•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top 25: de mooiste bezienswaardigheden van de Franse Ardennen

dinsdag 14 oktober 2014

Een grote natuurlijke schoonheid en een alomtegenwoordige geschiedenis. In het noorden van Frankrijk vindt u de Franse Ardennen. De Franse Ardennen zijn vooral geliefd om zijn uitgestrekte wijnvelden, de Champagnestreek, de ruige natuur en historische bezienswaardigheden.

Om het mooiste van de Franse Ardennen te ontdekken heeft Liberté-vakantiehuizen een top 25 gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden van dit groene stukje Frankrijk. Lees ook zeker even onze blog 'Op naar de Franse Ardennen!', waarin we u nog meer vertellen over de steden en bezienswaardigheden van de Champagne-Ardennen.

1.  Épernay; een leuke bezienswaardigheid voor iedere wijnliefhebber

In het hart van de Champagne streek in de Franse Ardennen vindt u het stadje Épernay. Wereldberoemd geworden door zijn mousserende wijn Champagne vindt u in Épernay veel grote champagnehuizen. Épernay is daarmee één van de meest imposante bezienswaardigheden van de Franse Ardennen.

Vooral de champagnehuizen die u in het stadje vindt zijn leuke bezienswaardigheden. Bezoek de kelders, geniet van een heerlijke wijnproeverij en bewonder de architectuur van de vele gebouwen uit de negentiende eeuw. Te midden van het stadje vindt u de Avenue du Champagne. Van Mercier, Moët tot Chandon, u vindt hier de grootste champagnemerken. Voor iedere champagneliefhebber op reis in de Franse Ardennen is Épernay een bezienswaardigheid om niet te missen!

Épernay; een leuke bezienswaardigheid voor iedere wijnliefhebber!

2.  Het authentieke stadje Langres

Het authentieke Langres is een stadje met charme en karakter. Het behoort niet voor niets tot één van de mooiste bezienswaardigheden van dit stukje van de Franse Ardennen. Met zijn ellenlange stadsmuren zal het uiterlijk van de stad u een beetje doen denken aan een oud fort. Een wandeling over de stadsmuren geeft u een schitterend uitzicht over Langres aan de ene kant, en haar adembenemende omgeving van de Franse Ardennen aan de andere kant. Binnen de stadsmuren vindt u bovendien veel mooie bezienswaardigheden. De schilderachtige straatjes en steegjes van de stad leiden u naar tal van historische bezienswaardigheden uit verschillende tijdperken die u de rijke geschiedenis van Langres zullen vertellen.

Bekijk hier onze vakantiehuizen in de Franse Ardennen

3. De vallei van de Maas

Adembenemende uitzichten en torenhoge kliffen; in het noorden van de Franse Ardennen vindt u de groene vallei van de Maas. Dankzij zijn bloemrijke oevers zult u zich op zonnige dagen even wanen in de Franse Rivièra. Het is een heerlijk gebied voor een mooie wandeling en te genieten van de rust van de natuur.

Maak een fietstocht door de vallei en ontdek pittoreske dorpjes, prachtige landschappen en andere mooie bezienswaardigheden

Tip: wilt u een mooie fietstocht maken en genieten van de schoonheid van de vallei? Van Charleville-Mézières tot aan het dorpje Givet leidt de mooie fietsroute ‘Trans-Ardennes’ u langs pittoreske dorpjes, prachtige landschappen en andere mooie bezienswaardigheden.

Vallei van de Maas

4.  Châlons-en-Champagne; een bloemrijk stadje van de Franse Ardennen

Gelegen in een prachtige omgeving is het bloemrijke Châlons-en-Champagne een leuke stad om te bezoeken. De stad, waar vele rivieren elkaar kruisen, wordt ook wel ‘het kleine Venetië’ van de Franse Ardennen genoemd. Van oude vakwerkhuizen, religieuze monumenten tot oude kerken en kloosters; in de schilderachtige straatjes van de stad vindt u mooie bezienswaardigheden.

Rijk aan prachtige glas in lood ramen is de Saint Etienne kathedraal een bezienswaardigheid die u niet mag missen. Het is een prachtig voorbeeld van de gotische architectuur. Een andere absoluut betoverende bezienswaardigheid van de stad is het park ‘le Jard’. Het park is verdeeld in drie delen en kent een charmante muziektent uit de 19de eeuw, een botanische tuin en schaduwrijke paden waar het heerlijk wandelen en ontspannen is.

