•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 6 leukste bezienswaardigheden van het departement de Côtes d’Armor (Bretagne)

maandag 19 april 2021

Karakteristieke dorpjes, prachtige zandstranden en een rotsachtige kustlijn; de Côtes d’Armor is een oogverblindend stukje Frankrijk, rijk aan prachtige bezienswaardigheden. De Côtes d’Armor kent een smakelijke mix van natuur en cultuur. Zowel landinwaarts als aan de kust vindt u in dit deel van Bretagne een grote rijkdom aan landschappen. Een wandeling over de roze rotsen van de Granietkust, een dagje cultuur snuiven in één van de historische steden of gewoonweg even tot rust komen op het strand behoren tot de hoogtepunten van uw bezoek aan de Côtes d’Armor.

Omdat er zoveel te ontdekken is in de Côtes d’Armor heeft Liberté vakantiehuizen de mooiste bezienswaardigheden en een aantal leuke toeristische tips op een rijtje gezet:

1. De Roze Granietkust en het unieke kustlandschap van Bretagne;
2. De fijne zandstranden van de Smaragdkust;
3. Fort La Latte, een juweeltje van het erfgoed van Bretagne;
4. De prachtige uitzichten vanaf kaap Fréhel en Kaap d’Erquy;
5. Dinan, stad van kunst en geschiedenis;
6. Ile de Bréhat, ‘het bloemeneiland’ van Bretagne.

1. De Roze Granietkust en het unieke kustlandschap van Bretagne

Zoals haar naam al doet vermoeden, hebben de door de golven gesneden rotsen van de Granietkust een merkwaardige eigenschap; ze zijn roze gekleurd. De Roze Granietkust is één van de belangrijkste toeristische attracties van de Côtes d’Armor. Mooie rotspartijen wisselen zich in dit deel van Bretagne af met gesloten baaien en turquoise wateren. De kustlijn heeft perfect schone stranden, met hier en daar een strook wit zand.

Côte de granit rose

2. Ploumanac’h, het hart van de Roze Granietkust

Geclassificeerd als nationaal erfgoed van Frankrijk, mag u de rotsachtige chaos van Ploumanac’h absoluut niet missen. De rotsen in dit deel van de Côtes d’Armor hebben ongewone vormen aangenomen. Ze liggen opgestapeld in een soms labiel evenwicht, wat zorgt voor spectaculaire aanzichten. Het is beslist één van de meest verbazingwekkende bezienswaardigheden van de Côtes d’Armor.

3. De fijne zandstranden van de Smaragdkust<//h2>

Bezaaid met leuke badplaatsjes en oude vissersdorpjes strekt de Smaragdkust zich uit tussen Kaap Fréhel en het havenstadje Cancale. De Smaragdkust dekt voor een groot deel de kust van de Côtes d’Armor en kent veel fijne zandstranden en rotsachtige landtongen. Met een uitzonderlijk uitzicht over zee, lenen de stranden van dit deel van Bretagne zich perfect voor het maken van een lange wandeling langs de kust; een hoogtepunt van uw bezoek aan de Côtes d’Armor.

Badend in het smaragdgroene water, kent het schiereiland een mooie mix van brede zandstranden, verborgen baaien en adembenemende panorama’s.
Bovendien zijn de schilderachtige haventjes langs de kust ook leuke bezienswaardigheden. De haventjes kennen een goede selectie van restaurants; een waar genot voor echte fijnproevers.

Tip: de zeven zandstranden van het badplaatsje Saint-Cast-le-Guildo zijn echte aanraders!

4. De middeleeuwse burcht Fort La Latte langs de kust van Bretagne

Elk kasteel heeft een legende. Het kasteel Fort La Latte is geen uitzondering op deze regel. Beschermd tegen de zee door twee steile kliffen, diende het kasteel een aantal eeuwen gelegen als sterke verdediging langs de kust. Geclassificeerd als historisch monument is het zonder meer één van de juweeltjes van het erfgoed van Bretagne. Een bezienswaardigheid die u niet mag missen.

