•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De mooiste bezienswaardigheden van Bretagne: de witte zandstranden en de pittoreske dorpjes van de Finistère

maandag 7 september 2015

Omgeven door zeeën en oceanen is de Finistère rijk aan mooie bezienswaardigheden. De kust van dit stukje Bretagne heeft een ruige schoonheid. Hoge kliffen wisselen zich af met lange zandstranden, rustgevende duinen en kiezelstranden. Badend in de zon, hebben de steden van de Finistère een bruisende sfeer. Een belangrijke bezienswaardigheid van de Finistère is de maritieme metropool Brest. Een overvloed van cafés en restaurants heten u welkom in de gezellige haven van de stad. Naast een rijke selectie van zandstranden heeft Brest een aantal leuke toeristische attracties. Weg van de grote steden, vindt u in het binnenland van de Finistère een mozaïek van charmante steden en schitterende landschappen.
Naast het maritieme Brest is dit prachtige stukje Bretagne rijk aan tal van andere mooie bezienswaardigheden. Speciaal voor u heeft Liberté vakantiehuizen de leukste toeristische tips van de Finistère op een rijtje heeft gezet:

  • Roscoff, één van de charmante badplaatsjes van de Finistère
  • Pont Croix, 'Petit Cité de Caractère de Bretagne'<
  • De mooiste uitzichten op de kustlijn van Bretagne vanaf Kaap Sizun en Pointe du Raz
  • Quimper, culturele hoofdstad van Bretagne
  • Het pittoreske Morlaix en haar prachtige baai

De witte zandstranden van Bretagne

Moeder Natuur is de schitterende kustlijn van de Finistère beslist niet vergeten. Dankzij haar witte zandstranden, pittoreske havens en door de golven gepolijste baaien, is de kust al een bezienswaardigheid op zich.

De kustlijn van dit stukje Bretagne is een belangrijke toeristische attractie. Door de seizoenen heen is het een genot om een lange wandeling te maken langs de kust van de Finistère. Het witte zand contrasteert prachtig met de helderblauwe zee. De vele baaien langs de kust zijn bezaaid met grote rotsen, wat erg typerend is voor deze regio van Bretagne.

Luister naar het rustgevende geluid van de golven, maak een lange wandeling langs de kust of neem een frisse duik; aan de kust van de Finistère komt u helemaal tot rust.

Tip: wanneer u wilt genieten van een dagje strand zijn la plage de Trescadec, la plage de Brignogan en la plage de Morgat echte aanraders!

De kustlijn van Bretagne; witte zandstranden en een helderblauwe zee

Roscoff, één van de charmante badplaatsjes van de Finistère

Langs de kust van de Finistère vindt u een aantal leuke badplaatsjes. Gelegen in de baai van Morlaix is het charmante badplaatsje Roscoff een leuke bezienswaardigheid. Met heerlijke zandstranden en een merkwaardig zuivere zee, kunt u hier even helemaal ontspannen aan de kust. In Roscoff is het door het jaar heen goed toeven.

Het schilderachtige, ommuurde stadscentrum heeft vele dichters, schilders en schrijvers gekend en heeft een aantal mooie bezienswaardigheden. Slenter door de smalle straatjes van het historische stadscentrum, rijk aan gebeeldhouwde gevels. Ga door de stad als door een geschiedenisboek en ontdek op uw eigen gemak en tempo de geschiedenis van Bretagne. Bij de haven, waar u kunt proeven van de typisch Bretonse sfeer, vindt u bloemrijke wandelpaden langs de kust.

Tip: een andere leuke bezienswaardigheid is de exotische tuin van de stad. U vindt hier een verzameling van exotische bloemen, watervallen en vijvers. De tuin heeft een rots van 18 meter hoog, die u een panoramisch uitzicht geeft over de kustlijn van de Finistère.

Pont Croix, ‘Petit Cité de Caractère de Bretagne’

Genesteld op een heuvel en niet ver van de kust van de Finistère, heeft het kleine stadje Pont Croix een aantal leuke bezienswaardigheden. Omringd door rustige wateren van de rivier de Goyen, is het stadje bekleed met geplaveide straatjes met straatstenen trappen. Deze leiden u vanaf de haven naar het historische hart van de stad, waar u een aantal leuke toeristische attracties vindt. Aangetrokken door de romantische sfeer is Pont Croix ook altijd geliefd geweest onder kunstenaars.

Een indrukwekkende bezienswaardigheid is de Notre Dame kathedraal van Roscudon. Deel uitmakend van het rijke erfgoed van Bretagne, is de kathedraal beslist het juweeltje van de stad. Haar prachtige kerktoren domineert het aanzicht van de stad. De zestig meter hoge toren is zo mooi dat het werd gebruikt als model voor de kathedraal van Quimper, de culturele hoofdstad van Bretagne.

Rond de kerk vindt u weelderige tuinen en een doolhof van bloemrijke steegjes, bekleed met mooie straatstenen trappen. Eén van de hoogtepunten van uw bezoek aan Pont Croix is een mooie wandeling door de stad. Voor de leukste wandeling volgt u, vanaf het plein voor de kerk, de geplaveide steegjes die u naar de oevers van de rivier leiden.