5.  Parc Natural Régional de la Montagne de Reims

Dankzij de hoeveelheid aan uitgestrekte wijngaarden is het plateau Montagne de Reims, ten zuiden van de stad, een geliefd stukje van de Franse Ardennen. Rijdend door het gebied kunt u genieten van panoramische uitzichten op de geweldige omgeving. Ook de dorpjes die u zo nu en dan passeert zijn mooie bezienswaardigheden.

Bestaande uit een rare verzameling bomen is het mysterieuze bos Faux de Verzy de meest bijzondere bezienswaardigheid van het gebied. U vindt hier een buitengewone beukensoort, ook wel de ‘kronkelbeuk’ genaamd vanwege zijn vervormde stam en takken. Ook voor botanici is de herkomst van de bomen een groot raadsel. De bomen hebben een zeer trage groei en een uitzonderlijke levensduur. Een leuke bezienswaardigheid van iedere natuurliefhebber!

6.  De middeleeuwse bezienswaardigheden van het stadje Chaumont

Gelegen in een prachtige natuur en genesteld tussen de rustige wateren van de Marne en de Suize vindt u het middeleeuwse stadje Chaumont. Omgeven door groene bossen vindt u in het stadje mooie bezienswaardigheden bestaande uit een rijk erfgoed en pittoreske huisjes met leuke torentjes.

In het westen van de stad is het eeuwenoude viaduct een bezienswaardigheid die u niet mag missen tijdens uw bezoekje aan de stad. Met maar liefst vijftig bogen op drie niveaus is het één van de meest opmerkelijke kunstwerken uit het midden van de negentiende eeuw. Het viaduct, dat u een prachtig uitzicht geeft over het landschap van de Franse Ardennen, is door zijn imposante uiterlijk het boegbeeld van de stad geworden.

Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf het eerste niveau en ga verder op ontdekkingstocht naar andere indrukwekkende bezienswaardigheden van Chaumont. Vooral de tijd van de Middeleeuwen heeft zijn sporen achtergelaten in de stad. Uitkijkend over de stad is de metershoge toren ‘le Donjon’, het enige restant van het kasteel van de graven van de Champagne. Oorspronkelijk gebouwd als uitkijktoren heeft u ook hier een schitterend uitzicht over de stad en de vallei en de omgeving van de Franse Ardennen.

7.  Het pittoreske dorpje Les Riceys

Gelegen in de Champagne, in het hart van de uitgestrekte wijngaarden van de Côte des Bars vindt u het pittoreske dorpje les Riceys. Bestaande uit drie oude dorpen kenmerkt het dorpje zich door drie oude kerken die dateren uit de Renaissance.

Met zo’n 866 hectare aan uitgestrekte wijngaarden is Les Riceys niet alleen een leuke bezienswaardigheid, maar ook het grootste wijngebied van de Champagne. In de omgeving van het dorpje vindt u zonovergoten heuvels, typisch Franse dorpjes en beboste hellingen. Les Riceys wordt doorkruist door een mooie zijrivier van de Seine en staat vooral bekend om zijn Rosé des Riceys, een waar genot voor iedere wijnliefhebber.

Neem een kijkje tussen onze vakantiehuisjes in de Franse Ardennen
Uitgestrekte wijngaarden bij Les Riceys

8.  Het bos van Arc-en-Barrois

Gelegen in het hart van de groene vallei van de Aujon vindt u het kleine dorpje Arc-en-Barrois. Het dorpje is een leuke bezienswaardigheid en is vooral geliefd om zijn bos dat rijk is bekleed met eiken en beuken. Het bos dat één van de grootste bossen van Frankrijk is wordt door velen beschouwd als het mooiste van de Franse Ardennen. U loopt overigens ook kans groot wild te spotten, zoals herten, reeën en everzwijnen…

In het dorpje zelf vindt u een aantal historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het ‘Maison Renaissance’, net achter het stadshuis. Gebouwd in 1550 kenmerkt het monument zich door een unieke architectuur en prachtig gedecoreerde plafonds. Dankzij zijn combinatie van mooie, oude gebouwen en de weelderige, natuurlijke omgeving van de Franse Ardennen leent het dorpje zicht perfect voor het maken van mooie wandelingen.

