Home > Nieuws > Top 10 bezienswaardigheden Normandië

Top 10 bezienswaardigheden Normandië

Top 10 bezienswaardigheden Normandië

Normandië kent een schat aan bezienswaardigheden. Huurt u een vakantiehuis in deze mooie streek, dan zult u ogen tekort komen! Natuur, cultuur, gastronomie of historie; Normandië biedt het u in overvloed. Wat u zeker niet moet overslaan? Wij zetten de top 10 bezienswaardigheden van Normandië voor u op een rij.

 1. Mont St. Michel
  De Mont St. Michel behoort tot één van de meest emblematische bezienswaardigheden van Normandië. Dit rotsachtige eiland met haar middeleeuwse abdi j ligt in de prachtige baai van de Mont St. Michel en wordt bij hoogtij geheel door de zee omsloten. Een ijzeren brug geeft u toegang tot het eiland. Klim via kleine steegjes en stenen trappen naar het topje van de Mont St. Michel en laat u overweldigen door een fenomenaal uitzicht.

Le Mont St. Michel 2

 

 1. Invasiestranden
  De geschiedenis ligt voor het oprapen langs de historische kust van Normandië. Op 6 juni 1944 kwamen hier de geallieerden aan land en luidden met D-Day de bevrijding van Europa in. Indrukwekkende bezienswaardigheden langs de stranden van Normandië vertellen u over haar bewogen geschiedenis. Bezoek Omaha Beach, het beroemde strand van Arromanches of het bizarre maanlandschap van Pointe du Hoc. Langs de ‘Route de la Liberation’ liggen diverse interessante musea die u stuk voor stuk vertellen over de historie van deze prachtige kuststreek.

 

 1. Étretat
  Indrukwekkende staaltjes van moeder natuur; dat zijn de fotogenieke rotsbogen bij Étretat. Monet schilderde deze beroemde, prachtige vormen die een sierlijke duik in zee maken bij zonsop – en zonsondergang. Het maakt echter niet uit wanneer u deze natuurlijke bezienswaardigheden in Normandië bezoekt; ze zijn op ieder moment van de dag adembenemend!
 2. Tuinen van Monet, Giverny
  Alsof u zo in één van zijn schilderijen stapt. De tuinen van Monet zijn een feest van herkenning. De kleuren, de composities, het spel tussen licht en schaduw; overal herkent u de hand van de meester van het impressionisme. Neem vooral ook een kijkje in het huis van Claude Monet dat u met haar zachtgroene luiken vrolijk verwelkomt. Een echter aanrader voor tuinliefhebbers en fans van het impressionisme!

tuinen van Monet - Giverny

 

 1. Rouen
  De mooie hoofdstad van Normandië, gelegen aan de oevers van de Seine, biedt u tal van bezienswaardigheden. Hét symbool van Rouen is natuurlijk haar indrukwekkende gotische kathedraal. Daarnaast is Rouen de stad van Jeanne d’Arc en heeft het een prachtig historisch centrum, waar geplaveide straatjes u meenemen langs oude vakwerkhuizen, bijzondere kerkjes en middeleeuwse architectuur. Maar ook als u gewoon een dagje wilt winkelen zal deze levendige stad u met haar vele restaurants, winkels en galeries aangenaam weten te verrassen!
 2. Caen
  De historische stad Caen vindt u op slechts 10 minuten van de kust en de beroemde invasiestranden. Bezoek in het oude centrum het prachtige kasteel en de twee bijzondere abdijen, of laat u meevoeren door de indrukwekkende verhalen rondom de slag om Normandië in het mooie Musée du Mémorial. Caen is naast haar interessante bezienswaardigheden ook een prima winkelstad, waar u zich geen moment zult vervelen!

 

 1. Bayeux

Dit mooie Franse stadje met haar rijke verleden staat bekend om haar prachtige wandtapijt, dat tentoongesteld is in het Musée de la Tapisserie de Bayeux.  Op een 70 meter lang wandtapijt, afkomstig uit de 11e eeuw, is het verhaal van Willem de Veroveraar afgebeeld. Door middel van kleurrijk borduurwerk geeft het tapijt u een bijzonder kijkje in de geschiedenis.  Daarnaast proeft u de historie van de stad  in haar pittoreske, smalle straatjes, oude vakwerkhuisjes en culturele en architectonische erfgoed.

Bayeux_centre

 1. Honfleur
  Honfleur, ook wel het pareltje van de westkust genoemd , is één van de meest geliefde bezienswaardigheden van Normandië. Met haar pittoreske haven en gezellige oude straatjes neemt deze oude havenplaats u op kleurrijke wijze mee in het verleden. Bezoek de prachtige houten kerk van Sainte Cathérine (de grootste houten kerk van Frankrijk) of laat u verleiden door de vele galeries en ambachtelijke winkeltjes in het gezellige centrum. Honfleur is in één woord schilderachtig: een plaats om in uw hart te sluiten!
 2. Deauville
  Ervaar de grandeur van de Belle Époque in deze prachtige badplaats aan de mooie bloemenrivièra van Normandië. Deauville met haar beroemde houten vlonders, witte zandstrand en haar zo kenmerkende kleurrijke parasols is een plaats met internationale allure. Het jaarlijks terugkerende Amerikaanse filmfestival trekt beroemdheden vanuit de hele wereld. Maar ook het historische casino is een iconische bezienswaardigheid van deze legendarische kustplaats in Normandië.

Deauville

 

 1. Le Havre
  Sinds haar 500e verjaardag staat Le Havre volop in de kijker. En met recht. Deze levendige havenstad is een walhalla voor iedereen die van kunst en cultuur houdt. Met haar prachtige moderne architectuur, is Le Havre onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst en een schatkamer vol prachtige bezienswaardigheden. Ontdek het architectonische erfgoed van de beroemde architect Perret die het centrum van de stad na WOII deed herrijzen, of bezoek het museum van de moderne kunsten André Malraux en haar grote collectie impressionistische kunstwerken.