•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top 25: de mooiste bezienswaardigheden van de Loire

dinsdag 6 mei 2014

Ten zuiden van Bretagne vindt u de prachtige Loire streek. De Loire streek kenmerkt zich door heerlijke zandstranden, culturele bezienswaardigheden en uitgestrekte wijnvelden. Aan de kust vindt u pittoreske badplaatsjes, terwijl u in het binnenland lieflijke dorpjes vindt met een typisch Franse sfeer.

Omdat er zoveel te ontdekken is in de Loire streek heeft Liberté vakantiehuizen speciaal voor u een top 25 gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden. Lees daarna ook zeker even onze top 25 mooiste bezienswaardigheden in Normandië, Bretagne, Noord-FrankrijkChampagne-Ardennen en aan de Atlantische kust

De mooiste bezienswaardigheden van de Vendée

De uitgestrekte kustlijn van de Vendée, een equivalent van de Franse Rivièra, bestaat uit brede zandstranden en indrukwekkende kliffen. Met een enorme diversiteit aan landschappen vindt u in het binnenland mooie bezienswaardigheden zoals het eiland Noirmoutier en het prachtige dorpje Vouvant met zijn fabelachtige bos.

Liberté vakantiehuizen heeft voor u de mooiste bezienswaardigheden van dit stukje van de Loire streek geselecteerd.

Boek een vakantiehuis in de Loire-streek

1. Île d'Yeu, het schilderachtige eilandje van de Vendée

Uitgestrekte zandstranden, zanderige duinen en baaien van goud zand; het eilandje Île d’Yeu kent een grote verscheidenheid van landschappen. Het piepkleine eilandje is bedekt met huisjes met pannendaken en luiken in verschillende kleuren. Ze maken het schilderachtige beeld van het eiland af. Île d’Yeu is zonder twijfel één van de leukste bezienswaardigheden van de Vendée.

Op het eiland vindt u een aantal interessante prehistorische bezienswaardigheden. Zo laten de ruïnes van het oude kasteel u onderdompelen in de geschiedenis van de Vendée. Île d’Yeu was de eerste tonijnhaven aan de Atlantische kust. Nu is het de perfecte plek in de Vendée om te genieten van een heerlijk bord fruits-de-mer. Neem gerust de tijd om de schoonheid van dit prachtige eilandje te ontdekken!

Île d’Yeu, het schilderachtige eilandje van de Vendée

2. Longeville sur Mer, tussen strand en bos

Gelegen in het hart van de Côte de Lumière kent Longeville sur Mer een mooie verscheidenheid aan landschappen met een unieke charme. Het dorpje heeft een aantal mooie bezienswaardigheden en wordt ingesloten door de lange zandstranden van de Loire aan de ene kant en een uitgestrekt bos van dennen en eiken aan de andere kant.

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van het badplaatsje is het uitzicht dat u heeft op de baai van Île de Ré. Longeville sur Mer kent drie fijne zandstranden waar u kunt genieten van de warmte van de zon, de zilte zeelucht en de vele flora en fauna die de omgeving van dit deel van de Loire streek rijk is.

3. Het zonnige klimaat van de Côte de Lumière

Ontdek de charmes van de Côte de Lumière en geniet van het zonnige klimaat van dit deel van de Loire streek. Lange zandstranden wisselen zich hier af met intieme baaien, gezellige badplaatsjes en andere mooie bezienswaardigheden.

Geliefd om zijn heerlijke zandstrand en pittoreske haven is Les Sables d’Olonne een populaire badplaats langs de kust van de Loire. In de wijk Penotte vindt u schilderachtige straatjes met muren die creatief zijn versierd met mozaïeken van schelpen. Aan de kant van de zee geeft de boulevard u een schitterend uitzicht op de helderblauwe oceaan.

