•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top 25: de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Frankrijk

maandag 15 februari 2016

Helemaal in 'la douce France' verblijven maar op slechts een halve dag rijden vanaf Nederland? Dan is Noord Frankrijk voor u de ideale vakantiebestemming. U hoeft zich geen moment te vervelen met de veelheid aan bezienswaardigheden. Van historische steden en dorpjes tot prachtige natuur, van fijne zandstranden tot charmante badplaatsen, deze bijzondere regio heeft alles te bieden. Leuke tips om uw bezoek voor te bereiden en alvast in de stemming te komen vindt u in onze top 25 van mooiste bezienswaardigheden van Noord Frankrijk.

Als kunst- en cultuurliefhebber kunt u uw hart ophalen in Noord Frankrijk. Dankzij zijn bewogen geschiedenis kent het vele mooie historische bezienswaardigheden. Een voorbeeld hiervan zijn de indrukwekkende kathedralen en eeuwenoude abdijen. Ontdek ook het culturele Lille met zijn mix van oude en moderne architecturale bezienswaardigheden. Ook als natuurliefhebber is het heerlijk vertoeven in Noord Frankrijk. U mag de overweldigende landschappen van de Kaap Blanc-Nez en de Kaap Gris-Nez en van het regionaal natuurpark Scarpe-Escaut bij Hergnies beslist niet missen!

1. Het overweldigend mooie landschap van de Kaap Blanc-Nez

Het imponerend mooie landschap van de Kaap Blanc-Nez is erg verrassend in het vlakke land van Noord Frankrijk. Net als de Mont Saint-Michel, behoort de Kaap Blanc-Nez tot de mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk (‘les Grands Sites de France’). De steile, witte klif, die aan de zoute nevel van de zee wordt blootgesteld, is zo’n 100 miljoen jaar oud en is prachtig begroeid met heide.

Dit is de enige kalkstenen klif langs de kust van de Nord-Pas-de-Calais streek en het kent een originele flora. Wanneer u de klif tussen mei en september bezoekt, staat het in volle bloei. Met een hoogte van wel 134 meter heeft u, vooral op heldere dagen, de meest prachtige uitzichten. Als u goed kijkt, kunt u in de verte zelfs de kliffen van Dover aan de overkant van het Kanaal zien!

De Kaap Blanc-Nez staat garant voor onvergetelijke wandel- of strandmomenten.

 2. De prachtige natuur van de vallei van de Somme

De rivier de Somme zet zijn koers van de Aisne naar het kleurrijke dorpje Saint-Valéry-sur-Somme in de majestueuze Baai van de Somme. Rustig stromend door een groen lint, vormt het de ruggengraat van dit stukje Noord Frankrijk. In de vallei vindt u mooie bezienswaardigheden en wandelpaden vanwaar u schitterende uitzichten heeft op de kronkelende rivier. Wandelend door de vallei zult u zich zo af en toe even wanen in een schilderij van de Franse impressionist Renoir, die alledaagse taferelen in de natuur zo betoverend wist vast te leggen. Behalve genieten van de rust, kunt u in de vallei de leukste outdoor-activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld kanoën, kajakken en mountainbiken.

3. De fijne zandstranden van de Opaalkust in Noord Frankrijk

Een mozaïek van leuke badplaatsjes, landschappen en bezienswaardigheden; de Opaalkust strekt zich uit van de badplaat Berck-sur-Mer tot aan de Belgische grens. Vooral de lichtval in dit stukje Noord Frankrijk, waar vele schilders dankbaar gebruik van hebben gemaakt, is hier overweldigend (vandaar de naam Opaal). Geniet van zijn fijne zandstranden, neem een frisse duik of ervaar de romantiek van de mooiste zonsondergangen. U kunt ook een boottocht langs de kust maken vanuit Calais. Iets meer het binnenland in treft u het prachtige regionaal park 'Caps et Marais d'Opale' aan.

De Opaalkust is de perfecte plek voor rust, ruimte en ontspanning!