Het Parc Naturel Régional de la Fôret d’Orient

9.  Het natuurpark ‘Parc Naturel Régional de la Fôret d’Orient’

Het Parc Naturel Régional de la Fôret d’Orient is een mysterieus stukje van de Franse Ardennen bestaande uit water, land en bos. Dankzij zijn botanische heiligdom en wilde dieren is het natuurpark een prachtige bezienswaardigheid dat ook wel iets weg heeft van een openluchtmuseum. Het park bestaat uit een mozaïek van verschillende natuurgebieden die een unieke verscheidenheid aan landschappen bieden: de krijtachtige bodem van de Champagne streek, uitgestrekte vlaktes en de prachtige vallei van de Aube.

Licht heuvelachtige gebieden wisselen zich af met bossen en typische dorpjes zoals u ze in de Franse Ardennen vindt. Diep genesteld in de bossen van het park vindt u enorme stuwmeren. De meren zijn uitgerust met allerlei faciliteiten zodat u leuke watersporten kunt beoefenen. Ook het park Fôret d’Orient is een geweldige bezienswaardigheid voor liefhebbers van de natuur.

Pittoresk dorp in de streek Côte des Bar

10.  De historische bezienswaardigheden van het dorpje Châteauvillain

Geclassificeerd als ‘Petit Cité de Caractère’ van de Franse Ardennen is Châteauvillain een mooie bezienswaardigheid. Ingeschreven in het steen van zijn versterkte muren en door het doolhof van steegjes en straatjes zult u zijn rijke geschiedenis ontdekken. In het hart van het dorpje vindt u nog vele overblijfselen van zijn middeleeuwse verleden. Maak een wandeling door het doolhof van smalle steegjes en ontdek de vele historische bezienswaardigheden die het dorpje rijk is.

11.  Côte des Bar: het meest zuidelijke wijngebied van de Franse Ardennen

Côte des Bar is het meest zuidelijke wijngebied van de Franse Ardennen. Gelegen tussen de oevers van de Aube en de Seine wordt het bekleed met kleine, groene valleien die de twee rivieren aan elkaar verbinden. Gelegen de poorten van de Bourgogne is het wijngebied de laatste parel van de Champagne streek.

In het prachtige mozaïek van verschillende landschappen vindt u tal van gepassioneerde wijnboeren en een verscheidenheid aan druivensoorten: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Met de grootste oppervlakte aan wijngaarden van de Champagne streek is het geen wonder dat de lekkerste wijnen van de Franse Ardennen hier vandaan komen. Over de glooiende heuvels met wijnstokken en diepe bossen is het bovendien heerlijk fietsen.

De Côte des Bars; het meest zuidelijke wijngebied van de Franse Ardennen

12.  Saint Dizier: de hoofdstad van de gegoten kunst van Frankrijk

Kleurrijke vakwerkhuizen met bloemrijke tuinen en historische bezienswaardigheden; Saint Dizier is een prachtige stad om te bezoeken. Saint Dizier wordt ook wel de hoofdstad van de gegoten kunst van Frankrijk genoemd. Eén van de grootste kunstenaars van de ‘art nouveau’ Hector Guimard heeft vele huizen van de stad versierd met prachtige gietijzeren details.

In het hartje van de stad vindt u bijzondere bezienswaardigheden, zoals zijn kathedraal en het Italiaanse theater dat dateert uit de late 19de en 20ste eeuw. Geclassificeerd als historisch monument behoort het beslist tot één van de mooiste theaters die de Franse Ardennen rijk is.

13. Het eeuwenoude stadje Sedan

In het noorden van de Franse Ardennen vindt u het eeuwenoude stadje Sedan. Gelegen op de hoogten van de stad en met een fraai uitzicht op de Maas is het middeleeuwse kasteel van de stad één van zijn mooiste bezienswaardigheden. Het is door de jaren heen een stille getuige geweest van tragische gebeurtenissen. De torens van het kasteel bieden u schitterende uitzichten over de stad en de vallei. Uw bezoek aan deze eeuwenoude bezienswaardigheid eindigt in een koffiebar met boetiekje waar u kunt genieten van middeleeuwse thee of honingwijn.