Naast fijne zandstranden kent Les Sables d’Olonne ook een aantal prachtige bezienswaardigheden. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is de Notre Dame kathedraal. Gebouwd in gotische stijl heeft de kathedraal tijdens de Tweede Wereldoorlog gediend als bibliotheek en als uitvalsbasis van het leger.

Bekijk ons aanbod van vakantiehuisjes in de Loire

4. Het bloemrijke Luçon

Niet ver van de kust van de Loire streek vindt u het levendige plaatsje Luçon. Rijk aan mooie bezienswaardigheden en gezellige cafés en boetiekjes, kunt u hier genieten van de typische sfeer die u in de Loire vindt. Voor wie de tijd neemt Luçon te ontdekken zal het dorpje zijn charmes onthullen.

n het hartje van de stad vindt u zijn mooiste bezienswaardigheid: ‘Le Jardin Dumaine’. ‘Le Jardin Dumaine’ is één van de mooiste parken van Frankrijk. Vanaf de ingang van het park leidt een taxushaag u naar een schilderachtig openluchttheater. Slenter een eindje verder door het park en wordt verrast door ruime gazons en kleurrijke bloemenperken. In het midden van het park vindt u een achthoekige vijver en een charmante muziektent die dateert uit 1907. Wandel over de schaduwrijke paden van het park, tussen de bloemenbedden en begroet de vele eenden en ganzen die genieten van de vijver. Ontspan u in de schaduw van de bosjes en de bomen en bewonder de mooie snoeivormen van de ‘Fables de la Fontaine’.

5. De schilderachtige, witte huisjes van Île de Noirmoutier

Een doolhof van smalle straatjes, gouden zandstranden en een kleurrijke haven; halverwege de Loire streek is het schilderachtige eilandje Île de Noirmoutier is een leuke bezienswaardigheid. Het eilandje kent vier dorpjes waarvan de wit gekleurde huisjes een opvallend contrast vormen met de groene natuur.

Het eiland kenmerkt zich door een verassende verscheidenheid aan landschappen. Naast diverse flora en fauna kent het eiland ook een aantal historische bezienswaardigheden. Zo vindt u midden op het eiland een kasteel, waarvan zijn torens het aanzicht van het eiland domineren. Vandaag de dag herbergt het kasteel een museum over de geschiedenis van het eiland en de Loire. Vanaf de torens van het kasteel heeft u bovendien een prachtig uitzicht op het eiland.

Tip: het strand ‘La Plage des Dames’, bekleed met kleurrijke mimosa’s, is een echte aanrader !

De helderblauwe zee van de Loire bij het eilandje Île de Noirmoutier

6. Vouvant, één van de mooiste dorpjes van de Loire streek

Genesteld op een kleine heuvel van de Vendée en met uitzicht op een prachtige lus van de rivier de Mère vindt u één van de mooiste dorpjes van de Loire: Vouvant. Gelegen aan het noordelijke uiteinde van het Mervent-Vouvant bos wordt het dorpje omringd door een schitterende, groene omgeving. Zijn smalle straatjes, pittoreske huizen met beschilderde luiken en een overvloed aan bloemen maken het dorpje een idyllische bezienswaardigheid.

Betreed het dorpje via ‘La Poterne’, de originele oude stadspoort. U vindt een overvloed aan ateliers in de oude binnenstad. De straatjes leiden u naar het centrale plein en de Notre Dame kathedraal. Bewonder ook zijn stadsmuren, die uitkijken op een brede bocht van de rivier de Mère en de oude, stenen brug die de oevers van de rivier aan elkaar verbindt. Vergeet ten slotte niet een wandeling te maken langs de weelderige oevers van de rivier.

7. De natuurlijke omgeving van Jard sur Mer

Omgeven door de oceaan vindt u in het charmante Jard sur Mer prachtige zandstranden en rotsachtige gebieden. Van gezellige straatconcerten tot avondmarkten met leuke souvenirtjes; tijdens de lange zomeravonden is er altijd wel wat te doen in dit dorpje van de Loire. De leukste bezienswaardigheid van het dorpje is zijn pittoreske haven. De haven kent vele terrasjes die u uitnodigen om te genieten van een heerlijk glas wijn.

