•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 10 mooiste stranden van Normandië

woensdag 12 april 2017

Bent u toe aan frisse lucht, lange strandwandelingen, of gewoonweg heerlijk ontspannen met de zeewind in uw haren? Dan bent u in Normandië aan het juiste adres. Haar veelzijdige en sprankelende kustlijn kent vele smaken; u vindt er dus voor ieder wat wils! Het district leent zich uitstekend voor een gezinsvakantie en biedt vele bezienswaardigheden, zoals de krijtrotsen van Étretat en de historische invasiestranden! Om u een beetje op weg te helpen in uw keuze, hebben wij de tien mooiste stranden van Normandië voor u op een rijtje gezet.

1. Étretat

De adembenemende kustlijn van Étretat, bekend om haar prachtige witte krijtrotsen is al eeuwen populair bij kunstenaars, en niet zonder reden. De rotsen die zich in een natuurlijke boog over het blauwe water heen spannen, zijn een lust voor het oog. Door het kiezelstrand en de steil aflopende zeebodem is het strand wat minder geschikt voor onbezorgd zwemplezier voor de allerkleinsten, maar wilt u zich laten betoveren door de schoonheid van de natuur in al haar facetten, dan bent u op dit strand op de juiste plek!

U kunt terecht op onze website voor een overzicht van onze comfortabele vakantiewoningen dichtbij de mooie stranden van Étretat.

Boek een vakantiehuis bij Étretat, Normandië
De kustlijn van Étretat

2. Deauville

Één blik op de rijen vrolijk gekleurde parasols die charmant hun schaduw werpen op dit fijne zandstrand is genoeg voor een instant vakantiegevoel. Dit heerlijke strand aan de rand van het chique Deauville staat tevens bekend om haar houten promenade, die u meeneemt langs fraaie Art Deco badhokjes uit de jaren twintig. Op de elegante witte hekjes die de hokjes van elkaar scheiden, zijn de namen van diverse beroemde Amerikaanse acteurs geschilderd. Stuk voor stuk bezoekers van het  Festival du Cinéma Américain dat ieder najaar in deze stad wordt gehouden. Een zonnige dag op het mooie strand van Deauville betekent plezier voor de hele familie; slenteren over de promenade, luieren op het strand, een verkoelend drankje drinken op een terrasje in de luwte, of genieten van uren spetterend watervertier; omgeven door een bijzonder vleugje elegantie is het hier allemaal mogelijk.

Boek een vakantiehuisje bij Deauville, Normandië
Strand van Deauville

3. Trouville

Diezelfde elegantie is tevens terug te vinden op het strand van het naburige Trouville. Dit fijne gouden zandstrand wordt omgeven door prachtige villa’s uit de Belle Époque en dompelen ook deze badplaats onder in de charmante tijden van weleer. Een heerlijk familiestrand waar ontspannen hoog in het vaandel staat. Toch liever even sportief? Dan kunt u onder de Franse zon een balletje slaan op één van de tennisbanen direct aan het strand. Ook zeilen of kajakken behoren tot de mogelijkheden op dit heerlijke plekje aan de Côte Fleurie.

Bekijk hier meer dan 300 vakantiehuizen in Normandië

4. Cabourg

Kilometers aan fijn wit zand treft u op het mooie strand van Cabourg. Dit vriendelijke en ontspannen strand diende als inspiratiebron voor een roman van de beroemde schrijver Marcel Proust, die hier menig zomer aan de Bloemenkust doorbracht. Het strand grenst aan een lange voetgangerspromenade waar statige villa’s en goed onderhouden tuinen het Franse plaatje compleet maken.  Uw kinderen zullen prachtige herinneringen maken op dit zonnige strand, terwijl het charmante Cabourg met haar bloemrijke straten en Normandische vakwerkhuizen ook op u een onuitwisbare indruk zullen achterlaten.

5. Houlgate

Wellicht iets minder bekend dan de andere klinkende namen aan de Côte Fleurie, maar daarom zeker niet minder mooi, is het strand van Houlgate. Groene heuvels met elegante villa’s uit de 19e eeuw omsluiten een heerlijk gouden zandstrand waarop je met gemak een fijne zomerdag kunt doorbrengen. Ook een prima plek voor sportieve strand- en wateractiviteiten, met als bonus een aangrenzend panoramisch wandelpad dat u naar de bijzondere kliffen van Les Falaises des Vaches Noires leidt.

Een overzicht van onze comfortabele vakantiewoningen dichtbij de mooie stranden van de Côte Fleurie.