De fijne zandstranden van Berck sur Mer

4. Saint-Valéry-sur-Somme; het kleurrijkste dorpje van Noord Frankrijk

Dit charmante, kleurrijke havenstadje in Noord Franrkrijk is de moeite van het bezoeken zeker waard. Gelegen op een heuvel met uitzicht op de baai van de Somme, is Saint-Valéry-sur-Somme heel levendig. Binnen de stadsmuren kunt u mooie bezienswaardigheden, geplaveide straatjes en huizen met kleurrijke gevels bewonderen.

Dankzij zijn strategische ligging op een kalkstenen klif heeft Saint-Valéry-sur-Somme een rijke en bewogen geschiedenis. Het hogere gedeelte van de stad kent mooie bezienswaardigheden die hier getuige van zijn en is bovendien rijk aan middeleeuwse architectuur. Wat lager gelegen vindt u de wijk Courtgain, waarvan de kleine, kleurrijke en dicht op elkaar staande huisjes vroeger werden bewoond door matrozen. Het stadje met een vriendelijke sfeer nodigt uit tot slenteren en genieten, zeker wanneer de zon over de baai van de Somme schijnt.

 5. Kaap Gris-Nez; één van de mooiste kliffen van Noord Frankrijk

Bij de Kaap Gris-Nez ('grijze neus') vindt u het ontmoetingspunt van de Noordzee en het Engels Kanaal. De klif wordt samen met de kaap Blanc-Nez (witte neus') gezien als één van de mooiste van Noord Frankrijk en staat vooral bekend om zijn winderige temperament. Naast een mooie bezienswaardigheid is het de perfecte plek om eens lekker uit te waaien.

Op de top van de Kaap Gris-Nez kunt u genieten van een geweldig uitzicht op de haven van Boulogne-sur-Mer, het dorpje Wissant en de fijne lange zandstranden. Geniet van het uitzicht van deze wonderschone bezienswaardigheid of maak een lange wandeling over het strand. U bent hier helemaal één met de natuur.

Bekijk hier onze vakantiehuizen in Noord-Frankrijk
Uitzicht van Cap Griz Nez over Cap Blanc Nez

6. Lille en zijn culturele bezienswaardigheden

Geclassificeerd als Stad van Kunst en Geschiedenis van Noord Frankrijk, is Lille rijk aan culturele bezienswaardigheden. De stad is door de jaren heen uitgegroeid tot een bruisende metropool, waar veel te beleven is. U zou uw bezoek midden in de stad kunnen beginnen. Hier wordt het kloppend hart van de stad, ‘la Grand Place’ omzoomd door cafés, brasserieën en prachtige herenhuizen met kleurrijke gevels. Vanuit het plein komt u bij pittoreske straatjes uit, waar het heerlijk slenteren is. Ontdek de interessante mix van oude en moderne architecturale bezienswaardigheden en geniet van het unieke licht dat de stad een bijzondere charme geeft.

Tip: cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Museum van de Schone kunsten. Het museum is prachtig gevestigd in een gebouw uit de late 19de eeuw en beschikt over een vooraanstaande verzameling schilderijen, sculpturen, tekeningen en keramiek.

7. Le Touquet-Paris-Plage: het strand van de Parijzenaren

Een lang zandstrand en een eeuwenoud bos; de natuur is onmiskenbaar aanwezig in Le Touquet-Paris-Plage. Gelegen in Noord Frankrijk is deze badplaat met zijn uitgestrekte zandstranden vooral tijdens de zomermaanden erg geliefd onder de Parijzenaren. Van oudsher kwam de welgestelde Parijse klasse hier genieten van zon en strand. Zodoende hebben veel huizen een luxe uitstraling. Geniet ook van een heerlijke dag aan zee, terwijl de zeehonden zich in de zon verzamelen op de zandbanken langs de kust.

Sinds de oprichting van het badplaatsje in 1882 hebben verschillende architecten zich hier gevestigd. In het dorpje zelf vindt u dan ook een prachtige architecturale bezienswaardigheden. Ontdek de mooiste villa’s en gebouwen in een neoklassieke of Anglo-Normandische stijl. Bovendien is het in Le Touquet-Paris-Plage heerlijk winkelen.