In de bosrijke omgeving van dit deel van de Loire streek is het bovendien heerlijk wandelen. De schoonheid van de natuur zal wandelliefhebbers verleiden om te genieten van de rust van het bos.

Bekijk ons aanbod vakantiehuizen in de Loirel

8. Het mytische bos van Mervent Vouvant

Het mythische bos Mervent Vouvant strekt zich uit tussen de gelijknamige steden. Gemarkeerd door de meanderende rivieren de Mère en de Vendée is dit één van de grotere bossen van de Loire streek. De rustige rivieren markeren het rotsachtige terrein van het bos waar de eik dominant is en tekenen de schilderachtige landschappen; een adembenemende bezienswaardigheid.

Het heuvelachtige bos is rijk aan gemarkeerde paden voor het maken van een heerlijke wandeling door de natuurlijke omgeving. Word verrast door leuke bezienswaardigheden als opmerkelijke bomen, vele kastelen en schilderachtige bruggetjes en geniet van de rust van de natuur van de Loire.

9. Marais-Poitevin, het 'groene Venetië' van de Loire streek

De Marais-Poitevin is een verbazingwekkende bezienswaardigheid van de Loire streek. Het unieke landschap bestaat uit een ingewikkeld systeem van kanalen, langzaam stromende rivieren en beboste gebieden.

Dankzij zijn groene wateren wordt dit stukje Loire ook wel het ‘groene Venetië’ genoemd. Het gebied wordt grotendeels doorkruist door kanalen en rivieren en is het best te verkennen per boot. In de schaduw van de populieren en de wilgen is het vanaf de boot heerlijk genieten van het unieke uitzicht op de prachtige omgeving.

De mooiste bezienswaardigheid is misschien wel de verassende verscheidenheid aan flora en fauna die u hier vindt. Onder andere reigers worden in dit gebied vaak gespot. Evenals veel kleine, groene kikkers die vaak luidruchtig kwaken.

10. De magie van Puy du Fou

Puy du Fou is meer dan een pretpark. Het is een absoluut unieke ervaring. In het hart van een eeuwenoud bos vindt u dit historische themapark. Puy du Fou is een bijzondere bezienswaardigheid en de perfecte plek voor een onvergetelijke tijd met uw familie.

Vooral voor kinderen is een bezoek aan het park één van de leukste manieren om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Loire. In het hart van het park vindt u één van zijn mooiste bezienswaardigheden: een kasteel gebouwd in de stijl van de Italiaanse Renaissance. In de avond dient het als decor voor een prachtige theatershow. Dompel uzelf onder in de sfeer van een middeleeuwse stad, stap in de schoenen van een ontdekkingsreiziger en ga op zoek naar het geheim van Puy du Fou. U zult betoverd worden door de magie, het verhaal van de geschiedenis en de krachten van de natuur. Eén ding is zeker: Puy du Fou is een ervaring die u niet snel zal vergeten!

11. De pittoreske haven van Saint Gilles Croix de Vie

Met zijn fijne zandstranden en pittoreske haven is ook het badplaatsje Saint Gilles de Croix de Vie een leuke bezienswaardigheid langs de kust van de Loire streek. Geclassificeerd als ‘Petite Cité de Caractère’ zal het stadje u betoveren door zijn mooie bezienswaardigheden, zoals oude wijken en charmante villa’s aan zee.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het badplaatsje is zijn schilderachtige haven, vol met kleurrijke boten. Vooral in de zomer is er van alles te doen in Saint Gilles Croix de Vie. Naast tal van gezellige bars en restaurantjes vindt hier elk jaar een Jazzfestival plaats. Ook het nationale feest ‘Le 14 Juillet’ wordt goed gevierd en afgesloten met vuurwerk op het strand.

