•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Corona-maatregelen in Normandië

woensdag 7 april 2021

Net als in Nederland is de situatie ten aanzien van corona in Frankrijk op dit moment nog onstabiel en is er een toename van de besmettingen te zien. In Normandië zijn de coronacijfers beter dan in veel delen van Frankrijk en geldt vooralsnog: hoe westelijker hoe minder besmettingen.

Momenteel wordt er alles aan gedaan om de cijfers terug te dringen en het gewone leven weer te kunnen oppakken. Er geldt tot 1 juni een noodtoestand, wat inhoudt dat noodzakelijke corona-maatregelen versneld kunnen worden ingevoerd. De huidige lockdown is een van deze maatregelen en deze duurt vooralsnog tot 2 mei. De lockdown geldt in heel Frankrijk en bestaat onder uit de volgende maatregelen.

•    er geldt een avondklok van 19.00 uur – 6.00 uur. De boete voor het niet respecteren van de avondklok bedraagt tussen € 135 en € 3750.
•    alleen noodzakelijke reizen naar Frankrijk zijn toegestaan en reizigers uit de EU moet een recente (korter dan 72 uur) negatieve coronatest kunnen overleggen.
•    horeca, de cultuursector en niet-essentiële winkels zijn gesloten.
•    een neus- en mondkapje, bij voorkeur van medische kwaliteit, is in gesloten ruimtes verplicht net als buiten op bepaalde drukke plaatsen.
Dankzij deze aanpak hoopt de Franse overheid bepaalde sectoren zoals de horeca vanaf de tweede helft van mei geleidelijk weer te kunnen openen.

Strikte hygiënevoorschriften tijdens Corona

Zodra u weer naar Normandië kunt reizen hoeft u zich zeker geen zorgen over corona te maken. De huiseigenaren van onze vakantiehuizen dienen zich aan strikte hygiënevoorschriften te houden. Zo is afgesproken dat ze goed over hun eigen gezondheid waken door alle geldende maatregelen te respecteren en worden de contactmomenten met de huurders tot een minimum beperkt, al blijven ze natuurlijk graag beschikbaar voor vragen of het oplossen van een onverwachtse euvel.
U treft het huis nog schoner aan dan u altijd al van ons gewend was, want het wordt tussen twee huurperiodes naast de standaard schoonmaakbeurt ook goed doorgelucht en gedesinfecteerd. In het vakantiehuis zijn mondkapjes en desinfectiemiddelen tot uw beschikking tijdens uw verblijf.
U kunt bovendien bij de huiseigenaar terecht voor actuele informatie over winkels in de buurt die de Franse preventieregels stipt opvolgen. Winkels die kunnen aantonen dat ze aan alle eisen voldoen zijn voorzien een label.

Huizen worden extra goed schooon gemaakt in Corona-tijd

Veilig naar Normandië in Corona-tijd, kies uw favoriete departement!

In de mooie Franse kuststreek Normandië vindt u een groot aantal vakantiehuizen waar u in alle rust en ver van de menigte van uw vakantie kunt genieten. We lichten hier voor elk Normandisch departement een paar geschikte en veilige activiteiten uit.

Veilig naar de Seine Maritime in Corona-tijd

Niet ver van de Franse grens ligt de Seine-Maritime die zoals de naam het al doet vermoeden erg op de zee gericht is. Een prima gelegenheid om met voldoende ruimte om u heen de prachtige Albastenkust te ontdekken. De indrukwekkende rotsen zijn typerend voor deze streek, met name in Étretat.

Veilig naar de Eure in Corona-tijd

Een heel landelijk departement met schilderachtige dorpjes dat aan de Noordkant begrensd wordt door de rivier de Seine. Kiest u voor een vakantiehuis in de Eure, ga dan zeker slenteren door het meest charmante dorp van Normandië Lyons-la-Forêt. Midden in de bossen treft u een goed bewaarde middeleeuwse plaats met vakwerkhuizen en gezellige pleinen en steegjes.

Veilig naar de Calvados in Corona-tijd

De meeste D-day stranden bevinden zich in de Calvados en zijn de moeite van het bezoeken zeker waard. Verspreid langs de hele kust komt u indrukwekkende overblijfselen uit de WO II tegen die aan de donkere tijden van de recente geschiedenis herinneren. Ben u eerder geïnteresseerd in de lokale tradities, bezoek dan een kaasmakerij of proef de verse vis in één van de kleine vissershavens.

Veilig naar de Manche in Corona-tijd

De Manche met zijn bijzonder model heeft van alle Normandische departementen de langste kustlijn. Veel mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding hebben daarom een link met de zee. De grootste trekpleister is uiteraard de wereldberoemde en bezienswaardige Mont Saint-Michel. Zoekt u echter de rust op, bezoek dan zeker de charmante badplaatsen Audouville-la-Hubert, Saint-Vaast-la-Hougue of Créances.

Bij uw vakantiehuis kunt u ook in coronatijd uitstekend ontspannen en recreëren. In de tuin beschikt u meestal over tuinmeubels en een barbecue en soms zijn speeltoestellen aanwezig of zelfs een zwembad. Raadpleeg voor de details de huisbeschrijving van uw favoriete huis. De voorpret begint al bij het boeken!

 

Bekijk ons huizenaanbod in Normandië
De Mont St. Michel

Schrijf u in voor de nieuwsbrief