Bekijk hier ons gehele aanbod aan vakantiehuisjes in Normandië

6. Arromanches

Dit strand neemt u mee terug in de tijd, naar juni 1944 toen de geallieerden hier een tijdelijke haven in zee bouwden om materiaal en bevrijdingstroepen aan land te krijgen. Nog steeds ziet u bij laag tij de ‘caissons’ in zee liggen, als stille getuigen van deze belangrijke gebeurtenissen die hebben geleid tot de bevrijding van Europa. U zult ongetwijfeld onder de indruk zijn van dit historische stukje strand. Daarnaast biedt Arromanches u echter ook een heerlijk zandstrand met veilig zwemwater en een mooie kustlijn waar u kunt uitwaaien tijdens een verfrissende wandeling. Een bijzondere plek die u, ondanks haar beladen geschiedenis, de ruimte geeft om uw gedachten de vrije loop te laten.

Lees hier onze blog over de geschiedenis van de invasiestranden in Normandië
Strand van Arromanches

7. Omaha Beach

Omaha Beach is misschien wel het bekendste van de vijf invasiestranden aan de Normandische kust. Op dit vijf kilometer lange strand hebben de Amerikaanse troepen enorme verliezen geleden toen ze probeerden aan land te komen. Vandaag de dag krullen de golven zich bij vloed eerbiedig om het indrukwekkende monument ‘Les Braves’ dat ter ere van alle geallieerde helden is opgericht. Meer informatie over de bewogen geschiedenis van de invasiestranden vindt u terug in het herdenkingsmuseum achter de duinen van het strand. In Colleville-sur-Mer, grenzend aan Omaha Beach kunt u ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende Amerikaanse Militaire begraafplaats. Omaha Beach zal uw emoties niet sparen, maar zal daarbij zeker een onvergetelijke indruk op u achterlaten.

Een overzicht van onze comfortabele vakantiewoningen dichtbij de indrukwekkende invasiestranden.

Boek een vakantiehuis bij de invasiestranden in Normandië
Invasiestrand Omaha Beach

8. Granville

Granville is het Normandische antwoord op het Bretonse St. Malo. Vanaf een hoge klif torent de stad  trots uit over de zee en vormt samen met haar zonnige stranden een mooi plaatje waar het voor de hele familie heerlijk toeven is. Zeillessen combineren met een vakantie? Dan zit u goed  op de fijne zandstranden van Granville. De vele zeilscholen nemen u graag mee op mooie tochten over het blauwe water. Ook aan gezelligheid hoeven de stranden hier niets in te boeten. Dicht bij het stadscentrum vindt u bij de kust een levendige en bruisende verzameling aan cafés, barretjes en restaurants. Zoekt u liever met een goed boek de rust op, wandel dan naar de wat noordelijker gelegen stranden van Granville. Het enige wat u hier misschien zal laten afdwalen is het geluid van het ruisen van de zee.

Lees hier meer over onze vakantiehuizen

9. De stranden van Barneville-Carteret

Met maar liefst 10 kilometer aan fijn, wit zand strekken de stranden van Barneville-Carteret zich uit langs de behaaglijk warme golfstroom aan de westkust van de Cotentin. Een zeer geliefd familiestrand met helder en schoon zeewater waar veilig en bewaakt in gezwommen kan worden. Kenmerkend zijn de elegante blauw met witte houten badhuisjes, die met hun neus in de zilte zeewind u verhalen over vervlogen tijden toefluisteren. Maar ook de mooie zandduinen van Hatainville, die op sommige plekken tot wel 80 meter hoogte reiken, zullen bezoekers niet snel vergeten. Ook wandelaars kunnen hier hun hart ophalen op de prachtige wandelroute langs de Kaap van Carteret. Met een adembenemend uitzicht over het blauwe water en de eilanden Guernsey en Jersey in de verte, is genieten nog nooit zo eenvoudig geweest.

Lees hier ook onze andere blogs over de meest bijzondere plekjes van Frankrijk

10. St. Jean le Thomas

Van een bijzonder uitzicht bent u ook verzekerd op het strand van St. Jean le Thomas. Dit strand, gelegen aan de Baai van de Mont Saint Michel biedt u een heerlijke, rustige plek om te genieten van de aanblik van een ongeëvenaard stukje erfgoed; de Mont Saint Michel. Bent u op zoek naar zacht zand onder uw tenen, dan zoekt u misschien beter een ander strand op. Het is echter een heerlijke plek om met uw kinderen, emmer en schepnetje erop uit te trekken en op zoek te gaan naar schelpdiertjes en kleine visjes die zich in het wad verstoppen.

Een overzicht van onze comfortabele vakantiewoningen dichtbij de zonnige stranden van de Manche.

Geïnspireerd geraakt door deze mooie stranden?

Boek een vakantiehuisje in Normandië

Schrijf u in voor de nieuwsbrief