8. Het artistieke Le Crotoy

Prachtig gelegen in de natuurlijke omgeving van de baai van de Somme, vindt u de badplaats Le Crotoy. In het begin van de 20ste eeuw vierde het badplaatsje zijn hoogtijdagen. Vele beroemde schrijvers, dichters en schilders vielen voor de magie van het dorp en zijn prachtige lichtval. Onder andere Jules Verne, de romanschrijver Colette en de post-impressionistische schilder Georges Seurat waren enkele van zijn beroemde gasten. Dankzij zijn artistieke verleden zijn de vele kunstgalerijen van het dorp bezienswaardigheden die u niet mag missen. Le Crotoy is bovendien niet alleen geliefd om zijn artistieke karakter. Ook zijn fijne zandstrand langs de kust, waar de natuur nog haar gang kan gaan, maakt het een geliefde bestemming in Noord Frankrijk.

9. De baai van de Somme; de mooiste baai van Noord Frankrijk

De baai van de Somme staat bekend als één van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk en heeft door zijn betoverende licht vele schilders en schrijvers geïnspireerd. Het is een bezienswaardigheid die uw bezoek aan Noord Frankrijk cpmpleet maakt!

Verschillende getijden en seizoenen vormen het landschap van de baai, die zich perfect leent voor lange wandelingen. Het wandelpad ‘le Littoral Picard’ leidt u langs de mooiste plekjes van de baai. U passeert lange zandstranden, talloze schattige strandhuisjes, prachtige duinen en andere mooie bezienswaardigheden. Kortom, de baai is een lust voor het oog.

Zeehonden in de baai van de Somme

10. Het bruisende Calais

Tegenover de witte kliffen van Dover en aan de oevers van het Kanaal vindt u de havenstad Calais. Calais is vooral geliefd om zijn zandstrand, gastvrijheid en vriendelijke sfeer. Het bruisende centrum, de Franse kookkunst en de diverse historische bezienswaardigheden zijn goede redenen om de stad te verkennen.

Lang en massief vanuit de verte is de Notre Dame kathedraal de meest karakteristieke toeristische trekpleister van Calais. Het architectonische juweeltje dateert van voor de 13de eeuw en onderging door de eeuwen heen enkele toevoegingen en verbeteringen. Geniet na uw bezoekje aan de kathedraal van een wandeling door de stad, waar u de wijk Courgain Maritime beslist niet mag missen. Dompel u onder in de authentieke sfeer van deze eeuwenoude wijk, die vroeger werd bewoond door familieleden van vissers, en ga op ontdekkingstocht naar de geschiedenis van Noord Frankrijk!

11. Wissant en de lekkerste zeevruchten van Noord Frankrijk

Bekend en geliefd om zijn heerlijke visgerechten en zeevruchten, vindt u ten zuiden van Calais de charmante badplaats Wissant. Het is van oorsprong een klein vissersdorpje en wordt omgeven door een fijn zandstrand. Op woensdag is er nog steeds een markt in de haven, waar vissers rechtstreeks hun vangst aanbieden.

De kust van dit stukje Noord Frankrijk leent zich perfect voor een lange dag aan zee. Het dorpje zelf kenmerkt zich door een aantal mooie bezienswaardigheden. Vooral de kerk Saint-Nicolas is een bezoekje waard. Met een mix van verschillende bouwstijlen is de kerk het oudste bouwwerk van het rustige dorp.

Boek een huis in Noord-Fankrijk

12. Amiens

Amiens staat met name bekend om zijn muziekfestivals en Jules Verne. De Franse schrijver schreef hier zijn grootste meesterwerken, denk bijvoorbeeld aan ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ en ‘Van de aarde naar de maan’. De voormalige woning van de man die de fantasie van vele van zijn medeburgers heeft verbreed is dan ook een bijzondere bezienswaardigheid.

