf hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de baai, waar de vloed met grote snelheid komt binnen rollen. Bij springtij is het eiland, dat alleen via een futuristische brug met het vaste land is verbonden, compleet omringd door water. Een fantastisch gezicht, dat u het beste vanaf het eiland zelf kunt bewonderen.

Mont Saint Michel

Geboortegrond van het impressionisme

Veel schilders en kunstenaars lieten zich inspireren door de prachtige kustlijn, pittoreske havenstadjes en mooie badplaatsen van Normandië. De indrukwekkende kliffen van Étretat zijn in al hun schoonheid vastgelegd door de beroemde impressionistische schilder Claude Monet, terwijl de werken van zijn leraar en tevens zeer beroemd schilder Eugène Bodin, de prachtige luchten boven het pittoreske havenplaatsje Honfleur en de elegante stranden van de Côte Fleurie hebben vereeuwigd. Treedt in de voetsporen van deze grote meesters en laat u betoveren door het prachtige kleurenpallet van deze – met recht – schilderachtige streek!

Ontdek deze heerlijke streek vanuit één van onze karakteristieke en charmante vakantiehuizen op de mooiste locaties in deze regio!

De kliffen van Étretat

Vakantiegebieden Frankrijk: Bretagne

Van woeste en ongetemde kusten tot beschutte baaien aan een azuurblauwe zee; De Bretonse kustlijn staat bekend om haar ongekende diversiteit aan natuurschoon en biedt voor ieder wat wils. Bezoek de grillige en prachtig roze gekleurde rotsformaties aan de Côte de Granit Rose, geniet van de sfeer in de mooie kuststeden als St. Malo en Dinard, voel het hagelwitte zand onder uw voeten op de idyllische stranden van het schiereiland Crozon, of duik onder in de geschiedenis bij de mysterieuze rotsformaties in Carnac. Vergeet ook zeker niet te proeven van de eeuwenoude tradities en cultuur van deze bijzondere regio in de prachtige Bretonse hoofdstad Quimper. Heeft u eenmaal kennis gemaakt met deze ongekend mooie en rijke vakantiestreek, dan komt u er ongetwijfeld vaker terug!

Cap Fréhel, Bretagne

Côte d’Émeraude

De Côte d’Émeraude ofwel Smaragdkust, heeft haar naam te danken aan de prachtige, smaragdgroene kleur van de zee. Aan deze kustlijn vindt u de populaire en oude havenstad St. Malo. Geniet van het uitzicht op het zilte water vanaf de historische stadswallen van deze piratenstad, of proef de sfeer op één van de vele gezellige terrasjes in het oude centrum. De tijden van de Belle Époque herleven in de elegante badplaats Dinard, met haar statige villa’s en vrolijke blauw-wit gestreepte strandtentjes. Zin in oesters? Bezoek dan het sfeervolle kustplaatsje Cancale en bestel een bord van de regionale specialiteit in één van de vele restaurantjes in de gezellige haven. Vanaf uw plekje aan de kade kunt u zien hoe de oesters vanaf de oestervelden in zee bij eb worden geoogst.

St. Malo

Historie

Het zuiden van Bretagne trakteert u op een aantal historische hoogtepunten, waaronder de mysterieuze megalieten van Carnac. Een bijzondere aanblik, deze, meer dan 4.000 granieten rotsen en in rijen opgestelde menhirs die nog altijd zwijgend hun geheim bewaren. Wat verder landinwaarts ligt het magische bos van Brocéliande, dat u meeneemt in de beroemde legendes van Koning Arthur. Of wat dacht u van een bezoek aan de sfeervolle, ommuurde oude binnenstad van de prachtige havenplaats Concarneau? Een echte aanrader!

Wilt u ook deze betoverende streek en haar bijzondere kusten ontdekken? Huur dan één van onze mooie en comfortabele vakantiehuizen in één van de vele indrukwekkende regio’s van Bretagne

Aanbod mooie en comfortabele vakantiehuizen in Bretagne

Vakantiegebieden Frankrijk: Charente Maritime

Met haar meer dan 450 km aan zonovergoten kustlijn is de Charente Maritime, gelegen aan de Atlantische kust, een vakantiegebied bij uitstek. Haar fijne, uitgestrekte zandstranden zijn de perfecte plek om bij te komen van de hectiek van alledag en te genieten van de goede dingen van het leven. Dompel u onder in de gemoedelijke en vrolijke sfeer van de prachtige eilanden Île de Ré en Île d’Oléron of ontdek de rijke cultuur van deze streek en bezoek haar oude Romaanse steden en vele mooie kastelen. Een uitstapje naar de schilderachtige stad la Rochelle met haar prachtige oude haven en gezellige historische centrum mag ook zeker niet ontbreken.

Het strand op Île de Ré

Île de Ré

De pareltjes aan de mooie kustlijn van de Charente Maritime zijn de eilanden Île de Ré en Île d’Oléron. Het ‘Witte eiland’ Île de Ré loopt over van charme met haar pittoreske dorpjes, waar de straten en de schilderachtige witte huisjes in de zomer omlijst worden door kleurrijk bloeiende stokrozen. Met haar uitgebreide netwerk aan fijne fietspaden, is Île de Ré een heerlijk eiland om per fiets te verkennen. Laat u meevoeren door de zilte zeewind en geniet van het ultieme vakantiegevoel op één van de fijne witte stranden van het eiland.

Île d’Oléron

Het iets grotere Île d’Oléron is met haar ongerepte stranden die uitkijken over de Atlantische Oceaan een paradijs voor watersportliefhebbers. Windsurfen, kitesurfen, zeekajakken en strandzeilen; het is hier allemaal mogelijk. Daarnaast staat het eiland bekend om zijn oesterkwekerijen en kleurrijke, karakteristieke kleine oesterhuisjes. En net als op Île de Ré, zijn de heerlijk geurende bossen en gezellige dorpjes van Île d’Oléron het best per fiets te ontdekken. Ook dit eiland is weer een ultiem vakantieparadijs waar ze van ontspannen genieten een ware levenskunst hebben gemaakt.

Nieuwsgierig naar deze heerlijke vakantiestreek in Frankrijk? Boek dan één van onze gezellige vakantiehuizen in deze zonovergoten regio!

Boek nu!
Île d'Oléron met haar gekleurde huisjes van de oesterkwekers

Schrijf u in voor de nieuwsbrief