Home > Nieuws > Genieten in het departement de Morbihan in Bretagne

Genieten in het departement de Morbihan in Bretagne

Het zuid Bretonse departement Morbihan met Vannes als hoofdstad  betekent in het Bretons “kleine zee”.  Het departement ligt ten zuiden van de Côtes-d’Armor en Ille et Vilaine en ten westen van de Finistère.

Het binnenland van Morbihan wordt gekenmerkt door landschappen met zacht glooiende heuvels en plateaus. Ten noorden van Vannes strekt zich, van west naar oost, een beboste heuvelrug uit: de Landes de Lanvaux. Hier treft u vooral heidelandschappen aan.

De Golfe du Morbihan is een schilderachtige baai die alleen door een smal kanaal tussen de schiereilanden Locmariaquer en Rhuys met de Atlantische Oceaan is verbonden. De baai ligt vol  eilandjes waarvan de  eilanden Ile aux Moines en Ile d’Arz  de grootste zijn.  De baai wordt omringd door allerlei dorpjes. Ook vindt u hier de bekende megalieten.  Deze granieten stenen vertonen overeenkomsten met de Drentse Hunebedden waarvan niet duidelijk is waarvoor ze bestemd waren.  Men denkt dat ze een religieuze betekenis hebben maar het is ook mogelijk dat het een astronomische kalender was.

Het schiereiland van Quiberon  is ook zeker een aanrader. Met name het oosten van het eiland is de moeite waard. Hier vindt u in tegenstelling tot de westkust,  beschutte,  vriendelijke stranden waar u een heerlijke dag kunt doorbrengen.

 

One thought on “Genieten in het departement de Morbihan in Bretagne

Comments are closed.