Naast vele herinneringen aan Jules Verne kent de stad ook een aantal andere mooie bezienswaardigheden. Geclassificeerd als Werelderfgoed van Unesco is de Notre Dame kathedraal van Amiens één van de mooiste voorbeelden van de gotische kunst. Gebouwd in de vorm van een Latijns kruis, is de architectuur van de kathedraal net zo mooi als zijn sculptuur. De poorten van de kathedraal zijn versierd met beelden van heiligen en apostelen. Vanaf de torens kunt u bovendien genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving van Noord Frankrijk.

13. De kleurrijke strandhuisjes van Cayeux-sur-Mer

De leukste bezienswaardigheid van Cayeux-sur-Mer is misschien wel zijn eindeloze en kleurrijke rij strandhuisjes. Het kiezelstrand strekt zich uit van Cayeux tot het Pointe Houdel. Op de houten planken langs het kiezelstrand is het aangenaam wandelen. Het spektakel dat zich ontvouwt langs de honderden strandhuisjes en het prachtige landschap heeft al vele bezoekers verwonderd.

Bij hoog water slaan de golven tegen de kiezels aan en kunt u heerlijk genieten van de zee. Bij laag tij verschijnt er een enorme strook zand, waar u met de kinderen de mooiste zandkastelen kunt bouwen. Vergeet bovendien niet te genieten van het prachtige uitzicht op de Baai van de Somme!

De kleurrijke strandhuisjes van Cayeux sur Mer

14. De versterkte stad Saint-Omer

Geclassificeerd als Stad van Kunst en Geschiedenis van Noord Frankrijk is Saint-Omer echt een mooie stad om te bezoeken. Ontdek het verhaal van de stad en zijn middeleeuwse bezienswaardigheden.

Geclassificeerd als historisch monument, is de eeuwenoude kathedraal van de stad zonder twijfel zijn mooiste bezienswaardigheid. Het is een meer dan 800 jaar oud meesterwerk van de gotische kunst. Als u verder door de oude straatjes van de stad slentert komt u, behalve de voor de streek kenmerkende architectuur, ook de prachtige bloemrijke oevers van de Aa tegen, die zijn koers door Noord Frankrijk zet.

Tip: bezoekt u de stad op zaterdag? Bezoek dan zeker ook de zaterdagochtendmarkt, die bekend staat om zijn gastronomische specialiteiten en vriendelijke sfeer.

 15. De geplaveide staatjes van Montreuil-sur-Mer

Met zijn prachtige oude huizen, kerken, geplaveide straatjes, imposante stadsmuren en een keur aan leuke restaurantjes is het charmante stadje Montreuil-sur-Mer de moeite van een bezoek zeker waard. De stad is gelegen op een klif en werd gebouwd rond een klein klooster. Het biedt een prachtig uitzicht op de vallei van de Canche.

De bloemrijke stad wordt omringd door drie kilometer aan prachtige stadsmuren. Vanaf de muren heeft u een schitterend uitzicht op het omliggende landschap en de rivier met de zee daarbuiten. De pittoreske straten zijn aan elkaar gekoppeld door leuke pleintjes en getuigen van een rijk middeleeuws verleden. Vooral de straat Clape en bas is een bezienswaardigheid op zich: hier lijkt de tijd stil te zijn blijven staan.

Leuk om te weten: deze stad van Noord Frankrijk heeft Victor Hugo geïnspireerd tot het schrijven van Les Miserables!

16. Het bos van Crécy: het oerbos van Noord Frankrijk

Het oerbos van Crécy bevat onder anderen imponerende beuken en eiken. Er is zelfs een eik dat vergroeid is met een beuk. De flora en fauna zijn hier gevarieerd en in de rustiger gelegen delen van het bos kunt u met een beetje geluk eekhoorns, vossen en fazanten tegenkomen.

U kunt hier eindeloos wandelen, fietsen of paardrijden op de daarvoor bestemde paden en routes. Er zijn diverse recratiegebieden met picknicktafels waar u met het hele gezin kunt genieten. Een dagje in het bos van Crécy staat garant voor plezier!

 

Boek een vakantiehuisje in Noord-Frankrijk

17. Duinkerke: charmante stad aan zee

Duinkerke (Dunkerque) is een direct aan de kust gelegen bruisende middelgrote stad, tegen de Belgische grens aan. De stad is rijk aan cultuur en historie, die u kunt ontdekken in de diverse musea. Wandelend door de straten van de oude kern, komt u veel mooie oude kerken en panden tegen die het bekijken waard zijn. Moderne en oude architectuur maken de stad levendig.