Uitkijkend over zee en gelegen op de top van een klif, heeft het kasteel het grootste deel van zijn originele architectuur weten te behouden. Zijn ophaalbruggen, torens en kerkers zullen u meenemen naar een andere tijd en zijn al een bezienswaardigheid op zich. Dankzij zijn schilderachtige aanzicht en uitstekende staat, is het kasteel het toneel geweest van vele Franse films.
De hoogtepunten van uw bezoek zijn misschien wel de prachtige uitzichten die u heeft vanaf de ophaalbruggen en de te beklimmen torens van het kasteel.
Neem voor openingstijden en entreeprijzen een kijkje op de website van het monument.

Fort de la latte

Langs de oostelijke kustlijn van de Côtes d’Armor vindt u Kaap Fréhel en Kaap d’Erquy. Deze kapen zijn een belangrijke toeristische attractie van de Côtes d’Armor en bieden u adembenemende wandelingen langs de kust. Van het imposante kasteel Fort La Latte tot aan de vissershaven van Erquy, wordt de kust in dit deel van Bretagne versierd met gaspeldoorn en heide.

Vooral in de lente, wanneer alles in volle bloei staat, hebben de kapen een weelderig aanzicht. Wandelpaden leiden u over het roze zandsteen naar pittoreske haventjes. De hoogten van de kapen lopen soms op tot wel tachtig meter boven de golven, wat zorgt voor prachtige uitzichten op de smaragdgroene zee. Een overweldigend mooie bezienswaardigheid en een waar genoegen voor iedere wandelliefhebber!

5. Dinan, stad van kunst en geschiedenis

Pittoreske straatjes met oude vakwerkhuizen, schattige kerkjes en voormalige kloosters; de middeleeuwse stad Dinan beschikt over een tijdloze charme. Liggend op een groene heuvel en aan de monding van de rivier de Rance, behoort Dinan tot de steden van Bretagne die u absoluut gezien moet hebben. Omringd door haar stadsmuren heeft Dinan een verrassend, goed bewaard erfgoed. Een belangrijke bezienswaardigheid voor elke cultuurliefhebber.

Laat u verleiden door de schoonheid van de stad en verdwaal in zijn rijke geschiedenis. Een leuke toeristische tip is om de stad heuvelopwaarts te beklimmen. Dankzij zijn hoge ligging, kunt u op deze manier genieten van de mooiste uitzichten op het groene landschap van de Rance. Dinan is bovendien geclassificeerd als stad van kunst en geschiedenis.
Tip: kunt u geen genoeg krijgen van de prachtige omgeving van Dinan? Bezoek dan het pittoreske Léhon, op slechts 20 minuten lopen van de stad. Het heeft alles wat u van een typisch Frans dorpje verwacht; een bakkerij, gezellige cafés en restaurants met de beste Franse keukens.

6. Ile de Bréhat, ‘het bloemeneiland’ van Bretagne

Een doolhof van smalle straatjes en talloze bloementuinen; Ile de Bréhat wordt niet voor niets het ‘bloemeneiland’ genoemd. Het eiland wordt omringd door de bekende roze granieten rotsen en heeft een verbazingwekkende natuur. Het eiland, dat door haar milde klimaat een zeer zeldzame en exotische vegetatie ontwikkeld, is een bijzondere bezienswaardigheid.
Tip: het eiland is het best te bezoeken in het voorjaar en de zomer, wanneer de bloemen in volle bloei staan.
 
Wilt u haar schoonheid met eigen ogen aanschouwen en zelf op ontdekkingstocht in de Côtes d’Armor? Liberté vakantiehuizen biedt u een ruim aantal vakantiewoningen, met alle bezienswaardigheden van dit stukje Bretagne binnen handbereik. Wij hebben alvast een selectie gemaakt uit een aantal charmante en zeer comfortabele vakantiehuizen.

Bekijk hier de leukste vakantiehuizen in de Côtes d'Armor
Ile de Bréhat

Schrijf u in voor de nieuwsbrief