Home > Nieuws > Fietsen in Normandië

Fietsen in Normandië

Normandië is een prachtige streek om met de fiets te ontdekken. Deze regio, met haar betoverende kuststrook, mooie groene achterland, historische steden en vele beroemde bezienswaardigheden biedt u een keur aan boeiende en afwisselende fietsroutes voor een sportieve verkenning van dit bijzondere stukje Frankrijk.

Meer dan 550 km. van deze fietsroutes in Normandië zijn de zogenaamde ‘Voies vertes’. Deze routes lopen over veilige, goed onderhouden fietspaden die voor iedereen prima begaanbaar zijn. Diverse thematische routes voeren u per fiets door het mooie landschap, langs bijzondere bezienswaardigheden of door pittoreske dorpjes en mooie steden.

Op de site van Normandie Tourisme vindt u uitgebreide informatie en gedetailleerde fietskaarten van deze thematische fietsroutes in Normandië. Zo is er een prachtige route die door diverse natuurgebieden en over rustige wegen van Parijs naar de Mont St. Michel loopt. Ook is er een historische route die loopt van de beroemde invasiestranden tot aan de Mont St. Michel. Alle routes zijn onderverdeeld in aparte etappes, waardoor u ook voor een bepaald gedeelte van de route kunt kiezen.Normandie per fiets

Ook als u op zoek bent naar een fietsroute in een specifieke regio van Normandië kunt u op diverse websites terecht voor uitgebreide informatie en routekaarten. Voor fietsroutes door de mooiste natuurgebieden of langs de belangrijkste sites in de Calvados kunt u terecht op de officiële toeristische site van deze streek. Hier vindt u onder andere routes (aangegeven in afstand en/of de geschatte fietstijd) voor een sportief dagje uit met uw gezin, maar ook de routes die onderdeel uitmaken van de eerder genoemde Voies Vertes.

De fietsroutes in de Manche maken deel uit van een groter netwerk aan routes van wel 1200 km, die helemaal doorlopen tot aan Bretagne. Op deze routes doorkruist u de Manche vanaf haar indrukwekkende kustgebied ter hoogte van Cherbourg, via haar prachtige moeras- en natuurgebieden van het Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin tot aan de Mont St. Michel. Voor een overzicht van de routes in de  Manche klikt u hier.

Ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen in Normandië. Met haar heuvelachtige landschap, bossen en prachtige kuststrook is het een paradijs voor deze avontuurlijke sportievelingen. Voor ieder niveau zijn er mooie en uitdagende routes te vinden. Ook deze routes zijn terug te vinden op de site van Normandie Tourisme. Klik hier voor een overzicht.

Heeft u niet de mogelijkheid om uw eigen fiets mee te nemen op vakantie? In de buurt van de Voies Vertes vindt u diverse fietsverhuur mogelijkheden. De plaatselijke VVV of de eigenaar van uw vakantiewoning kunnen u vaak wijzen op de dichtstbijzijnde verhuuradresjes. Tevens vindt u diverse, in de streek gelegen fietsverhuur adressen op bovengenoemde toeristische sites.VTT Normandie

Kortom; bent u op zoek naar een sportieve vakantie in de buitenlucht en wilt u daarbij verrast worden door een prachtige en afwisselende omgeving, dan nodigt Normandië u graag uit voor een ontdekkingstocht op haar mooie fietsroutes! Wilt u na een heerlijke sportieve dag bijkomen in uw eigen comfortabele vakantiewoning in Normandië, kijk dan snel op onze website voor de mooiste vakantiehuizen.

Liberté-vakantiehuizen