Gaat u echter van de stad af, dan zult u verrast worden door de uitgestrekheid van de zandstranden langs de Noordzee en de schoonheid van de duinen. Via steile paden zult u het natuurlijk rijkdom van dit stukje Noord Frankrijk ontdekken.

 

Het historische Duinkerke

18. Arras; een gezellig stadje in Noord Frankrijk

Arras is een kleine, maar gezellige stad in het noorden van Frankrijk, niet ver van Lille (Rijsel) en Valenciennes vandaan. Laat u verrassen door de levendigheid en de vriendelijkheid van deze stad. Arras is vooral geliefd om zijn prachtige barokke pleinen, waarvan de bekendsten ‘la Grand Place’ en ‘la Place des Héros’ zich in het kloppend hart bevinden. Met de vele huizen in Vlaamse barok stijl, is de stad schilderachtig te noemen.

In Arras kunt u niet om het oude centrum heen, dat prachtig en met zorg is gerestaureerd. U komt er vanzelf de Notre Dame kathedraal tegen met zijn mooie klassieke architectuur. Ook van binnen is de kathedraal een lust voor het oog. Verderop is de abdij van Saint-Vaast gelegen, die tegenwoordig onderdak biedt aan het Museum van de Schone Kunsten. Hier kunt u een steeds wisselende collectie schilderijen bewonderen van zowel Franse als Vlaamse kunstenaars.

U kunt in deze stad ook heel goed terecht als u van lekker eten houdt of wilt genieten van een drankje op één van de vele terrasjes. Gezelligheid heeft men hier hoog in het vandeel.

 19. Het regionaal natuurpark Scarpe-Escaut

In het regionaal natuurpark Scarpe-Escaut, tussen Valenciennes en de Belgische grens in, kunt u helemaal tot rust komen. Laat uw drukke leven en de rumoerige steden achter u en geniet van de prachtige natuur en oogstrelende vergezichten.

Agrarische landschappen en nationale bossen wisselen elkaar af in een mozaïekachtige samenspel en bieden alle ruimte aan de gevarieerde flora en fauna. Wilde dieren gedijen goed dankzij de veelheid aan rivieren, kanalen en vijvers en voldoende rustgebieden.

Ontdek het Scarpe-Escaut park te voet, te fiets of te paard en kom helemaal verkwikt weer terug!

20. Saint-Riquier; middeleeuws dorp in de Somme

Central in Saint-Riquier is de Karolingische adbijkerk uit de tijd van keizer Karel de Grote. Vooral de rijkelijk aanwezige beeldhouwwerken en muurschilderingen zijn indrukwekkend mooi. De goed bewaarde wachttoren van Saint-Riquier is een stille getuige van de invasies uit de 10e eeuw. Tegenwoordig wordt hier het lokale VVV-kantoor gehuivest. Tijdens uw bezoek aan de lieflijke ommuurde stad kunt u onder het genot van een kopje koffie de rustige sfeer van weleer tot u nemen.

In de omgeving van Saint-Riquier zijn er heerlijke wandelingen te maken waarvoor wandelroutes verklrijgbaar zijn.

Houdt u van de Franse Chanson? Kom naar het jaarlijkse muziekfestival begin juli met een diverse programmering.

21. Boulogne-sur-Mer en zijn eeuwenoude stadsmuren 

Een bezoek aan Boulogne-sur-Mer begint het liefst met een wandeling over zijn prachtige 13e eeuwse stadsmuren, die zowel op de stad als op de zee uitkijken. Loop de binnenstad in en ontdek het kasteelmuseum of één van de vele mooie kerken, zoals de basilique Notre-Dame-de-l'Immaculée-Conception, met zijn bjizondere lichtinval en kunstwerken. Ook het oude wachttoren is het bekijken waard.

