Home > Nieuws > Saumon à la Normande

Saumon à la Normande

Een heerlijk gerecht voor de lente,  Normandische zalm!

Wat heeft u nodig?                                                                                                                                                                         4 moten zalm,  50 g. gepelde garnalen, 4 cl calvados, 4 eetlepels slagroom, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte kervel, 30 gr. boter, aluminiumfolie.

De bereiding.                                                                                                                                                                                     U smeert 4 stukken folie in met boter, verwarm een deel van de calvados en steek het aan. Let op elk stuk folie een moot en betrooi de moten met wat zout en peper. Verdeel de garnalen erover. Giet de verwarmde calvados over de moten. Giet de niet-verwarmde calvados eveneens over de zalm. Verdeel de slagroom en de gehakte peterselie en kervel erover. Vouw de aluminiumfolie goed dicht en leg de plakjes in het midden van de voorverwarmde oven.

Baktijd: ongeveer 20 min op 220 graden Celsius, afhankelijk van de dikte van de moten.

Serveer dit gerecht met stokbrood, gebakken aardappeltjes of frites en een frisse salade en serveer er een heerlijke droge witte wijn bij. Bon appétit!