12. De fijne zandstranden van La Tranche sur Mer

Liefhebbers van wind, zand en duinen kunnen hun hart ophalen in het badplaatsje La Tranche sur Mer. In dit kleine paradijs kunt u vol vertrouwen uw voeten in het water zetten. Dit deel van de Loire streek kenmerkt zich door heerlijke zandstranden, veranderende getijden en vele schelpdieren.

Naast een mooie bezienswaardigheid is La Tranche sur Mer een geliefde plek onder watersporters. Vooral het strand ‘La Terrière’ is erg geliefd onder surfers. Bij laag water is het genieten van brede zandstranden, terwijl bij hoog water de golven worden getrotseerd. Vergeet bovendien niet een heerlijke wandeling te maken over de prachtige wandelpaden langs de kust van dit authentieke dorpje.

Boek een vakantiehuis in Vendée, Loire-streek

De mooiste bezienswaardigheden van de Loire Atlantique

Zijn heerlijke zandstranden, heuvelachtige wijngaarden en prachtige bezienswaardigheden maken de Loire Atlantique tot een geliefd stukje Frankrijk. Vooral in de namiddag tot aan zonsondergang kunt u in de Loire Atlantique genieten van adembenemende uitzichten. Bezoek de pittoreske badplaatsjes langs de kust, geniet van het groen van de natuur en laat u verassen door de levendige cultuur van zijn prachtige steden.

Liberté vakantiehuizen heeft voor u de mooiste bezienswaardigheden van dit stukje van de Loire streek op een rijtje gezet.

13. La Grand Brière; het mooiste natuurpark van de Loire Atlantique

Een mozaïek van kanalen met ondiepe wateren, rietvelden, uiterwaarden en heuvels; La Grand Brière is een bijzondere bezienswaardigheid van de Loire Atlantique. Het natuurpark bestaat uit een groot waterrijk dat biologisch gezien de rijkste van Europa is. Op een steenworp afstand van La Baule en de kwelders van het schiereiland Guérande, zal het moeras van La Grand Brière u altijd door zijn schoonheid laten verassen.

Het park is één van de grootste regionale parken van Frankrijk. Omgeven door de riviermondingen van de Loire en de Vilaine, passen de moerassen harmonieus in het drasland van de omgeving van dit deel van de Loire Atlantique. Het natuurpark is bovendien de thuisbasis van veel prachtige flora en fauna. Nog een bezienswaardigheid van de Loire streek die u niet mag missen.

14. Clisson, een beetje Italië in de Loire Atlantique

Door zijn rode bakstenen huizen met romantische balkonnetjes zult u zich tijdens uw bezoek aan Clisson even wanen in hartje Italië. Dit prachtige dorpje van de Loire Atlantique wordt gekenmerkt door pittoreske straatjes, mooie bezienswaardigheden en een typisch Toscaanse sfeer.

Na een kort verblijf in Italië vestigden twee broers en een kunstenaar zich in de 19de eeuw in dit schilderachtige dorpje van de Loire Atlantique. Geïnspireerd door de Toscaanse architectuur hebben zij een waar openluchtkunstwerk van het dorpje gemaakt. Clisson is tot op de dag van vandaag zijn Italiaanse charme niet verloren en kent een aantal leuke bezienswaardigheden.

Gelegen op een hoog punt van het middeleeuwse stadje wordt u bij aankomst meteen verleidt door het silhouet van één van zijn mooiste bezienswaardigheden: de ruïnes het kasteel van Clisson. Het kasteel kijkt prachtig uit op de oevers van de Sèvre en de groene omgeving van de Loire Atlantique. Gelegen in het hart van de wijngaarden van Nantes is Clisson bovendien de thuisbasis van vele wijnhuizen van de Loire Atlantique, welke ook leuke bezienswaardigheden zijn.