Vanaf het kasteel leiden smalle steegjes u langs prachtige bezienswaardigheden naar het historische stadscentrum. Rijk aan hortensia’s, rozenperken en oude bomen vindt u hier onder andere een botanische stadstuin. Als ontmoetingsplaats voor jong en oud kunt u hier proeven van de typische sfeer die u in de Franse Ardennen vindt.

Geschiedenisliefhebber? Bekijk ook eens onze vakantiehuizen in het historische Normandië
Het eeuwenoude kasteel van Sedan

14.  Het kleine dorpje Givet

Op steenworp afstand van de Belgische grens vindt u in het noordelijkste puntje van de Franse Ardennen het kleine dorpje Givet. Givet is een schone, charmante en gastvrije stad rijk aan mooie bezienswaardigheden en prachtige uitzichten op de Maas.

Aan de linkeroever van de stad, ‘le Gand Givet’ genaamd, vindt u het fort van Charlemont; één van de laatste overblijfselen van de militaire kunst uit de zeventiende eeuw. Bij aankomst domineert het fort het aanzicht van de stad. In de wijk zelf vindt u smalle straatjes die zich verzamelen rond de versterkte kerk. Sluit uw bezoek af in ‘le Petit Givet’. Verbonden met een houten brug heeft u in dit hoger gelegen gedeelte van de stad adembenemende uitzichten op de vallei en de Belgische heuvels.

15.  De vallei van de Marne

De indrukwekkende vallei van de Marne kenmerkt zich door uitgestrekte wijngaarden en smalle landweggetjes. De wijngaarden van dit deel van de Franse Ardennen zorgen voor een geometrisch geheel van subtiele tinten en worden afgewisseld mooie bezienswaardigheden zoals schilderachtige dorpjes met kronkelende straatjes en een rijk erfgoed.

De vallei van de Marne is perfect geschikt voor het maken van een lange wandeling of fietstocht. Geniet van panoramische uitzichten en bezoek één van de vele lokale wijnboeren waar u heerlijk kunt nagenieten van al het moois van de vallei.

De vallei van de Marne; één van de mooiste valleien van de Franse Ardennen

16. Het achttiende-eeuws kasteel van Brienne le Château

Niet ver van het prachtige natuurpark van de Franse Ardennen: ‘Parc Naturel Régional de la Fôret d’Orient’, vindt u het mooie dorpje Brienne le Château. Omringd door drie grote meren kijk het achttiende-eeuws kasteel van de stad prachtig uit op de groene omgeving.

Dit eeuwenoude dorpje van de Franse Ardennen heeft vele beroemdheden gekend, zoals bijvoorbeeld de man die een aantal eeuwen geleden een groot deel van Europa veroverde. Gevestigd in het laatst overgebleven gebouw van de voormalige Koninklijke militaire school van Brienne vindt u vandaag de dag dan ook het indrukwekkende Napoleon Museum. Het is een unieke bezienswaardigheid om de hoogtepunten van het rijke en intensieve leven van de voormalige keizer te ontdekken. Vooral voor liefhebbers van geschiedenis is het museum een leuke bezienswaardigheid.

17.  Reims: de stad van de drie kroningen

Gelegen in het hart van de Franse Ardennen staat Reims te popelen om u kennis te laten maken met al wat het te bieden heeft. Begin uw bezoek aan de ‘stad van de kroningen’ in de Rue Libergier waar de imposante Notre Dame kathedraal, misschien wel de mooiste bezienswaardigheid van de stad, u welkom heet. Rijk versierd met prachtige beeldhouwwerken is de kathedraal een pareltje van de gotische kunst. Het is dan ook niet voor niets geclassificeerd als werelderfgoed van Unesco. Reims is echter meer dan alleen zijn kathedraal. Ook de Romaans-Gotische basiliek van Saint Remi en de kathedraal Palais du Tau zijn prachtige bezienswaardigheden die ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Slenter verder door het pittoreske stadscentrum en geniet van de verfijnde sfeer van de champagnehuizen van de stad. Op het ‘Place d’Erlon’ vindt u tal van gezellige terrasjes die, vooral in de zomer, erg geliefd zijn. Reims is bekleed met bloemrijke parken en tuinen waar het heerlijk wandelen en picknicken is.