Midden in Boulogne-sur-Mer is een groot voetgangersgebied met pittoreske straten waar het heerlijk winkelen is. Op loopafstand kunt u fijn door de haven struinen. Overal waar u komt, is de stad bruisend en gastvrij.

22. De betoverende uitzichten van Pointe du Hourdel

De indrukwekkende schoonheid van Pointe du Hourdel is zeer geliefd onder vele schilders en fotografen. Het biedt een prachtig uitzicht op één van de mooiste baaien ter wereld: de baai van de Somme.

De meest bijzondere bezienswaardigheid van de Pointe du Hourdel is haar prachtige kolonie zeehonden. U vindt er een verzameling van twee soorten zeehonden die naast elkaar leven: de gewone zeehond en de grijze zeehond. Met de verandering van de getijden, ontstaan er op verschillende locaties zandbanken in de baai van de Somme. Het is een prachtig gezicht om de zeehonden uit het water te zien komen om zich te verzamelen op de zandbanken, waar ze zichtbaar van de zon genieten!

Neem een kijkje tussen al onze huizen in Noord-Frankrijk
Baai van de Somme

23. Cambrai

Cambrai kent door zijn bijzondere ligging tussen het voormalige Heilige Roomse Rijk en het Koninkrijk van Frankrijk een rijke geschiedenis. De stad, net iets ten zuiden van Lille, kenmerkt zich door zijn diversiteit en rijkdom aan erfgoed en historische bezienswaardigheden. het is geclassificeerd als Stad van Kunst en Geschiedenis en kent veel interessante monumenten en plaatsen. Wandelend door de straten van het oude Cambrai, maakt u kennis met het religieuze verleden van de stad.

In het centrum van de stad vindt u het stadshuis: l’Hôtel de Ville, met zijn prachtige zuilengalerij. De prestigieuze religieuze gebouwen van de stad, waaronder de kathedraal en de kerk Saint-Géry, tekenen de belangrijkheid van deze bisschoppelijke stad die vele internationale gerenommeerde kunstenaars heeft getrokken. Ook het belfort van Cambrai, dat de Franse revolutie wist te overleven en als Werelderfgoed van Unesco is geclassificeerd, mag u beslist niet missen!

Een bezoek aan Le Cateau-Cambrésis nabij Cambray is erg leuk voor de kunstliefhebbers. Matisse is er geboren en hij heeft er zijn eigen museum opgericht, dat met 17 toonzalen zeer de moeite waard is.

24. De eeuwenoude kastelen van Noord Frankrijk

Vooral het departement van de Somme is rijk aan kastelen van de vroegere adel. Gelegen in het noorden van Frankrijk nabij de Belgische grens, heeft deze streek altijd veel te lijden gehad onder allerlei invasies. Desondanks zijn er veel architecturale parels behouden gebleven. Veel van de kastelen zijn te bezoeken.

Uit de 15de eeuw vindt u in Rambures een sprookjesachtig mooi Château Fort. Gelegen op een paar kilometer afstand van de vallei van de Bresle, het kasteel heeft nog altijd een rijk versierd interieur dat de opeenvolgende tijden die het kasteel doorging goed weergeeft. Om het kasteel heen kunt heerlijk in het prachtige park wandelen, met onder anderen een rozentuin en een kruidentuin.

Noord Frankrijk heeft verrassend veel kastelen waar ook wandel- en fietsroutes langsvoeren.

Château Fort de Rambures; één van de mooiste kastelen van de Somme

25. Park van Marquenterre

Het 'Parc du Marquenterre' maakt deel uit van de Baai van de Somme, een uitgestrekte natuurgebied bij zee, nabij Saint-Valéry-sur-Somme, met zowel duinen als bossen en meertjes.`Dit is een bevoorrechte plek om u in de natuur onder te dompelen.

Het park is bijzonder rijk aan diverse vogelsoorten, die u naar hartelust kunt observeren. U treft er bij voorbeeld de kluut, die voor u paradeert en een nestje bouwt, of lepelaars die zich verzamelen voor een reis.

U kunt in het park de wandelroutes volgen, of u gaat met een excursie mee en komt nog meer van de natuur te weten. Laat u ook betoveren door de prachtige zonsondergangen.