Bekijk onze last-minute huizen in de Loire-streek

15. Het waterballet van Batz-sur-Mer

Blootgesteld aan de grillen van de Atlantische Oceaan, vindt u iets ten westen van Saint Nazaire het leuke badplaatsje Batz-sur-Mer. In dit deel van de Loire streek wisselt een rotsachtige kustlijn zich af met lange zandstranden. Eén van de leukste bezienswaardigheden van het dorpje is zijn schilderachtige haven Saint Michel, waar elke golf zorgt voor een indrukwekkend waterballet.

Vooral het strand ‘La Plage Valentin’ is erg geliefd onder de bezoekers van Batz-sur-Mer. Het strand van dit deel van de Loire bestaat uit een lange strook van fijn, goudkleurig zand met uitzicht op de zee en haar diepblauwe water. Langs de kust vindt u bovendien kleine, charmante baaien die ook absoluut de moeite waard zijn.

Een andere bezienswaardigheid van het dorpje is de kerk Saint-Guénolé met zijn enorm hoge toren. Gebouwd in de 17de eeuw, heeft de toren van bijna zestig meter hoog een adembenemend uitzicht op de blauwe zee van de Loire streek. Na het beklimmen van zo’n 180 treden heeft u dan ook een uitgestrekt vergezicht over de kust; één van de mooiste panorama’s van de regio. De toren is toegankelijk via een interne wenteltrap. Op een heldere dag kunt u misschien zelfs de eilandjes Noirmoutier of Belle-Île-en-Mer spotten!

De ruige kustlijn van de Loire streek bij Batz-sur-Mer

16. La Baule, de mooiste baai van de Loire Atlantique

Rijk aan stijlvolle villa’s langs de kust, vindt u in het noorden van de Loire Atlantique het charmante badplaatsje La Baule. Gekenmerkt door een unieke architectuur is het een prachtige bezienswaardigheid langs de kust van de Loire streek, vroeger geliefd bij Chopin en Flaubert. De stranden van La Baule zijn vandaag de dag in trek bij vele Parijzenaren. Het strand van het chique badplaatsje is vooral geliefd om zijn fijne, witte zand en wordt omzoomd door paleizen van villa’s.

Ook het badplaatsje zelf, met tal van gezellige boetiekjes, is zeer charmant. Het is heerlijk slenteren door de pittoreske straatjes van de stad. Vergeet bovendien niet een wandeling te maken door de schilderachtige wijk La Baule les Pins waar, om het plaatje compleet te maken, weelderige villa’s zich verschuilen achter prachtige pijnbomen.

Badplaats La Baule

17. Muscadet, de grootste wijngaard van de Loire Atlantique

Niet ver van zee strekt de wijngaard van Nantes zich uit tussen de oevers van de Loire en de Vendée. De Italiaanse architectuur van dit deel van de Loire maakt het een prachtige bezienswaardigheid. In het heuvelachtige landschap vormen de rode tegels van de bakstenenhuizen een mooi contrast met het intense groen van de wijngaarden. Fris, licht en fruitig; de witte wijnen van Nantes behoren tot het beste van de gastronomie van de Loire streek. De Muscadet is een bezienswaardigheid die u beslist niet mag missen.

De omgeving telt bovendien 31 wijnhuizen, welke ook leuke bezienswaardigheden zijn. De wijnmakers vertellen u met plezier over de geschiedenis en de productie van de wijnen.

Tip: de leukste manier om de omgeving te verkennen is per fiets. ‘Le Vignoble à Vélo’ is een route van ruim honderd kilometer die u, door het heuvelachtige landschap, langs de wijngaard en andere mooie bezienswaardigheden van de Loire leidt.

18. De twintig zandstranden van Saint Nazaire

In het hart van de Loire Atlantique, tussen het bruisende Nantes en de Côte de Sauvage, vindt u Saint Nazaire. Rijk aan een groot cultureel erfgoed en mooie bezienswaardigheden kent dit badplaatsje maar liefst twintig stranden!