De Middeleeuwse Notre Dame Kathedraal van Reims

18. Essoyes: het Mekka voor liefhebbers van schilderkunst

Bent u een kunstliefhebber en dan met name een bewonderaar van het impressionisme? Bezoek dan het dorpje Essoyes. Dit kleine dorpje van de Franse Ardennen gaf de Franse impressionist Renoir inspiratie voor veel van zijn mooiste werken.

Wanneer u vanaf Fontette, een klein dorpje verderop, Essoyes nadert heeft u een prachtig uitzicht op de groene vallei waarin het dorpje zich heeft genesteld. Essoyes is een typisch Frans dorpje zoals u ze in de Franse Ardennen vindt. Gelegen in het hart van de wijngaarden van de Côte des Bars is het gebouwd op twee oevers van de rivier de Ource. De rivier geeft het dorp een enorme charme. Aan zijn oevers vindt u bovendien prachtige oude vakwerkhuizen. De omgeving kenmerkt zich door adembenemende landschappen die Renoir zo graag vast legde op doek.

19.  Lac des Veilles Forges ; genieten van de rust van de natuur

Omringd door bossen en weiden is het Lac des Vieilles Forges niet alleen een adembenemende bezienswaardigheid, maar ook de ideale plek om een dagje te ontspannen en te genieten van de rust van de natuur.

De bossen rond het meer worden gevoed door tal van beken en kennen een prachtige diversiteit aan flora en fauna. Het is dan ook heerlijk wandelen rond het meer. Naast het maken van een lange wandeling biedt het meer leuke activiteiten zoals zeilen, kanoën en roeien. Het biedt u alles voor een heerlijke dag in de natuur!

Boek een vakantiehuis in de Franse Ardennen
Lac des Vieilles Forges

20. Terug naar de Renaissance in Joinville

Dankzij zijn smalle straatjes en oude huizen heeft het pittoreske Joinville een middeleeuws karakter. Gelegen in het westen van de stad vindt u één van zijn mooiste bezienswaardigheden: het kasteel ‘Château du Grand Jardin’. Het kasteel is geclassificeerd als historisch monument van de Franse Ardennen.

Niet alleen om het kasteel zelf, maar ook de tuinen van het kasteel zijn mooie bezienswaardigheden. Het kasteel wordt omringd door mooie bloemenbedden, gesnoeide struiken en een schilderachtige gracht. Het heeft een prachtige zestiende-eeuws architectuur en is één van de oudste getuigen van de populariteit van de Italiaanse architectuur onder de Franse adel. Het heeft bovendien een prachtig uitzicht op Joinville en het omliggende landschap van de Franse Ardennen. Het kasteel is beslist één van de pareltjes uit de Renaissance.

21. De artistieke bezienswaardigheden van Troyes

Laat u leiden door uw nieuwsgierigheid en ga op zoek naar de prachtige historische bezienswaardigheden van Troyes. Tijdens een wandeling door het hart van de stad zullen liefhebbers van geschiedenis zich dan ook verrukken. U vindt er tal van eeuwenoude bezienswaardigheden, zoals gotische kerken verlicht door glas in lood, kleurrijke vakwerkhuizen, herenhuizen uit de Renaissance.

De wijk Quartier Saint Jean is het bruisende hart van de stad. U wordt ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer. Ontdek de prachtige, authentieke vakwerkhuizen van de stad. In de Rue Emile Zola vindt u de leukste boetiekjes. Het is leuk wandelen door de oude straatjes met houten gevels. Tijdens schemering worden de straten prachtig verlicht. Ter ere van zijn musea wordt de wijk Quartier Vauluisant ook wel ‘le quartier des Arts’ genoemd, ofwel de wijk van de kunst. In het hartje van de stad vindt u bovendien gezellige terrasjes die het ontmoetingspunt zijn van de vele studenten die de stad bewonen.

Tip: het museum van de moderne kunst is een bezienswaardigheid die u beslist niet mag missen. Gevestigd in het oude bisschoppelijk paleis beschikt het over een prachtige collectie van het mooiste van de Franse kunst.

Troyes

22.  Het middeleeuwse stadje Bar sur Aube

Van heuvelachtige wijngaarden, beboste gebieden tot groene velden; gelegen aan de voet van de Côte des Bar kent de omgeving van het eeuwenoude stadje Bar sur Aube vele gezichten. In dit stukje van de Franse Ardennen vindt u vele historische bezienswaardigheden die getuigen van een rijk verleden.

