Home > Nieuws > Op vakantie naar Bretagne met kinderen

Op vakantie naar Bretagne met kinderen

Op vakantie naar Bretagne met kinderen

We kennen Bretagne natuurlijk allemaal van de spectaculair mooie kustlijn met de woeste rotsformaties, de steeds wisselende kleuren van zee, de betoverende uitzichten en de vaak exotische baaien met de mooie zandstranden. Het is een heerlijk gebied om uw vakantie door te brengen en de zilte zeewind door uw haren te laten waaien. Voor uw kinderen is het strand ook een prachtige speeltuin om de fantasie de vrije loop te laten. Het enige wat ze nodigen hebben is een emmer en een schep, en de mooiste zandkastelen kunnen gebouwd worden!

Maar behalve het strand is er voor kinderen nog veel meer te beleven in Bretagne. Er zijn talrijke leuke bezienswaardigheden te bezoeken en sportieve uitstapjes te maken. Ze hoeven zich niet te vervelen. We zetten hieronder de meest opvallende voor u op een rijtje:

Kastelen, kastelen en nog meer kastelen

Net als langs de Loire zijn er in Bretagne veel kastelen te bezichtigen. Van stoere, vervallen ruïnes tot keurige paleizen. Kastelen zijn altijd leuk met kinderen, maar we noemen er 2 die zich vooral richten op de jeugd:

Château fort de la Hunaudaye: Dit schitterende kasteel met mooie ophaalbrug en grachten rondom ligt midden in het Bretons platteland en  is vooral gericht op kinderen: er worden workshops gegeven en het is er zelfs mogelijk om het kasteel ’s nachts te bezoeken: het schijnt namelijk dat het er spookt!

Chateau fort de la Hunaudaye

Chateau fort de la Hunaudaye

 

 

 

 

 

 

Zoekt u een leuk kindvriendelijk vakantiehuis in de buurt van Château fort de la Hunaudaye dan is dit vrijstaande 6 pers. huis met gemeenschappelijk zwembad geschikt of dit 4 pers. huis met gemeenschappelijk zwembad

Abbaye de Landévennec: Na een bezoek aan dit kasteel komen uw kinderen als echte archeologen naar buiten: gewapend met een zeef en een borstel gaan ze aan de slag. In de grond is van alles te vinden: aardewerk, munten en dierenbotten!

Een leuk, kindvriendelijk vakantiehuis in de buurt van Abbaye de Landévennec is dit 4 pers. huis dat ook op loopafstand van zee ligt.

Asterix en Obelix in Carnac

Deze plaats, en dan vooral de omgeving, lijkt wel het gebied waar Asterix en Obelix ooit hebben gewoond:  Overal menhirs, lange rijen met menhirs, soms wel duizenden stuks. Het blijft nog altijd een raadsel hoe ze daar ooit zijn neergezet. Als je geïnteresseerd bent in hunebedden en aanverwante monumenten dan is dit een plek waar je zeker een keer in je leven naar toe moet gaan.

Menhirs Bretagne

Menhirs Bretagne

Een leuk kindvriendelijk vakantiehuis in de buurt van Carnac is dit charmante 4 pers. huis dichtbij zee of deze zeer comfortabele 8 pers. woning waarbij het u aan niets ontbreekt.

Op Oestersafari

Met de kinderen op oestersafari? Gewoon een keer doen. Oesters zijn overal te vinden aan de Bretonse kust. Een ervaren gids gaat mee het wad op en laat zien hoe je verse oesters moet vinden en eten. Veel kinderen zullen her van griezelen, maar ze zullen zich prima vermaken met schelpjes zoeken en krabbetjes vangen.

Uitleven in het Armoripark

Dit park biedt allerlei attracties die allemaal even leuk en spannend zijn.

De allerkleinsten kunnen “Jumping House” uitproberen. De hele familie kan genieten van mini- of maxikarting. Voor de 7 tot 12-jarigen zijn er o.a. waterfietsen, botsboten, levend tafelvoetbal, springkussens, waterattracties, waterspelletjes, ludiek zwembad, spelletjes, Pentogliss ( 6 glijbanen van 25 m ..) Als u ’s avonds thuiskomt zullen de kinderen doodmoe, maar nog nagenietend van de dag in slaap vallen!

Armoripark

Armoripark

Zoekt u een kindvriendelijk vakantiehuis in de buurt van het Armoripark dan is dit karakteristieke 4 pers. huis een aanrader!

Wilt u dolfijnen spotten in de buurt van de Mont Saint Michel dan kan dat makkelijk vanuit deze vrijstaande 6 pers. woning op 7 km. van zee.

Vanuit de haven Port-Mer bij Cancale vertrekt er dagelijks een boot waarmee je een 4 uur durende tocht kunt maken op zoek naar dolfijnen. De gids leert je veel over het leven van deze dieren. Op de achtergrond doemt voortdurend het prachtige silhouet van de Mont Saint Michel op. Heel leerzaam!

Piratenstad Saint-Malo

Niet ver van de Mont Saint Michel ligt Saint-Malo, een populaire havenstad waar de oude stadsmuren nog prima onderhouden zijn. Leuk om over heen te wandelen. Deze historische stad was vroeger een beruchte piratenstad,  en de invloeden van de zeerovers zijn er nog steeds terug te vinden. Zo ligt er een replica van één van de piratenschepen in de haven. Deze kun je bezoeken en de kinderen kunnen zich er vergapen aan een musket, een sabel en een echte schatkist. Je kunt er zelfs een echte tocht op zee mee maken!

Piratenboot St. Malo

Piratenboot St. Malo

 

Leuk kindvriendelijk vakantiehuis in de buurt van de Mont St. Michel is dit fijne 6 pers. huis op 7 km. van zee.

 

 

 

Kortom, een vakantie in Bretagne  wordt een echte belevenis voor u en uw kinderen die ze niet snel zullen vergeten.