Wandelpaden geven u schitterende uitzichten over de stranden die de kustlijn van dit deel van de Loire streek sieren. Tijdens een wandeling over het ‘balkon van de zee’ is het puur genieten van de geur van hars en berm en het aanzicht van de grote dennen- en eikenbomen die zorgen voor een mediterraan tintje. Geniet van de schittering van de zee op zonnige dagen en laat u overspoelen door de schoonheid van prachtige bezienswaardigheden, zoals rotsen met uitzicht op pittoreske baaien.

19. Het lieflijke badplaatsje Pornic langs de kust van de Loire Atlantique

Ook het lieflijke badplaatsje Pornic is een leuke bezienswaardigheid langs de kust van de Loire Atlantique. In zijn omgeving worden prachtige, beschutte stranden onderbroken door schilderachtige vissershavens met oude wijken en pronkende villa’s in de schaduw van pijnbomen. Huizenhoge kliffen van soms wel dertig meter hoog, geven u een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan. Aan de kust vindt u baaien gevuld met goud zand, terwijl u in het stadscentrum kunt genieten van historische bezienswaardigheden en gezellige restaurantjes. Vanuit het centrum leidt een wandelpad u, door schilderachtige straatjes, naar het strand.

Boek nu een huis in de Loire-streek

20. Het witte goud van Guérande

Geroemd om zijn winning van zout wordt Guérande ingesloten door zijn stadsmuren die er uitzien als een gordel van ondoordringbaar steen. Meerdere oude stadspoorten leiden u naar het hart van het pittoreske dorpje, waarvan de stadspoort Saint-Michel misschien wel de mooiste is.

Binnen de stadsmuren van dit dorpje van de Loire vindt u een charmant, schilderachtig stadje met een uitzonderlijk rijk erfgoed en mooie bezienswaardigheden. In zijn geplaveide straatjes vol met oude vakwerkhuizen vindt u leuke boetiekjes, ateliers en een aantal bijzondere monumenten. Guérande is geclassificeerd als ‘stad van kunst en geschiedenis’ en heeft veel grote schrijvers geïnspireerd, zoals Balzac, Flaubert en Zola. Vanaf de torens van de stadsmuren heeft u prachtige uitzichten op de stad en zijn omgeving.

Guérande is bovendien bekend om zijn witte schat, die door heel Frankrijk wordt gewaardeerd. Het gekristalliseerde witte goud, dat ontstaat uit een werking tussen de zon en de wind, is essentieel voor iedere keuken. De zoutvelden zijn prachtige bezienswaardigheden en magische plekken om te bezoeken.

De zoutvelden van Guérande

21. De gastvrijheid van het badplaatsje La Bernerie-en-Retz

Het aangename badplaatsje La Bernerie-en-Retz is een bijzonder en ongerept dorpje. Het plaatsje aan zee kenmerkt zich door veel gastvrijheid en de gezelligheid van tal van bars en restaurantjes. De kust van het voormalige vissersdorpje kan vrij onstuimig zijn en heeft een ruige schoonheid. Bij eb verschijnen er duizenden schelpen, terwijl de zee u bij hoog water uitnodigt voor een frisse duik. Voor degenen die liever niet teveel zand in hun schoenen willen is er ook een prachtig wandelpad langs de kust. Ook de vierkante vissershutten (‘carrelets’) op houten palen langs de kust zijn leuke bezienswaardigheden en erg typerend voor deze regio van de Loire.

Vissershutjes langs de kust van de Loire Atlantique

22. Het pittoreske havenstadje Le Croisic

In het noorden van de Loire Atlantique vindt u het pittoreske havenstadje Le Croisic. Vanaf het midden van de 19de eeuw heeft dit charmante dorpje zich ontwikkeld als een populaire badplaats van de Loire Atlantique. Le Croisic is één van de leukste bezienswaardigheden langs de kust van dit deel van de Loire streek.

