Home > Nieuws > De 3 mooiste wandelroutes in Normandië

De 3 mooiste wandelroutes in Normandië

De 3 mooiste wandelroutes in Normandië

Denkt u bij het woord vakantie aan lange wandelingen langs zilte kusten, aan ontdekkingstochten door groene bossen en idyllische dorpjes? Dwalen langs historische bezienswaardigheden of glinsterende rivieren? Dan bent u in Normandië aan het juiste adres. Deze veelzijdige regio met haar verrassende kustlijn, glooiende achterland en rijke historie is een heerlijke streek om te voet te ontdekken. Normandië kent een veelvoud aan prachtige wandelpaden die u meenemen op sportieve, avontuurlijke en onvergetelijke tochten langs de leukste plekjes van deze regio.  Staan uw wandelschoenen al klaar? Wij nemen u graag mee langs de mooiste wandelroutes van Normandië!

GR220 Normandie

GR220 Normandie

Les Grandes Randonnées  (GR)

Doorgewinterde wandelaars hebben er ongetwijfeld hun voetsporen al eens op achtergelaten: de populaire Grandes Randonnées, of ’Grote Wandelroutes’ zijn goed gemarkeerde wandelpaden die over lange afstanden een gebied of zelfs een heel land doorkruizen.

Door de grote afstanden die de Grandes Randonnées bestrijken en de diversiteit aan landschappen die zij doorkruizen, zijn deze routes uitermate geschikt voor lange wandelvakanties. Wilt u echter niet alle dagen van de vakantie uw wandelschoenen aan, dan is het uiteraard ook mogelijk een kleiner(of groter) gedeelte van deze inspirerende routes te volgen. De Grandes Randonnées bestaan altijd uit verschillende etappes, die op een zonnige dag heerlijk wegwandelen. Daarbij wordt u zonder moeite op het juiste pad gehouden door de karakteristieke wit met rode paaltjes die u langs de route aantreft.

Wandelen in Normandië op de GR223

Route de Douaniers Manche

Route de Douaniers Manche

Met een zeebriesje in de rug en voor u het eindeloze glinsterende blauw van de zee, is het een genot om langs het historische pad ‘le Sentier des Douaniers’ in de Manche te zwerven. Dit wandelpad, onderdeel van de GR223,  is een prachtig voorbeeld van één van de GR-routes die Normandië rijk is. De route voert u over 430 kilometer van Carentan langs de mooie kust van de Cotentin naar de Mont St. Michel (die als kers op de taart zorgt voor een weergaloos eindpunt). Al wandelend over deze historische route, treedt u in de voetsporen van de douaniers èn kustwachters van weleer, die over deze paden patrouilleerden om piraten te verhinderen aan land te komen. Vandaag de dag hoeft u de piraten niet meer te vrezen, maar kunt u genieten van het prachtige landschap dat de wandelpaden omgeeft. De bijzondere moerasgebieden, schaduwrijke bospaden, gouden stranden en de woeste kliffen van Cap de la Hague, die in de laatste helft van augustus gekleurd wordt door een overdaad aan bloeiende heide, zullen u ver weg voeren van de beslommeringen van alledag. De idyllische vissersdorpjes langs de route en kustplaatsen zoals het mooie Granville verleiden daarbij ongetwijfeld tot een welverdiende pauze. Met hun onvervalste Franse charme en heerlijke verse visgerechten is een ultiem vakantiegevoel gegarandeerd! De mooie regio van de Manche ontdekken doet u dan ook het beste op uw wandelschoenen!

Wandelroute GR223

Wandelroute GR223

Kijk hier voor een overzicht van onze mooie vakantiehuizen in de Manche.

 

Wandelen in Normandië op de GR21

Wandelen op de GR21 in de regio van de Seine Maritime is een feest voor de zintuigen. Deze 180 kilometer lange wandelroute leidt van Le Tréport tot aan Le Havre. Het neemt u mee op ontdekkingstocht langs de indrukwekkende witte krijtrotsen van de Côte d’Albâtre, langs frisgroene velden en heerlijke kustplaatsen. Deze kuststreek kent een uniek palet aan oogverblindende kleuren, met haar witte rotsen die prachtig afsteken tegen de bijzondere blauwgroene tinten van het zeewater. Het zal u dan ook niet verbazen dat veel beroemde kunstenaars, waaronder Claude Monet regelmatig in deze contreien verbleven. De inspiratie ademden ze hier, samen met de frisse zeewind moeiteloos en met volle teugen in.

Onderweg doet u diverse mooie kustplaatsen aan, die u naast gezellige terrasjes een aantal mooie bezienswaardigheden bieden. In de oude havenplaats Dieppe leidt het pad u langs het op de kliffen gebouwde 12e-eeuwse Château, dat u een prachtig uitzicht biedt op de stad en haar indrukwekkende kustlijn. Wat zuidelijker op het pad zullen de pittoreske, met rozen begroeide straatjes van het romantische Veules-les-Roses u uitnodigen rond te snuffelen in de kleine galeries en leuke winkeltjes, waarna het kleinste riviertje van Frankrijk u al slingerend door de stad weer meeneemt naar de kust. Altijd al willen weten waar de beroemde likeur Bénédictine vandaan komt? Dat geheim kunt u ontrafelen in het prachtige Palais Bénédictine in Fécamp. En bent u onderweg op de GR21 dan zullen de prachtig uitgesleten rotsbogen bij de kliffen van Étretat ongetwijfeld één van de showstoppers zijn!

Klik hier voor een overzicht van onze mooie vakantiehuizen in de Seine Maritime.
Wandelen in la Suisse Normande op de GR36

Nog meer bijzondere kilometers zijn te maken op de GR36 die u meeneemt naar het groene binnenland van Normandië, even ten zuiden van de mooie stad Caen. Deze rustige streek met haar beboste heuvels en mooie valleien doet haar naam eer aan en wordt, ondanks haar weldadige schoonheid, nog niet overspoeld door toeristen. Thury-Harcourt doet dienst als start- en eindpunt van de route die zich over een afstand van 65 km gracieus naar de onstuimige rivier de Orne voegt.  De rivier is door haar veelvuldige stroomversnellingen een geliefde plek voor kanoërs. Maar ook als u liever droge voeten houdt, is het heerlijk om de rivier langs haar oevers te volgen en te genieten van de overdaad aan groen en leven. Onderweg wandelt u langs mooie Franse dorpjes die ook in de bergen niet zouden misstaan. Laat u bijvoorbeeld betoveren door het klaterende water van de fontein in het centrum van Clécy, of bezoek hier het musée Hardy van de gelijknamige impressionistische schilder. Wandelen in la Suisse Normande staat voor de ultieme ontspanning, ondersteund door het zachte ruizen van de rivier en hier en daar het geluid van een vrolijk tsjirpende krekel.

La Suisse Normande

La Suisse Normande

Klik hier voor een overzicht van onze mooie vakantiehuizen in de buurt van La Suisse Normande.
Wandelen in Normandië is een genot. En door haar prachtige landschap en vele mooie wandelroutes is er voor iedere wandelaar wel wat wils. Naast de bekende Grandes Randonnées zijn er nog tal van andere mooie wandelpaden te ontdekken. Loopt u vooral even binnen bij de plaatselijke VVV. Zeker weten dat u daarna vol ‘wanderlust’ op pad kunt!

Wilt u ook de prachtige wandelroutes in Normandië ontdekken? Boek dan nu één van onze charmante vakantiehuizen in deze heerlijke wandelregio!