Pont Croix, 'Petit Cité de Caractère de Bretagne'

De mooiste uitzichten op de kustlijn van Bretagne vanaf Kaap Sizun en Pointe du Raz

De wilde kust rond Kaap Sizun heeft door de jaren heen haar authenticiteit bewaard. Kleine baaien met turquoise wateren nestelen zich tussen de indrukwekkende rotsen. Gelegen op het puntje van Kaap Sizun, is Pointe du Raz één van de mooiste bezienswaardigheden van de Finistère. De steile kliffen van de kaap lopen op tot wel zeventig meter boven de golven en zijn goed voor adembenemende uitzichten over de kust van dit stukje Bretagne.

De ruige schoonheid van de kaap heeft Victor Hugo en tal van andere beroemde schrijvers geïnspireerd. Geclassificeerd als ‘Grand Site de France’ is Pointe du Raz een belangrijke toeristische attractie geworden. Door de toestroom van vele toeristen, was het bijna slachtoffer geworden van haar eigen schoonheid. Vandaag de dag wordt het behoud van de Kaap daarom goed beheerd.

Mooi uitzicht op de kustlijn van Bretagne vanaf Pointe du Raz

Quimper, de culturele hoofdstad van Bretagne

Ook de gastronomische stad Quimper behoort tot één van de mooiste bezienswaardigheden van de Finistère. Vol met gezellige boetiekjes staat het bekend als de culturele hoofdstad van Bretagne. Geclassificeerd als stad van kunst en geschiedenis, kent het historische Quimper drie voormalige stadsharten. Rijk aan geplaveide, verkeersvrije straatjes bekleed met oude vakwerkhuizen, ontbreekt het in de stad niet aan charme. De stad wordt doorkruist door drie rivieren, waarvan de Odet als één van de mooiste van Frankrijk wordt beschouwd. Een wandeling over de bloemrijke oevers van de rivier mag u dan ook absoluut niet missen.

De wijk ‘la Villes des Évêques’ kent een aantal leuke bezienswaardigheden, waarvan de kathedraal Saint Corentin misschien wel de mooiste is. Vergezeld door het voormalig bisschoppelijk paleis van de stad, wordt de kathedraal omringd door stadsmuren en een prachtige tuin.

Een andere leuke bezienswaardigheid van de stad is de wijk ‘Locmaria‘. Gelegen aan de linkeroever van de rivier de Odet is dit van oudsher een populaire wijk met veel kleine huisjes, boetiekjes, maar ook prachtige villa’s met weelderige tuinen.

Genesteld tussen de rivieren de Odet en de Steïr, vindt u in de wijk ‘la Ville des Ducs’ steegjes met namen als Pain Cuit (gebakken brood) en Moulin au Duc (molen van de hertog). De steegjes zullen u herinneren aan de geschiedenis van het hertogdom van Bretagne. De vier straten die loodrecht op de kathedraal staan, geven u toegang tot de oude, ommuurde stad. De straten met oude vakwerkhuizen rijk aan kleuren, muurschilderingen en beeldhouwwerken zijn belangrijke bezienswaardigheden.

Quimper, de culturele hoofdstad van Bretagne

Het pittoreske Morlaix en haar prachtige baai

Ingesloten door drie heuvels, kent het pittoreske Morlaix veel smalle steegjes en straatjes. Het indrukwekkende viaduct is misschien wel een belangrijke bezienswaardigheid van de stad. Morlaix heeft door de jaren heeft haar charme weten te behouden en heeft een wonderbaarlijk goed bewaard erfgoed. Ook hier vindt u de typisch oude vakwerkhuizen van Bretagne. Prachtig versierd verrijken ze de verkeersvrije straten in het hart van het stadscentrum en weerspiegelen ze het rijke en welvarende verleden van de stad.

De stad kent een grote verscheidenheid aan restaurants, waar u kunt genieten van de typisch Bretonse gastronomie. Een andere mooie bezienswaardigheid is de baai van Morlaix, misschien wel het hoogtepunt van uw bezoek. In de baai heeft u een prachtig uitzicht op een schilderachtig landschap, bestaande uit een verzameling van eilandjes en rotsen.

Tip: kunt u geen genoeg krijgen van Morlaix? Ga dan op ontdekkingstocht in haar prachtige omgeving, rijk aan kastelen en landhuizen die getuigen van het glorieuze verleden van de stad.

Bent u enthousiast geworden over de Finistère en bent u benieuwd naar de mogelijkheden tot het huren van een vakantiewoning in dit maritieme stukje Bretagne? Liberté vakantiehuizen helpt u graag met het vinden van een geschikt vakantiehuis, met de mooiste bezienswaardigheden van de Finistère binnen handbereik.

Speciaal voor u hebben wij alvast een selectie gemaakt van een aantal charmante vakantiehuizen in dit deel van Bretagne.

Een helderblauwe zee en rotsachtige eilandjes in de baai van Morlaix

Vakantiewoning FI16 in Plouneour-Trez

Deze vrijstaande en charmante 4- persoons vakantiewoning ligt op loopafstand van zee en zandstrand. De vakantiewoning heeft een heerlijke, grote bloemrijke tuin met terras; bij uitstek een plek om te genieten van de natuurlijke omgeving en leuke uitstapjes in dit prachtige stukje Bretagne.

Deze vakantiewoning huurt u al vanaf €310 per week

Vakantiewoning FI16 in Plouneour-Trez

Schrijf u in voor de nieuwsbrief