Geclassificeerd als ‘Petite Cité de Caractère’ is zijn fotogenieke haventje al een bezienswaardigheid op zich. U vindt hier veel gezellige cafés en restaurants waar u kunt genieten van heerlijke visgerechten. Achter de haven vindt u opmerkelijk goed onderhouden oude vakwerkhuizen met historische elementen. Maak ook zeker een wandeling over de pier om te genieten van de frisse zeelucht en het uitzicht op de kust van dit stukje van de Loire streek.

23. Het kunstzinnige Nantes

In het hartje van de Loire Atlantique vindt u het bruisende Nantes. Dankzij zijn avontuurlijke geest en culturele bezienswaardigheden is Nantes een aantrekkelijke stad om te bezoeken. Sommige sporen uit de middeleeuwen, zoals een prachtig kasteel en een achttiende-eeuwse wijk, zijn nog steeds zichtbaar in de stad die historisch gezien tot Bretagne behoort.

Zijn karakteristieke straatjes, druk bezochte pleintjes en gezellige restaurants accentueren het bruisende imago van de stad. Liggend op een heuvel, vindt u in de wijk Sainte Anne, een leuke bezienswaardigheid: het Jules Verne museum. Het museum beschikt over een prachtige collectie van diverse werken van deze schrijver uit Nantes. Direct naast het museum vindt u een leuk pleintje met bankjes, waar u kunt genieten van het schitterende uitzicht op de stad en het groene landschap van dit deel van de Loire streek.

De meest bijzondere bezienswaardigheid van de stad is zonder twijfel ‘les Machines de l’Île’. Dit totaal ongekende artistieke project combineert op een bijzondere manier de uitgevonden werelden van Jules Verne, het mechanische universum van Leonardo da Vinci en de industriële geschiedenis van Nantes. Het kunstproject bestaat uit buitengewoon realistische machines die tot de verbeelding spreken. Het lijkt wel of de olifant zo uit een verhaal van Jules Verne is gewandeld.

Neem een kijkje op de website om meer te weten te komen over dit unieke kunstproject.

24. De zeeslang van Saint Brévin

Gevormd door twee leuke badplaatsjes, Saint Brévin l’Océan in het noorden en Saint Brévin les Pins in het zuiden, vindt u in Saint Brévin het hele jaar door een levendige en bruisende sfeer. De omgeving van dit deel van de Loire Atlantique wordt gevormd door zanderige duinen, geurige bossen en prachtige zandstranden. De wandelpaden langs de kust leiden u langs mooie bezienswaardigheden en nodigen u uit voor rustige wandelingen op zonnige dagen.

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Saint Brévin is zijn Romaanse kerk. Gebouwd in de elfde eeuw getuigt het van het verre verleden van de stad, terwijl de prachtig onderhouden tuinen en parken zorgen voor een kleurrijk geheel.

Een andere bezienswaardigheid die u niet mag missen is ‘Le Serpent d’Océan’. Dit enorme skelet van een zeeslang is het werk van de Chinese kunstenaar Huang Yong Ping. Het indrukwekkende, 120 meter lange kunstwerk, is beangstigend door zijn lange skelet dat een paar meter van het strand in zee slingert.

25. De schilderachtige wijngaarden rond Ancenis

Gelegen in de vallei van de Loire, in een omgeving vol met wijngaarden, is Ancenis de perfecte bestemming voor wijnliefhebbers. Ancenis is het stukje van de Loire streek waar de wijngaarden van Nantes en de Anjou elkaar ontmoeten. De schilderachtige omgeving van de wijngaarden is al een bezienswaardigheid op zich. Bezoek één van de vele wijnhuizen en geniet van een bloemrijke Muscadet, een lichte Gamay of een zeldzame Malvoisie.

