•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Fietshelm verplicht voor kinderen in Frankrijk

donderdag 2 februari 2017

Fietsen langs de adembenemende Normandische kust of langs de groene oevers van de Loire; op uw fiets de weelderige bossen van de Franse Ardennen ontdekken, of per fiets het prachtige île de Ré doorkruizen. Frankrijk is hèt perfecte vakantieland om per fiets te verkennen. Of u nu van pittige tochten langs mooie mountainbike routes houdt, of er gezellig een dagje sportief met de kinderen op uit wilt trekken; met haar overvloed aan prima fietspaden en ‘voies vertes’ is er voor iedere fietsliefhebber meer dan voldoende keuze aan prachtige routes

Fietshelm verplicht in Frankrijk?

Wanneer u Frankrijk per fiets wilt ontdekken, zijn er een aantal regels waar u zich als fietser aan dient te houden.  We zetten ze hieronder voor u op een rijtje.

  • Met ingang van 22 maart 2017 is het voor kinderen jonger dan 12 jaar verplicht een fietshelm te dragen. Dit geldt ook voor kinderen die achterop de fiets worden vervoerd. Houdt u zich niet aan deze regel, dan kan u dit een boete van 135 euro opleveren;
  • Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt geen helmplicht, maar wordt het dragen van een helm wel sterk aangeraden;
  • Is uw kind jonger dan 5 jaar, dan mag het alleen in een kinderzitje met veiligheidsgordel worden vervoerd;
  • Het is verboden tijdens het fietsen een mobiele telefoon te gebruiken of vast te houden;
  • Het gebruik maken van oortjes of een koptelefoon tijdens het fietsen is ook verboden;
  • Fietsen moeten voorzien zijn van een goed werkend voor- en achterlicht, een rode reflector aan de achterkant en gele reflectoren op de pedalen;
  • Fietsen moeten daarnaast beschikken over een werkende bel en goede remmen;
  • Fietsers en ook berijders van elektrische fietsen zijn verplicht zoveel mogelijk op de aanwezige fietspaden te rijden.

Fietsen in Frankrijk

Heeft u de mogelijkheid tijdens uw vakantie in Frankrijk de fiets te pakken, neem die dan met beide handen aan. De talrijke en goed aangegeven fietsroutes zullen u in een aangenaam tempo meevoeren langs prachtige  natuur, pittoreske dorpjes en historische steden

Fietshelm kinderen verplicht Frankrijk

Normandië

Met meer dan 500 km aan fietspaden, is Normandië een heerlijke regio om per fiets te ontdekken. Niet alleen zult u betoverd worden tijdens fietsroutes langs de prachtige kust met haar mooie stranden, indrukwekkende kliffen en gezellige havenplaatsen, maar ook landinwaarts kunt u op de fiets het echte Frankrijk ontdekken. Neem de tijd voor een glas wijn in één van de vele typisch Normandische dorpjes, fiets langs groene appelboomgaarden, of bezoek een levendige markt en snuif de typische Franse geur op van kruiden vermengd met delicatessen van de streek.  De routes voeren  overwegend door lichtglooiende landschappen, waarin u tevens indrukwekkende historische monumenten zoals kathedralen, kastelen en abdijen zult ontdekken.

Boek een vakantiehuis in Normandië

Bretagne

Ook Bretagne leent zich uitstekend om er met de fiets op uit te trekken. De 800 km aan fietspaden die u hier treft voeren u langs de spectaculaire kustlijn van deze regio, waar idyllische baaitjes worden afgewisseld door ruige rotskusten en prachtige Bretonse havenplaatsen zoals St.Malo. Tevens zijn diverse mooie oude steden in deze streek zoals Rennes prima per fiets te ontdekken.  De meeste routes in deze regio zijn voor iedereen geschikt. Houdt u er echter rekening mee dat het landschap ook hier geregeld licht glooiend zal zijn.

Boek een vakantiehuis in Bretagne
Fietsen op Île de Bréhat

Loire

De Tuin van Frankrijk; zo wordt de regio van de Loire ook wel genoemd, en niet voor niets. Met haar overdaad aan sprookjesachtige kastelen, sfeervolle steden, zonovergoten wijnvelden en weelderige natuurgebieden is het een paradijs voor fietsers. Volg één van de mooie routes langs de oevers van de Loire en laat u meevoeren door de romantiek van deze streek. Omdat het landschap overwegend vlak is, kunt u hier uitstekend met het hele gezin sportieve dagtochten maken.

Boek een vakantiehuis in Loire

Atlantische kust

Ook langs de Atlantische kust kunt u genieten van fijne, vlakke fietsroutes die u meenemen langs de mooie en populaire zandstranden van deze regio. Tevens zijn er prachtige routes die de weelderige moerasgebieden van de Marais Poitevin doorkruizen. Dit bijzondere gebied wordt ook wel het groene Venetië (la Venise Vert) van Frankrijk genoemd. Fiets onder de lommerrijke bomen en verwonder u over de ontelbare scharkeringen groen die zich spiegelen in het water van de vele kanalen die deze streek rijk is. Daarnaast zijn de eilanden Île de Ré en Île d’Oléron beiden pareltjes om per fiets te ontdekken. Op beide eilanden vindt u prima fietspaden die u langs alle schatten van deze twee heerlijke vakantie eilanden voeren.

Boek een vakantiehuis langs de Atlantische kust

Franse Ardennen

Op slechts enkele uren van Nederland kunt u genieten van de prachtige Voie Verte Trans-Ardennes: een goed aangelegde fietsroute die u meeneemt door mooie groene valleien, waar de Maas zich als een blauwe lint doorheen slingert.  U fietst langs weelderige bossen en bijzondere historische steden zoals Sedan en Givet.

Heeft u ook zin gekregen om er met de fiets op uit te trekken en de prachtige regio’s van Frankrijk op een sportieve manier te ontdekken? Onze comfortabele en gezellige vakantiehuizen zijn het perfecte uitgangspunt voor heerlijke en ontspannen fietstochten in de omgeving. Bent u zelf niet in de mogelijkheid uw eigen fiets mee te nemen op vakantie? Geen nood. Bij veel van onze vakantiewoningen staan er fietsen tot uw beschikking. Ook is er in de buurt vaak een mogelijkheid om fietsen te huren.

Boek een vakantiehuis in de Franse Ardennen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief