•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 10 mooiste stranden van Bretagne

woensdag 29 maart 2017

Bretagne en haar spectaculaire kustlijn worden vaak in één adem genoemd. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze regio een overdaad aan prachtige stranden bezit.  We zetten de 10 mooiste stranden voor u op een rijtje.

1. La plage de l’Écluse - Dinard (Ille-et-Vilaine)

De verfijnde badplaats Dinard kent meerdere mooie zandstranden. Het meest centraal gelegen strand, La plage de l’Écluse, wordt omgeven door statige villa’s en staat bekend om haar blauw-wit gestreepte zonneschermen die vrolijk afsteken tegen het zachte witte zand. Dit strand, waar de grandeur van de Belle Époque nog steeds voelbaar is, is door Picasso vereeuwigd in zijn schilderij ‘Baigneuses sur la Plage’.

Bekijk een overzicht van onze vakantiewoningen dicht bij de mooie stranden van Ille-et -Vilaine.

Boek een vakantiehuis bij Ille-et-Vilaine

2. La Grande Plage de Saint-Cast le Guildo (Côtes d’Armor)

Met haar 2 kilometer aan fijn wit zand is ‘La Grande Plage’ een heerlijk familiestrand. Het bewaakte strand met haar gezellige boulevard en vrolijk gestreepte strandtentjes ligt fijn beschut tegen de wind en is de perfecte plek voor uren waterpret. Vanaf de aangrenzende zandduinen heeft u een betoverend zicht op het statige Grand Hotel en de landtong ‘la Pointe du Décollé’.

3. Het strand van Goas Treiz - Trebeurden (Côtes d’Armor)

Dit strand, met haar adembenemende uitzicht staat bekend om haar spectaculaire zonsondergang. Zodra de zon het water raakt, dompelt deze plek zich onder in zachtblauwe magie en laat moeder natuur zich hier van haar meest romantische kant zien. Overdag is het strand een perfecte plek om vissers, kite- en windsurfers aan het werk te zien.

4. La plage Saint-Michel - Erquy (Côtes d'Armor)

Een andere heerlijke plek om van de ondergaande zon te genieten, is het strand van Saint-Michel, gelegen aan de rand van de Kaap van Erquy. Zoek een mooi plekje op één van de bijzondere roze zandstenen rotsen die her en der verspreid liggen in het fijne zand en laat u betoveren door een uitgebreid avondpalet aan kleuren.

Bekijk onze vakantiewoningen dicht bij de mooie stranden van de Côtes d’Armor.

Boek een vakantiehuis bij de Côtes d'Armor

5. La Plage des Amiets - Cléder (Finistère)

Het strand van Amiets is zonder twijfel één van de mooiste stranden in de regio Finistère. Omgeven door lage duinen ligt dit hagelwitte zandstrand aan een azuurblauwe zee. In het hoogseizoen is het strand bewaakt en kunnen uw kinderen hier veilig zwemmen en spelen in het heldere water.

Strand op de Glénan eilanden

6. La Plage de l’île Saint Nicolas (Finistère)

Ter hoogte van Fouesnant, op de Glénan eilanden archipel ligt het wonderschone strand van Saint-Nicolas. Zodra je voet zet op het warme witte zand  en uitkijkt over het kristalheldere water, lijkt het is alsof je op een ansichtkaart bent beland. Het  fijne zandstrand loopt als een landtong door het azuurblauwe water, waardoor het mogelijk is aan twee kanten een duik te nemen.  Vergeet uw duik- of snorkel outfit niet, want ook onder water is het een sprookje. Van mei tot en met september is dit kleine paradijs per veerboot bereikbaar.

7. Het strand van l’île Vierge (Finistère)

Het strand van l’Île Vierge op het schiereiland Crozon is ongetwijfeld één van de meest idyllische stranden van Frankrijk.  Het witte kiezelstrand van L’île Vierge ligt verscholen in een natuurlijke baai, omsloten door rotsen en geurende pijnbomen. Deze beschutte, paradijselijke plek, Zuid-Frankrijk waardig,  is alleen toegankelijk via een pad langs de rotsachtige kust. Een behoorlijk lastige klim, maar de adembenemende vergezichten en het vooruitzicht van een duik in het helderblauwe water, maken de tocht meer dan de moeite waard.  Door de vele grotten langs de waterrand is deze plek ook ideaal om per kayak te verkennen.

Bekijk onze vakantiewoningen dicht bij de mooie stranden van Finistère.

Boek een vakantiehuis bij de stranden van Finistère

8. Het strand van de Grands-Sables (Morbihan)

La plage des Grand-Sables, gelegen op het eiland île de Groix, is niet alleen door zijn bijzondere bolle vorm enig in zijn soort. Door stormen en stromingen verplaatst dit strand zich wel tientallen meters per jaar en mag het zich ook het enige wandelende strand van Frankrijk noemen! Heeft u niets tegen zo’n dolende inborst, dan kunt u op dit heerlijke familiestrand genieten van fijn, wit zand en turquoise blauw water, waarin veilig gezwommen kan worden.

9. La Plage de Tahiti op Île de Groix (Morbihan)

La Plage de Tahiti dankt haar naam aan het feit dat haar exotische uiterlijk niet gek zou staan tussen de stranden in de Stille Zuidzee. Een kustpad leidt u naar dit paradijselijke plekje dat ligt verscholen in de luwte van de rotsen. Begraaf uw blote voeten in het warme witte zand en waan u even in een andere wereld als u uitkijkt over het turquoise blauwe water met een prachtig uitzicht op het kasteel van Taureau en het eiland Louët.

10.Het grote strand van Carnac (Morbihan)

Meer dan twee kilometer aan fijn zand telt dit grote, populaire strand bij Carnac. Met haar zuidelijke ligging, bewaakte badzone en charmante, gestreepte strandhuisjes is het bij uitstek een strand om met het hele gezin een ontspannen en zonovergoten dag door te brengen. Ook voor watersporters is dit een perfecte en veilige plek om actief op het water bezig te zijn.

Bekijk onze vakantiehuizen dicht bij de mooie stranden van de Morbihan.

Boek een vakantiehuis bij de stranden van de Morbihan
Strand van Carnac

Schrijf u in voor de nieuwsbrief