Wilt u zelf de schitterende natuur en de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Frankrijk ontdekken? Liberté vakantiehuizen biedt u authentieke en comfortabele vakantiewoningen in dit prachtige stukje Frankrijk.

Vakantiehuizen Noord Frankrijk

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikt vakantiehuis, met de mooiste bezienswaardigheden van Noord Frankrijk binnen handbereik. Speciaal voor u hebben wij alvast een kleine selectie gemaakt uit ons uitgebreide aanbod:

Vakantiehuis SO33 in Tours-en-Vimeu
Dit vrijstaande 6-persoons boerderij is rustig gelegen in het hart van het dorpje Tours-en-Vimeu. Wilt u de schoonheid van Noord Frankrijk ontdekken dan is dit een ideaal vertrekpunt voor diverse leuke uitstapjes naar mooie bezienswaardigheden zoals Valery sur Somme en Cayeux sur Mer. Dit authentieke huis is met veel aandacht gerenoveerd en ingericht en heeft een warme sfeer. U kunt heerlijk ontspannen in de aanwezige sauna welke ruimte biedt voor 4 personen. De woning heeft een afgesloten tuin waar u heerlijk buiten kunt eten of genieten van een goed boek.
Dit vakantiehuis huurt u al vanaf € 675 per week.

Boek nu dit vakantiehuis in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis SO33 in Tours-en-Vimeu

Vakantiehuis SO20 in Noyelles sur Mer

Deze halfvrijstaande, fris ingerichte 6-persoons vakantiewoning is gelegen in een klein dorpje aan de baai van de Somme, tussen Saint-Valery-sur-Somme en Le Crotoy. Ideaal voor natuurliefhebbers die ook een dagje naar zee willen. In deze streek van Noord Frankrijk vindt u mooie bezienswaardigheden, zoals prachtige gotische kathedralen, kastelen en middeleeuwse forten. Het groene, lichtglooiende landschap is ook zeer geschikt voor wandelingen. Het huis beschikt over een afgesloten tuin met tuinmeubels en ligstoelen.
Dit vakantiehuis huurt u al vanaf € 499 per week

Meer informatie over dit huisje in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis SO20 in Noyelles sur Mer

Vakantiehuis PC33 in Baincthun

Dit vrijstaande en goed ingerichte huis ligt buiten het dorp Baincthun. Het is gelegen op slechts 6 km. van Boulogne-sur-Mer met haar fijne zandstranden. Ook andere mooie bezienswaardigheden van Noord Frankrijk vindt u hier binnen handbereik. Het huis beschikt over een afgesloten privé-terrein met een prachtig uitzicht op de landelijke omgeving. De veranda is ideaal om de ochtend goed te beginnen met een gezellig ontbijt met een geweldig uitzicht.
Dit huis huurt u al vanaf € 635 per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis
Vakantiehuis PC33 in Baincthun

Niet alleen in Noord-Frankrijk vindt u de interessante bezienswaardigheden, bijzondere natuur en mooiste stranden. Er zijn meer regio's in Frankrijk, die absoluut een bezoekje waard zijn.

Zo kunt u in Normandië uw hart ophalen als liefhebber van cultuur, historie en natuur. De invasiestranden van D-Day en de krijtrotsen in Étretat behoren tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden en bovendien vindt u parelwitte zandstranden in Normandië! Normandië leent zich ook goed voor een vakantie met het hele gezin

Bretagne kenmerkt zich door prachtige stranden, een gevarieerde kustlijn, cultuur en historie met bezienswaardigheden als de roze granietkust en steden als de piratenstad Saint Malo! Lees hier hoe wij een week in Bretagne zouden gebruiken! Een extra voordeel: onze vakantiehuizen in Frankrijk zijn goed met de auto te bereiken!

Wilt u meer lezen over onze favoriete bezienswaardigheden in de verschillende districten? Lees dan hier onze top 25 bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk, Bretagne, de Franse Ardennende Loire-Streek en aan de Atlantische kust.

Neem een kijkje tussen onze blogs

Schrijf u in voor de nieuwsbrief