Tijdens de middeleeuwen vierde Bar sur Aube zijn welvarende periode. Omringd door de rivier de Aube, centreren de schilderachtige straatjes van de stad zich rond de klokkentoren. U vindt er oude vakwerkhuizen, prachtige herenhuizen en andere mooie bezienswaardigheden. Slenter door het historische stadscentrum en sluit uw bezoek af met een schaduwrijke wandeling langs de weelderige oevers van de Aube.

23.  De Romeinse overblijfselen van het stadje Vireux-Molhain

Genesteld tussen twee valleien, die van de Viroin en de Maas is het stadje Vireux-Molhain een interessante bezienswaardigheid. Dankzij veertig jaar van archeologische opgravingen zijn er in dit deel van de Franse Ardennen interessante overblijfselen uit het Romeinse Rijk gevonden. Zo zijn er op de berg ‘le Mont Vireux’ naast restanten van een vesting zilveren munten, aardewerk, sleutels en hoefijzers gevonden.

De hoogten van de berg nodigen u bovendien uit voor heerlijke wandelingen met prachtige uitzichten op het eeuwenoude stadje. Vanaf de hoogst gelegen vlaktes heeft u bovendien adembenemende uitzichten op de vallei en zijn kronkelende rivieren. Dwaal af naar een ver verleden en waan u in vroegere tijden, terwijl u geniet van mooie bezienswaardigheden en de schoonheid van de omgeving.

Bekijk hier onze last-minutes vakantiehuizen
Revin

24. Het pittoreske dorpje Revin

Genesteld in een dubbele lus van de Maas, halverwege Charleville-Mézières en Givet, vindt u het pittoreske dorpje Revin. Doordrenkt door geschiedenis zullen de oude steegjes van dit dorpje van de Franse Ardennen zijn rijke verleden aan u vertellen. De oude vakwerkhuizen van het dorpje zijn bovendien leuke bezienswaardigheden.

In het midden van het dorpje vindt u ‘Maison Espagnole’, oftewel het Spaanse huis. Deze bijzondere bezienswaardigheid is getuige geweest van de turbulente geschiedenis van de stad. Voortgevloeid uit de tijd van de Spaanse bezetting, heeft dit huis een unieke architectuur. Vandaag de dag herbergt het een museum dat u meer vertelt over de geschiedenis van de stad en de vallei van de Maas.

Uitkijk over de regio Haute Marne

25. Parc National des Fôrets de Champagne et Bourgogne

Ongerepte landschappen, diepe bossen en meanderende rivieren; het Parc National des Forêts de Champagne et Bourgogne is een prachtig natuurpark dat zich voor een groot deel in de Haute Marne uitstrekt. Bosrijke gebieden wisselen zich af met mooie valleien en open plekken. Hier en daar vindt u kleine dorpjes waar de focus ligt op agrarische activiteiten. Het park kent een grote diversiteit aan flora en fauna en vertegenwoordigt dan ook een groot aantal boomsoorten. Ook watervallen, groene moerassen en natuurlijk kalksteen zijn een paar opmerkelijke eigenschappen van het gebied. Wandel door het beukenbos waar de zwarte ooievaar nestjes maakt en zich voedt in de groene valleien en ontdek de moerassen die de thuisbasis zijn voor vele prachtige orchideeën.

Boek een vakantiehuis in de Franse Ardennen

In de Franse Ardennen kunt u voornamelijk genieten van natuur, rust, sportieve activiteiten en ontspanning! Houdt u juist van het strand? Dan bent u misschien nóg meer op uw plek in het Franse NormandiëBretagne of aan de Atlantische kust. Ook geschiedenis- en cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken.

Lees onze blogs over Normandië, Bretagne, de Franse Ardennende Loire-streek en de Atlantische kust om erachter te komen welk district het beste bij uw wensen past. Filter daarna de vakantiehuizen op onze website op uw behoeftes en zo vindt u uw ideale vakantiehuis in Normandië, Bretagne, de Franse Ardennende Loire-streek of aan de Atlantische kust. Heeft u hulp nodig bij uw zoektocht? Neem dan even contact met ons op!

Bekijk ons gehele aanbod van vakantiehuizen in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief