•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 19 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Kan ik weer een vakantiehuis in Frankijk huren?

woensdag 6 mei 2020

Kan ik weer een vakantiehuis in Frankrijk huren?  Bijgewerkt  29 mei 2020

Ja! Frankrijk opent haar grenzen! Vanaf 15 juni zijn toeristen uit de Schengenlanden weer welkom in Frankrijk!

Hiervoor gelden 2 voorwaarden,  namelijk dat de gezondheidssituatie in Frankrijk niet verslechtert en dat er voor die datum afspraken moeten zijn gemaakt met het land waar de reiziger vandaan komt. Naar verwachting zal premier Rutte hier de eerste week van juni meer duidelijkheid over geven.

De belangrijkste punten uit de Franse persconferentie van 28 mei 2020:

- De gezondsheidsituatie in Frankrijk is op dit moment beter dan verwacht. Er zijn minder corona-besmettingen dus vindt een verdere versoepeling van de maatregelen plaats.

- Vanaf 15 juni zijn de grenzen met andere Schengenlanden open. Er geldt geen quarantaine voor binnenkomende toeristen (behalve als het land deze voorwaarde wel stelt aan Franse toeristen die naar dit land gaan).

- Fransen mochten tot nu toe niet verder dan 100 km. reizen. Vanaf 2 juni zijn we weer vrij om verder dan 100 km. te reizen.

- Heel Frankrijk wordt nu als ‘groene’ zone aangemerkt behalve de regio rond Parijs (zone oranje). De groene zones staan voor weinig besmettingen en beperkte restricties. De regio' s waar wij veel huizen aanbieden, namelijk in Noord-Frankrijk, Normandië, Bretagne en de Loire-streek vallen onder de 'groene zones'.

- Horeca en campings mogen vanaf 2 juni weer open, behalve de regio rond Parijs.

- Stranden, musea, theaters en parken mogen vanaf 2 juni weer open (met inachtneming van specifieke regels).

- Mondmaskers zijn verplicht in openbare gelegenheden zoals o.a. openbaar vervoer en musea.

We hopen u hiermee meer duidelijkheid over de situatie te hebben gegeven. Twijfelt u nog over uw vakantie? Wellicht is het goed te weten dat al onze vakantiehuizen binnen 4-10 uur met de auto bereikbaar zijn en dat u in het vakantiehuis alleen met uw eigen reisgezelschap verblijft. 

Vakantiehuizen in de groene zones van Frankrijk
Zones in Frankrijk op 28 mei 2020

Schrijf u in voor de nieuwsbrief