Een andere mooie bezienswaardigheid is het kasteel van het dorpje. Gelegen op de grens van Bretagne werd het kasteel gebruikt als sterke verdediging langs de rivier. De middeleeuwse vesting ligt prachtig aan de weelderige oevers van de rivier en is nog altijd voorzien van een ophaalbrug. Geclassificeerd als historisch monument van de Loire komt u hier meer te weten over de geschiedenis van de stad.

Boek een vakantiehuis in de Loire-streek
De schilderachtige wijngaarden

Wilt u al het moois van de Loire streek met eigen ogen aanschouwen? Liberté vakantiehuizen biedt u authentieke en comfortabele vakantiewoningen in dit prachtige stukje Frankrijk.

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikt vakantiehuis, met de mooiste bezienswaardigheden van de Loire streek in de buurt. Speciaal voor u hebben wij alvast een kleine selectie gemaakt uit ons uitgebreide aanbod:

Vakantiehuis LA15 in Grand Auverné
Dit zeer goed uitgeruste en modern ingericht vakantiehuis (104 m2) heeft een overdekt privé-zwembad van 8x4m. Het huis ligt nabij een beschermd natuurgebied tussen de rivier de Don en Les Landes de Schiste, in een rustige omgeving. Het huis is voor 6 personen en beschikt over 3 slaapkamers. Een ideale plek voor een heerlijke vakantie!
Dit vakantiehuis huurt u al vanaf € 365 per week

Meer informatie over dit huisje in de Loire-streek
Vakantiehuis LA15 in Grand Auverné

Vakantiehuis LA16a in de Loire Atlantique

Deze authentieke en modern ingerichte 2-persoons ‘longère (boerderij-type) ligt in een rustige, landelijke omgeving ten zuiden van Bretagne. De boerderij is verdeeld in twee vakantiewoningen. U beschikt over een terras met directe toegang tot het overdekte zwembad, dat u deelt met de andere vakantiewoning. Het huis heeft een mooie tuin en u heeft gratis toegang tot de gemeenschappelijke ontspanningsruimte met spa en jacuzzi.
Dit vakantiehuis huurt u al vanaf €260 per week

Lees meer over dit vakantiehuis in de Loire
Vakantiehuis LA16a in de Loire Atlantique

Vakantiehuis VE31 in de Vendée

Deze authentieke, zeer comfortabele 5-persoons longère (boerderij-type) is warm en met zorg ingericht. Het is gelegen nabij het huis van de eigenaar, maar voorzien van alle privacy. Het huis is ideaal gelegen voor een heerlijke strandvakantie of leuke uitstapjes naar het stadje Luçon en de badplaats La Roche sur Yon. De eigenaar heeft schapen, paarden en kippen. De bloemrijke tuin is voorzien van een privé terras met mooi, vrij uitzicht.
Dit vakantiehuis huurt u al vanaf €399 per week.

Boek dit vakantiehuisje in de Loire-streek nu
Vakantiehuis VE31 in de Vendée

Liberté biedt vakantiehuizen aan in de Loire-streek, Normandië, Bretagne, de Franse ArdennenÎle de France en aan de Atlantische kust. Door de jaren heen hebben wij aan de prachtige westkust van Frankrijk de meest comfortabele en charmante vakantiehuizen voor u geselecteerd! Heeft u zin in een zorgeloze en duurzame vakantie? Huur dan nu één van onze fijne vakantiehuizen in het veelzijdige Frankrijk!

Heeft u moeite met uw keuze? Lees dan onze blogs om meer inspiratie op te doen, bekijk ons aanbod aan vakantiehuizen op onze website en/of neem contact met ons op. Ons team, dat enkel en alleen bestaat uit kenners én liefhebbers van dit heerlijke vakantieland, vertelt u graag meer over de diverse regio’s en verschillende vakantiehuizen in Frankrijk.

Bekijk ons gehele aanbod van vakantiehuizen in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief